Şimşek: Protestoya katıldım ama organize etmedim

Şimşek, “Evetprotestoya katıldım ama organize etmedim” dedi.

Şimşek: Protestoya katıldım ama organize etmedim
 Cumartesi günü Gölbaşı’nda yapılana Metrobüs eylemi sonrasında çıkan haberlere tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Yaptığı açıklamasında Twitter üzerinden eyleme ilişikin açıklama yapan ve eylemi CHP’lilerin gerçekleştiridğini dile getiren Ankara Büyükşehir Beleidye Başkanı Melih Gökçek’i de eleştiren Şimşek, “Evet protestoya katıldım  ama organize etmedim” dedi. 

Şimşek’in yaptığı yazılı açıklama şöyle... 

Değerli Gölbaşılılar  

                Cumartesi günü   Gölbaşı Eymir mahallesinde şahsen katılarak destek verdiğim bir protesto için, yerel gazetelerin  internet sitelerinde ve bazı televizyonlarda adımın geçtiği bir takım haberler üzerine bir açıklama yapma ihtiyacı duydum.

               Bu haberlerde  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından  atılan tweetlerde ;  eylemi CHP nin organize ettiği , bunun ispatının ilçe başkanı olarak benim ve meclis üyesi arkadaşım Yusuf Aksakal'ın eylem alanında olduğu,  bazı MHP' lilerin de solcuların peşine takılarak orada olduğu , eylem alanında bulunan bir atın üzerine uygunsuz bir şekilde Türk bayrağının örtülü olduğu ve orada bulunanların milli değerlerinin yerlerde olduğu ifadeleri vardı.                  

             Evet   protestoya katıldım  ama organize etmedim.CHP  İlçe başkanı , meclis üyesi  ve bir Gölbaşılı olarak kobay gibi kullanılan ve sıkıntıda olan Gölbaşılıların yanında olmaktan sadece gurur duyarım,  kaldı ki Ego tarafından bu uygulama başlatıldığı  ilk günlerde bunun bir zulüm olduğunu ve hemen düzeltilmesi gerektiğini  açıklamıştım .

              Parti gözetmeden tüm vatandaşların eyleme katılmasının ortaya koyduğu asıl gerçek,  zulmün parti  ve siyaset gözetmiyor olmasıdır .   Ego' ya ve TBMM ne verilen binlerce şikayet dilekçesinin bu gerçeği Başkan'a göstermesi gerekiyordu . İnsanlar   bir saatlik yolu iki saatte ve 2-3 araç değiştirerek gittiği zaman inanın ki sizin gibi siyaseti düşünemiyor ve soğuk da olsa , kar da olsa,  asıl işi  hizmet olan  bir belediye başkanı tarafından aşağılansa da kendisini sokağa atıp demokratik ve medeni bir şekilde derdini anlatmaya çalışıyor.               

            Bu nedenle ben  eyleme katılan,    duyarlı Eymir sakinlerini kutluyorum. Çünkü onların haklı talepleridir ki Belediye  Başkanı'nı, "atın üstüne uygunsuz  bir şekilde Türk bayrağı örtülmesi' ya da "protestoya katılanların milli değerleri " nin ölçümü , eyleme katılan 30  kişinin ( ki yüzlerce insan vardı ) "rezil olduğu " gibi konunun özüyle alakalı olmayan açıklamalara itmiştir.            

           Konunun özü şudur; Gölbaşı'ndan Ankara'ya ulaşımda eskiye göre  iki kat kötüleşme  olmuştur. Belediyeler koşulları kötüleştirmek için değil iyileştirmek için vardır. Belediye Başkanından bunları açıklamasını ve düzeltmesini bekliyoruz .

                                                                                              CHP İlçe Başkanı

 

                                                                                              Ercan Şimşek

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2013, 13:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
GÖLBAŞILI
GÖLBAŞILI - 11 yıl Önce

gölbaşılı bir metrobüs mağduru olarak çığlıklarını duyurmaya çalışan tüm halkımızı ve karalanmaya çalışan siyasetçilerimizi verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. bu pretestoyu içine sindiremeyen i. melih gökçek i esefle kınıyorum

SIRADAKİ HABER