Atatürk Büstüne saldırıldı mı?

Şimşek, Cumartesi gecesi yaşanan olayın aradan geçen 3 günlük süre içerisinde hala netlik kazanmamış olmasını manidar bulduğunu ifade ederek, kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Atatürk Büstüne saldırıldı mı?
 Geçtiğimiz günlerde Atatürk büstünün yerinden sökülmesi sonrasında yapılan farklı açıklamalar kafalarda soru işareti bıraktı. Belediye tarafından Atatürk büstünün kış şartları nedeniyle deforme olduğu ve tadilata alındığı yönünde açıklama yapıldığı söylemelerinin yanı sıra öte yandan bir saldırı olabileceği şüphesi de akıllara geldi.

 

Gölbaşı Emniyet Müdürlüğü ise hava şartları ve rüzgar nedeniyle düşme ihtimali üzerinde de durulduğunu bu nedenle de olayın netlik kazanması adına çevre esnafların kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

 

Atatürk büstünün rüzgar, tadilat ya saldırı nedeniyle mi yerinden söküldüğü konusunda resmi bir açıklama yapılmazken, CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek bu durumun biran önce netliğe kavuşması gerektiğini söyledi.

 

Şimşek, Cumartesi gecesi yaşanan bu olayın aradan geçen 3 günlük süre içerisinde hala netlik kazanmamış olmasını manidar bulduğunu ifade ederek, kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Şimşek, büstün rüzgar nedeniyle yıkıldığı söylemlerini pek inandırıcı bulmadığını ve Gölbaşı’nda bu açıklamaya sebebiyet verecek bir hava durumunun olmadığını söyleyerek, büstün ne şekilde yerinden söküldüğünü sorguladı.

 

CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek yaptığı açıklamasında, “Belediyenin Pazar günü büstü kendisinin tamir etmek için aldığını söylemiştir. Hâlbuki Pazar sabahı büst yerinden tam sökülmemiş Gölbaşılılar tarafından yere yatık bir şekilde bulunmuştur. Şu halde büstü belediyenin tamirat için almadığı açıktır. Bu da izah edilmesi gereken bir durumdur. Belediye neden böyle bir tavır almıştır” dedi.

Bu olayın netleşmesi gerektiğine vurgu yapan Şimşek, “Kaymakamlığın bir an evvel aydınlatıcı bir açıklaması yapmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2013, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER