Keyfi tutumlardan vazgeçin

Hakan Han Özcan'ın gündem dışı söz aldığı meclis toplantısında gergin anlar...

  

ÇİĞDEM ŞİRİN'İN HABERİ...

2013 yılının ilk meclis toplantısında Odabaşı’nın AK Parti grubunun verdiği önergeleri okumaması üzerine kısa süreli bir tartışma yaşanmış ve meclis toplantı sonunda söz almak isteyen AK Partili Hakan Han Özcan’a Başkan Odabaşı, “Meclis toplantısını kapattım.  Daha sonra söz hakkı veririm” gerekçesiyle gündem dışı konuşma talebini kabul etmemişti.

AK Partili Özcan 2013 yılının ikinci meclis toplantısında bu talebini toplantı başında tekrarlayarak söz istedi. Meclis toplantısı sonunda gündem dışı söz alan Hakan Han Özcan’ın hedefinde önergeleri okumayan Yakup Odabaşı vardı.

İŞLEYİŞTE SIKINTI VAR

 

Özcan yaptığı açıklamasında meclisin toplantı işleyişinde, demokratik işleyişinde sıkıntılar olduğunu belirterek, “Bu tutum ve davranışlarla sayın başkan kendince uygun gördüğü önergeyi okutuyor, uygun görmediği önergeyi okutmuyor hatta oylatmıyor” dedi.  5393 sayılı Belediye Kanunun 21. maddesini hatırlattı.

“Gündeme alınması için önerge okutulur sonra oylatılır.” diyen Özcan, bir önceki meclis toplantısında okunmayan önergelerin sakıncalı önergeler olmadığını söyledi.

KEYFİ TUTUMLARDAN VAZGEÇİN

CHP’li Yusuf Aksakal’ın daha önce bu tutumlardan dolayı şikâyetçi olması üzerine Kaymakamlıktan gönderilen yazıyı da mecliste paylaşan Özcan, önergeler konusunda keyfi tutumlardan vazgeçilmesi gerektiğine vurgu yaparak, bundan sonraki toplantılarda bu tip sıkıntıların bir daha tekrarlanmayacağını ümit ettiğini belirtti.

HERKESE EŞİT DAVRANIYORUZ

Özcan’ın eleştirilerine cevap veren MHP’li Kadir Yanık da önergelerin okunup oylandığını ancak yazılı cevap istenilenlerin ise okunacağı konusunda bir yasa olmadığını söyledi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise meclisi kapattıktan sonra söz istemesi üzerine bu talebi geri çevirdiğini belirterek, “Biz bütün arkadaşlarımıza eşit davranıyoruz” dedi.

21 maddeyi hatırlatan Özcan’a tepki gösteren Odabaşı, aynı kanunun 26. maddesini de okumasını önerdi. Odabaşı her konuda açık ve şeffaf olduklarını yineleyerek, kanunlar çerçevesinde hareket ettiklerinin altını çizdi.

AKSAKAL SÖZ İSTEDİ AMA!

Odabaşı’nın açıklamalarının ardından söz almak isteyen CHP’li Yusuf Aksakal, Başkan Odabaşı’nın umursamaz tavrı ile karşı karşıya kaldı. Odabaşı söz almak isteyen Aksakal’ı görmezden gelerek oturumu kapattı.

POLEMİK MECLİS DIŞINA TAŞTI

Odabaşı’nın oturumu kapatmasının ardından Hakan Han Özcan ve Kadir Yanık arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Kaymakamlıktan gönderilen yazısı hatırlatan Özcan’a Yanık ‘Boş şeyler onlar’ demesi üzerine Özcan, ‘Size göre her şey boş. Her şey siyasi, her şey anlamsız” diyerek tepkisini gösterdi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2013, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER