2013’de hafızalara kazınanlar…

2013’de hafızalara kazınanlar…

 2013’de hafızalara kazınanlar…
Bir yılı daha geride bıraktık.. 2014'e merhaba derken 2013 yılında neleri geride bıraktık. Gölbaşı en çok hangi haberleri konuştu. İşte sizin için derlediklerimiz... 

 

Bu meclis unutulmayacak....

Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek, 2013 yılının ikinci meclis toplantısında Koparan 3. etap 1/1000 ölçekli imar planı ile ilgili itirazların kabulünü içeren rapor hakkında MHP ve AK Partili’ meclis üyelerini eleştirerek, bu alanda köylünün haklarının savunulmadığını ve özel bir bankaya rant sağlandığını iddia etmişti. AK Parti, MHP ve CHP arasında tartışmaların yaşandığı meclis toplantısına MHP’li Ali Atsız’ın ve Mehmet Atak’ın meclisi terk etmesi damgasını vurmuştu. 

www.golbasinethaber.com/golbasi/bu-meclis-unutulmayacak-h2433.html

 

Büyükşehir'in Metrobüs'ü varsa, TOKİ'nin de ATBÜS'ü var...

2013 yılının başlarında Gölbaşı'nda uygulamaya konulan Metrobüs seferlerine TOKİ sakinlerinden tepki geldi. TOKİ’de bir grup vatandaş ATBÜS eylemi yaparak seferlere tepki gösterdi.  Bu eylem ulusal basında da geniş yer bulurken, eylemle ilgili en çok ATBÜS üzerine asılan Türk Bayrağı konuşuldu.

 

//www.golbasinethaber.com/golbasi/buyuksehirin-metrobusu-varsa-tokinin-de-atbusu-var-h2446.html

 

Mahkemelik oldular

Gölbaşı Yağlıpınar köyü sakinleri, Gölbaşı Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yüksel Özbek’in, bölgede yapılan imar planında haksız kazanç sağladığını ileri sürerek mahkemeye başvurmuş ve köylüler, Özbek’in ‘sözleşme imzalama’ koşulu ile parsellerin yerini değiştirerek haksız kazanç sağladığı ve mülkiyete zarar verdiği iddiasıyla imar planının iptali için yürütmeyi durdurma davası açmıştı.

//www.golbasinethaber.com/golbasi/mahkemelik-oldular-h2460.html

 

Atatürk büstüne salırıldımı?

Gölbaşı’nda tartışmalara neden olan Atatürk Büstü’nün yerinden sökülmesi ile ilgili polemikler günlerce kamuoyunu meşgul etmişti. Atatürk büstünün yerinden sökülmesi ‘saldırı mı? oldu sorusunu akıllara getirmiş ancak yapılan açıklama ile büstün hava muhalefeti nedeniyle yıkıldığı anlaşılmıştı.

 

//www.golbasinethaber.com/golbasi/buste-saldiri-olmamistir-h2455.html

 

MHP'de Çözülme!

MHP Belediye Meclis Üyesi Nizamettin Çakır MHP'den istifa etti. Yaşanan bu son istifanın ardından MHP'nin Belediye Meclisindeki sandalye sayısı 12'den 11'e düştü.

//www.golbasinethaber.com/golbasi/mhpde-cozulme-h2526.html

 

Örencik'te Yürütmeyi Durduma Kararı Çıktı

Örencik Mahallesinde çok katlı yapılar için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

 

//www.golbasinethaber.com/golbasi/orencikte-yurutmeyi-durduma-karari-cikti-h2536.html

 

Bahçeli’den Odabaşı’na tam not

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ziyaretin ardından yaptığı açıklamasında Başkan Odabaşı’nın hizmetlerinden memnun kaldığını belirterek, Odabaşı’na tam not verdi.

//www.golbasinethaber.com/golbasi/odabasi-adayliga-goz-kirpti-h2569.html

 

Atak suskunluğunu Net Haber'e bozdu...

Net Habere açıklamalarda bulunan MHP Meclis Üyesi Mehmet Atak Gölbaşı’na Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet gelmesi noktasında sıkıntının Melih Gökçek’ten kaynaklanmadığını üstüne basa basa belirterek, hizmetin gelmesinin Ak Parti’nin Gölbaşı temsilcileri tarafından engellendiğini ve hizmet istemeyip şikayet etiklerini iddia etti.  

//www.golbasinethaber.com/golbasi/atak-suskunlugunu-net-habere-bozdu-h2577.html

 

İbrahim Yüzücü Başkan Yardımcısı Oldu

Gölbaşı Belediyesi'nde Destek Hizmetler Müdürü Vekili olarak görev yapan İbrahim Yüzücü, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın onayı ile Belediye Başkan Yardımcılığına görevlendirildi. 

//www.golbasinethaber.com/golbasi/ibrahim-yuzucu-baskan-yardimcisi-oldu-h2600.html

 

CHP'nin Genç sesi gözaltına alındı

CHP Gölbaşı Gençlik Kolları Başkanı Taygun Altunkaya’nın Kızılay’da katıldığı protesto gösterileri sırasında saldırıya uğrayarak ciddi biçimde darbedildiği, ardından da güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. 

//www.golbasinethaber.com/golbasi/chpnin-genc-sesi-gozaltinda-h2735.html

  

Bu istifa kafaları karıştırdı...

Gölbaşı Belediyespor Kulübüne yıllarca emeği geçmiş Gölbaşıspor’a tarihinde almadığı başarıları yaşatan ve çağ atlatan Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atak’ın gece yarısı saat 02:00 sularında SMS yolu ile bilgi notu göndererek Gölbaşı Belediye Spor Kulübü üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

 //www.golbasinethaber.com/golbasi/bu-istifa-kafalari-karistirdi-h2753.html

 

S.Yeni Haber'e hain saldırı

Gölbaşı’nda uzun yıllardır yayın yapan Süper yeni haber gazetesi saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişiler tarafından gece yarısı gazete bürosuna saldırıda bulunuldu. 

//www.golbasinethaber.com/golbasi/syeni-habere-hain-saldiri-h2764.html

 

Gölbaşılı iki kardeş girdikleri denizden çıkamadı

 Gölbaşı'ndan Bartın İnkum’a ailesiyle birlikte tatile giden 17 yaşındaki Emre Aktaş ile ağabeyi 25 yaşındaki Celal Aktaş, girdikleri denizde akıntıya kapılarak hayatlarını kaybettiler. 

//www.golbasinethaber.com/golbasi/golbasili-iki-kardes-girdikleri-denizden-cikamadi-h2776.html

  

korkunç kazada büyükbaş hayvanlar telef oldu

Çarpmanın etsisiyle alt yola düşerek ters dönen kamyonda sürücü ile yanındaki kişi ağır yaralandı. Kamyonun kasasında bulunan 21 büyükbaş hayvan telef oldu.  Hayvanlardan yaralı olan bazıları itfaiye ekipleri tarafından olay yerinde kesildi.

 //www.golbasinethaber.com/golbasi/korkunc-kaza-h2829.html

 

Atatürk Sahil Parkı'na 3 Hilal?

Gölbaşı Belediyesi tarafından Atatürk Sahil Parkı giriş kapısına MHP’nin sembolünü de oluşturan 3 hilal amblemi konuldu. Ambleme muhalefet tepki gösterse de Odabaşı ve yönetimi bu tepkilere kulak asmadı. 

//www.golbasinethaber.com/golbasi/ataturk-sahil-parkina-3-hilal-h2849.html

 

Yeni Kaymakam Cinbir

İlçemizde yaklaşık 5 yıl görev yapan Kaymakam Raşit Zengin'in merkeze alınması ile boşalan Kaymakamlık görevine ise aslen Zonguldak-Devrekli olan İstanbul Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir getirildi.

 //www.golbasinethaber.com/golbasi/yeni-kaymakam-cinbir-h2859.html

  

Belediye işçileri ve köylü arasında taşlı sopalı kavga

Bağiçi Mahallesi’nde sabah saatlerinde mezarlık temizlemek için çalışmaya giden Belediye işçileri ile köylü arasında kavga çıktı.

 //www.golbasinethaber.com/golbasi/belediye-iscileri-ve-koylu-arasinda-tasli-sopali-kavga-h2876.html

 

İtfaiye aracı kaza yaptı: 2 ölü, 1 yaralı

Gölbaşı Konya Yolu’nda meydana gelen kaza da Büyükşehir Belediyesi’ne ait 06 DS 3005 plakalı orman aracı devrildi 2 itfaiyeci öldü, 1 itfaiyeci de ağır yaralandı.

 //www.golbasinethaber.com/golbasi/itfaiye-araci-kaza-yapti-2-olu-1-yarali-h2909.html

 

Ölüm bile onları ayıramadı...

Haymana'dan Gölbaşı istikametine ilerlerken Mogan Gölü Kavşağı'nda kontrolden çıkarak boş araziye uçtu. 5 metreden uçan araç yaklaşık 50 metre boyunca taklalar attı. Şoför Aslanoğlu araçtan fırlayarak can verdi. Araçta bulunan Yusuf Deligöz (19) ise sıkıştığı yerde yaşamını yitirdi.

 //www.golbasinethaber.com/golbasi/olum-bile-onlari-ayiramadi-h2934.html

 

Bekarlığa veda etti

Gölbaşı’nın en aktif ve etkili gazetecisi Özcan Aydoğdu, Akalın düğün salonlarının yeni gözde mekanlarından Şato Bonbon'da düzenlenen düğün töreniyle bekârlığa veda ederek,  hayatının en önemli imzalarından birisini attı.

 //www.golbasinethaber.com/golbasi/bekarliga-veda-etti-h2946.html

 

Gölbaşı başarılı bir bürokratını daha kaybetti

Gölbaşı’nda yaklaşık 7 yıldır görevini başarılı bir şekilde yürüten ve Tapu Müdürlüğü’nü baştan aşağı yenileyen başarılı bürokrat  Salih Yılmaz Kafadar’ın tayini çıktı.

  //www.golbasinethaber.com/golbasi/golbasi-basarili-bir-burokratini-daha-kaybetti-h2959.html

 

Gölbaşı'nda 2 askerin kavgası kanlı bitii

Gölbaşı Ahiboz karakolunda askerlik gorevini yapan Osman Denktaş(20) ve Uğur Özdel (21) arasında çıkan tartışma ölümle sonuçlandı. 2 asker hayatını kaybetti.

 //www.golbasinethaber.com/golbasi/golbasinda-2-askerin-kavgasi-kanli-bitii-h2980.html

 

Odabaşı yeniden aday......

MHP'nin yerel seçimlerde göstereceği adaylar,Ankara Arena Spor Salonu'nda genel başkan Devlet Bahçeli tarafından açıklandı. 

//www.golbasinethaber.com/golbasi/odabasinin-adayligi-resmilesti-h3107.html

 

Hamit Hayran Kendine hayran bıraktı

06 Ekim 2013 Pazar günü yayınlanan Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin 8. bölümünde Gölbaşılıların yakından tanıdığı Hamit Hayran müthiş bir şov ile sahneye çıktı. 

//www.golbasinethaber.com/golbasi/hamit-hayran-kendine-hayran-birakti-h3163.html

 

Soner Aksakal nişanlandı

Gölbaşı yerel basınının genç temsilcilerinden Soner Aksakal ve Nesrin Bayram evlilik yolunda ilk adımı atarak, nişanlandılar.

 //www.golbasinethaber.com/golbasi/soner-aksakal-nisanlandi-h3224.html

 

CHP'nin Bayrağı Ercan Şimşek'e emanet...

CHP’nin resmi internet sitesi www.chp.org.tr adresinde PM toplantısıyla ilgili geniş ve ayrıntılı bilgiler aktarılırken, Gölbaşı adayının Ercan Şimşek olduğu bildirildi. 

//www.golbasinethaber.com/golbasi/chpnin-bayragi-ercan-simseke-emanet-h3289.html

 

 Polis engelini geçemediler...

Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi’ndeki fidan dikim töreni için Gölbaşı'na gelen Başbakan Recap Tayyip Erdoğan için geniş güvelik önlemleri alındı.  Geniş güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulduğu Erdoğan ziyaretinde Ak Parti'den Aday adayı olan isimlerde polis koridorunu geçemedi. Emniyet güçleri oluşturdukları şeritle kimseye geçit vermedi.   

//www.golbasinethaber.com/golbasi/polis-engelini-gecemediler-h3324.html

 

İçi içine sığmadı....

Gölbaşı'nın en muhalif isimlerinden CHP'li Aksakal'ın, Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ercan Şimşek'in seçim bürosunun açılışı ve adaylığının açıklanışı ile ilgili düzenlenen programda yaşadığı sevinç görülmeye değerdi.   

//www.golbasinethaber.com/golbasi/ici-icine-sigmadi-h3326.html

 

Onları hiç böyle görmediniz

Selametli Camii’nin temel atma törenine katılan AK Parti Gölbaşı Belediye Başkan A.Adaylarının samimi tavırları görülmeye değerdi. AK Adaylar Camiinin yapımı için bağışta bulunurken birbirleri ile yaptıkları sohbet esnasında ise hem güldüler hem de programa katılan davetlileri güldürdüler.  

//www.golbasinethaber.com/golbasi/onlari-hic-boyle-gormediniz-h3346.html

 

Ufuk Soylu hayatını kaybetti

Gölbaşılıların yakından tanıdığı bir isim olan Gölbaşı Sanayi Derneği Başkanı 1965 doğumlu Ufuk Soylu geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.  

Gölbaşı'nda askeri helikopter düştü 4 Şehit...

Ankara'da Gölbaşı yakınlarında eğitim uçuşu sırasında askeri helikopter düştü. Helikopterdeki 4 asker şehit oldu.

 //www.golbasinethaber.com/golbasi/golbasinda-askeri-helikopter-dustu-4-sehit-h3400.html

 

Dava adamı zor günde belli olur...

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, birlik ve beraberliklerini pekiştirmek için sosyal medyada "Başbakan Erdoğan" hareketi başlattı. 

//www.golbasinethaber.com/golbasi/dava-adami-zor-gunde-belli-olur-h3410.html

 

HASVAK'ta personele mobbing iddiası

Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi’nin bazı bölümlerinde görev yapan personele psikolojik taciz uygulandığı öne sürülürken, hastane yönetiminin sağlık personeline verdikleri dilekçeleri geri almaları konusunda mobbing uygulandığı iddia edildi

 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2013, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER