Mahkemelik oldular

Gölbaşı Yağlıpınar köyü sakinleri, Gölbaşı Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yüksel Özbek’in, bölgede yapılan imar planında haksız kazanç sağladığını ileri sürdü.

Mahkemelik oldular
 Gölbaşı Yağlıpınar köyü sakinleri, Gölbaşı Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yüksel Özbek’in, bölgede yapılan imar planında haksız kazanç sağladığını ileri sürdü.

Köylüler, Özbek’in ‘sözleşme imzalama’ koşulu ile parsellerin yerini değiştirerek haksız kazanç sağladığı ve mülkiyete zarar verdiği iddiasıyla imar planının iptali için yürütmeyi durdurma davası açtı.
Ankara’nın su ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan Kızılırmak Kesikköprü-İvedik Ana İshale Hattı’nın geçtiği bölgelere, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim proje alanı kapsamında, imar planı yapılması için ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale yapıldığı hatırlatılan dava dosyasında şu suçlamalara yer verildi:

İMZALAYAN SORUN YAŞAMAZ

“Gölbaşı Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi olan Yüksel Özbek isimli şahıs, köy merasına hem kendisi, hem de yakınları için imarsız bina yapmıştır. İmar uygulamasının yapıldığı tarihlerde köy sakinlerine, ‘elindeki sözleşmeyi imzalayan mahalle sakinlerine ait parsellerin hiçbir sorunu olmayan ve değerli imar parsellerine dönüştüreleceği, buna karşılık sözleşmeyi imzalamayanların parsellerinin de sorunlu ve değeri olmayan imar parsellerine dönüştürüleceği, sözleşmeyi imzalamayanların sonuçlara katlanacağı’ yönünde beyanlarda bulunmuştur.

HAZİNE ARAZİSİNE DÖNÜŞTÜ

İmar uygulama planında yapılan incelemeler sonucunda köy merasında Yüksel Özbek ve yakınlarına ait evlerin bulunduğu arazilerin vasfının değiştirilip hazine arazisine dönüştürüldüğü, satın alınmasının önünün açıldığı tespit edilmiştir. Ayrıca düzenleme öncesinde köy arazisinde hazine arazisinin bulunmadığı fakat işlemlerin ardından köye ve köylülere ait parsellere el atıldığı, bazı köylülerin arazisinin hazine arazisine dönüştürülüp mülkiyet hakkının ihlal edildiği açıkça ortadadır.”

VİLLAYA YENİ YOL

Yağlıpınar Köyü sakinleri, Gölbaşı merkezine daha yakın yerlerde imarsız birçok alan bulunmasına rağmen sadece Yağlıpınar Köyü merkezinin imar planı kapsamına alındığını belirterek şöyle konuştu: 
“İmar planında bazı köylülerin kadastral parsellerinin daha küçük imar parsellerine dönüştürülmesi gerekirken birleştirilmiş. Sözleşme imzalamayanlara zarar vermek için Belediye Bağımsız Meclis Üyesi’nin mera üzerinde bulunan villasına yol açabilmek için de bazı köylülerin evinin üzerinden yol geçirilmiş ve köylülerin kadastral parsellerinin büyüklüğünü de eksik yazmışlar.”

KARALAMAK İSTİYORLAR

Gölbaşı Belediyesi Bağımsız Meclisi Üyesi Yüksel Özbek ise hakkında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi: 
“Savcılığa giderek hakkımdaki suçlamaları gördüm, kesinlikle beni karalamak için ortaya atılmış iddialardır, kimseye zorla sözleşme imzalattırılmadı. Büyükşehir Belediyesi, Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün denetiminde ve izninde yapılan bu imar planlarının kanuna aykırı olması da pek inandırıcı değildir. Köydeki birkaç kişi yapılan imar planının çıkarlarına aykırı buldukları için böyle bir yol seçmişlerdir. Bu köyde 110 yıldır hiçbir dava ve kavga olmamıştır, bende hayret ettim.”

HÜRRİYET ANKARA....

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2013, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER