Bu meclis unutulmayacak....

Gölbaşı Belediye Meclis toplantısı ilginç çıkışlara sahne oldu....



ÇİĞDEM ŞİRİN'İN HABERİ....

Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek, 2013 yılının ikinci meclis toplantısında Koparan 3. etap 1/1000 ölçekli imar planı ile ilgili itirazların kabulünü içeren rapor hakkında MHP ve AK Partili’ meclis üyelerini eleştirerek, bu alanda köylünün haklarının savunulmadığını ve özel bir bankaya rant sağlandığını iddia etti.

“HAYIRDIR”…

Mecliste açıklamalarının daha net anlaşılabilmesi için harita üzerinden bilgi veren Şimşek, 2007 yılından bugüne kadar gelen süreç hakkında açıklamalar yaptıktan sonra, imar planının iptal edilişinden bunun gerekçelerine kadar birçok konuda bilgi verdi. Şimşek, 3. etapla ilgili daha önce bilirkişi raporunun olumsuz çıktığına dikkat çekti.

CHP Meclis Üyesi Ercan Şimşek söz konusu imar planı ile AK Parti ve MHP grubuna sorular yönelterek cevap istedi.

AK Parti grubunun 1. etaptaki bazı arazilerle ilgili tepki gösterdiğini ancak 3. etapta köylülerle alakası olmayan bir arazinin emsalinin 1.50’ye çıkarılmasına ses çıkarmayışlarını manidar bulduğunu ifade ederek, imalı bir ifadeyle ‘Hayırdır. Bunun sebebi ne?’ dedi. Pergel yasası ile Büyükşehir Belediyesi’ne geçirilmiş olan arazinin emsal artırılarak değerle hale getirildiğini, köylülerin ise düşük gösterildiğini ve buna AK Parti grubunun ses çıkarmadığını söyledi.

HER ŞEYE ‘EVET’ DEMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ

Gündem maddesi üzerinden eleştirilerine devam eden Şimşek, AK Parti grubuna ‘Siz burada iktidar değilsiniz. Burayı MHP yönetiyor. Her şeye evet demek zorunda değilsiniz’ diyerek, CHP’nin her söylediğine AK Partinin muhalefet ettiğini iddia etti.

PLANIN İPTAL OLMA GEREKÇELERİ

Şimşek aynı eleştirileri MHP meclis üyeleri içinde yineleyerek, 3. etabın iptal edilme gerekçelerinin neler olduğunu söyledi. Şimşek, bu bölgenin Mogan ve Eymir’in su toplama havasında olması, 1/25000 ölçekli Başkent Ankara Nazım Planı’nda ÖÇK havasının planı tamamlanmadan hiçbir yapılaşmaya müsaade edilemeyeceği ve akifer sahası içinde olduğu, Köy yerleşik ve özel proje alanlarının yapılaşma koşullarının plan notlarında daha sonra belirleneceği söylenmesine rağmen aynı planda özel proje alanının emsalinin 1.50 şeklinde belirlenmesi ile planlama tekniği ve imar mevzuatına aykırı olduğu, aynı planda TR rotasyonu ile belirlenen ve yapılaşma koşullarının daha sonra açıklanacağı belirtilerek açıklık ilkesine aykırı olduğu, belirli kişi ve kuruluşlara özellikle avantaj sağlandığının belirlendiği için Ankara İdare Mahkemesi bu planının iptal edildiğini söyleyerek, meclise  ‘Bütün bu itirazlara rağmen biz Gölbaşı’nda neden bu planı kabul ediyoruz?” sorusunu yöneltti.

‘Doğup büyüdüğümüz Gölbaşı’nın çıkarlarını savunması gereken bizleriz” diyen Şimşek, bu planın gölbaşı Belediye meclisinden geçmemesi gerektiğini vurguladı.

“SİYASET YAPIYORSUNUZ”

Kürsüde uzun bir konuşma yapan Şimşek’in ‘Gölbaşılı olmak, CHP’nin itirazlarına cevap ermekle olmuyor” sözleri üzerine Başkan Yakup Odabaşı Şimşek’e hitaben ‘Siz burada siyaset yapıyorsunuz. Siyaset yapacaksanız dışarıda yapın’ diyerek Şimşek’in konuşmasına tepki gösterdi.

BIRAKIN KONUŞALIM

Ercan Şimşek konuşmasının sonunda Başkan Yakup Odabaşı’nın söz hakkı almak isteyen meclis üyelerine bazı zamanlarda söz vermeyişinin ya da kürsüye çıkarak görüşlerini ifade etmeye çalışan meclis üyelerinin konuşmalarına müdahale etmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, ‘Bırakın konuşalım” dedi. Odabaşının bu tavırları yüzünden stres ve baskı altında olduklarını ifade eden Şimşek, ‘Bırakın 3-5 dakikanın hesabını yapmayın. Herkes duygu ve düşüncelerini rahatça söylesin” şeklinde konuştu.

KOLAY KOLAY MÜDAHALE ETMEM

Başkan Yakup Odabaşı Şimşek’in bu sözleri üzerine “Ben kim olursa olsun toplumun aydınlanması, basının doğru bilgiye ulaşması için hiçbir arkadaşıma kolay kolay müdahale etmem. Ama eğer birine sataşılırsa, siyasi konulara girersek yasa olarak bu doğru değil. Benim itirazım bunadır. ” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DE DİLE GETİRİN…

Ercan Şimşek’in eleştirilerine cevap vermek için kürsüye çıkan AK Parti Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Fatih Duruay, 3 etapla ilgili olarak yapılan eleştirilerin Gölbaşı Belediye meclisinde değil, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dile getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Duruay, ‘Türkiye’de kimin kime rant sağladığını vatandaşlarımız çok daha iyi biliyor’ diyerek, CHP’lilerin eleştirilerinin yersiz olduğunu kaydetti.

‘EVET’ DİYEN SİZSİNİZ….

Şimşek’in AK Parti’nin MHP’nin her dediğine evet dediği yönündeki eleştirilerine cevap veren Duruay, “MHP’nin faaliyet raporlarına, performans raporlarına ‘Evet’ diyen sizsiniz. Çıkmışsınız burada muhalefet yapıyorsunuz.

BİZ HAMASET YAPMIYORUZ

MHP adına konuşma yapan Kadir Yanık da söz konusu imar planı ile ilgili olarak, 0.50 emsallerin yapılan çalışmalar ve mücadeleler neticesinde 01.60’a çıkarıldığını söyleyerek, “Bunları çıkartırken de kimsenin babasının hayrına vermedik” dedi.

‘Biz sizin gibi Hamaset yapsaydık bunların hiç birisi olmazdı” diyen Yanık, savunulması gereken ne varsa savunduklarını belirterek, vatandaşın haklarını her zaman korumak amacını taşıdıklarını sözlerine ekledi.

ALİ ATSIZ MECLİSİ TERKETTİ

Yaklaşık bir ay önce MHP Grup Başkanvekili Kadir Yanık’ın yerine meclis üyesi Ali Atsız getirilmişti. Kamuoyunda bu değişikliğe anlam verilemez ve farklı şekillerde yorumlanırken, MHP’li Kadir Yanık’ın söz hakkı alarak kürsüye çıktığı anda MHP’li Ali Atsız’ın meclis salonunu terk etmesi dikkatlerden kaçmadı. Atsız’ın Kadir Yanık konuşurken salonu terk etmesi ‘Yanık ve Atsız arasında soğuk rüzgarlar mı esiyor?’ sorusunu da akıllara getirdi.

MEHMET ATAK’TAN BEKLENMEDİK ÇIKIŞ….

CHP’li Şimşek AK Parti ve MHP grubunun açıklamalarının ardından tekrar kürsüye çıkarak, 1.ve 2. etapla ilgili AK Parti grubunun dışarıda ‘Hayır’ ancak burada ‘evet’ demelerinin altında yatan nedeni sorguladı. 3 etapta özel bir bankaya sağlanan 1.50 emsal artışının bir kez daha altını çizen Şimşek, köylünün arazinin daha düşük tutulmasında bir çelişki olduğunu ifade etti.

SİZ DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ

Şimşek konuşmasına devam ederken, AK Partili Fatih Duruay’ın ‘Köylünün elinden nasıl alınmış. Onu bir açıklayın” demesi üzerine MHP’li Mehmet Atak’tan hiç beklenmedik bir tepki geldi. Atak, Fatih Duruay’a dönerek ‘O işe hiç girmeyelim. Nasıl alındığını siz daha iyi biliyorsunuz” dedi ve sözlerine Gölbaşı Belediyesi işaret ederek “Bu binaya karşılık’ ifadelerini ekledi. Yapılan açıklamalara sinirlenen ve bu rahatsızlığını beden diline de yansıtan Atak, konu hakkında görüşlerini ifade eden Başkan Odabaşı’nın konuşmasını tamamlamasını beklemeden meclis salonunu terk etti.

İSTEMEYENİN GÖZÜ KÖROLSUN

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise Türkiye’de hakkaniyet ve şeffaflık adına yapılmamış uygulamaları hayata geçirdiklerini belirterek, “Biz her mahallemizde planları öncelikle duyuruyoruz daha sonra da ayaklarına kadar gidiyoruz. Bugün bile Koparan da itiraz edenler belediyeye çağırıldı ve durum izah edildi. Bu kadar açık ve şeffafız” dedi.

Köylünün haklarını her defasında savunduklarını kaydeden Odabaşı herkesin aynı haklardan yararlanmasını sağmak adına çaba gösterdiklerini söyleyerek, ‘İstemeyenin gözü kör olsun’ dedi.

KÖYLÜNÜN HAKKINI SAVUNDUK

Ben köylünün hakkını her zaman savunurum. İmkânım ölçüsünde alabildiğimi alırım, alamıyorsam benim gücüm buna yetti derim “ şeklinde konuşarak, Büyükşehir Belediye Meclisinde de köylünün hakkını savunduklarını söyledi.

Güneykent ile ilgili savundukları tek şeyin olduğunun altını çizen Odabaşı, “Birisine bir hak veriliyorsa herkese verilsin. Kimse siyaset yapmasın. Sokağa çıkarak, yalan söyleyerek, vatandaşları kandırdığını zannedenler ancak kendilerini kandırırlar” dedi.

TULUMTAŞ GÖNDERMESİ

Başkan Odabaşı, Gölbaşı’nın gündemini uzun bir süre meşgul eden Tulumtaş Mahallesi’nde 450 milyonluk vurgunun yapıldığı ve Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve akrabalarının parsellerinde gerçekleştiğini iddia ettiği yüksek kat izni ile ilgili olarak ilk defa bu kadar net konuştu. Bu konuda konuyu ilgilendiren her köyün bu haklardan yararlanması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Odabaşı, alınan kararın kişilere özel değil herkesle ilgili olduğunu kaydetti. Birilerinin bunu siyaset adına başa yerle çektiğini dile getiren Odabaşı, “Onlar anca kendilerini kandırırlar” dedi.

OYÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Yaşanan tartışmaların ardından Başkan Odabaşı Koparan 3. etapla ile ilgili gündem maddesini oylamaya sundu. Gündem maddesine CHP’nin ‘RED’ oyuna karşın oy çokluğu ile meclisten geçti.




Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2013, 21:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER