Minik Eller Üşümesin diye Bowling oynayacaklar

Ağrı’nın Patnos İlçesi’ndeki İlköğretim Okulu’nda görev yapan Öğretmenin yardım çağrısı ile başlayan yardım kampanyası kısa sürede geniş yankı uyandırdı.

Minik Eller Üşümesin diye Bowling oynayacaklar
 Ağrı'nın Patnos ilçesindeki bir ilköğretim okulunda görev yapan öğretmenin yardım çağrısı ile başlayan yardım kampanyası, kısa sürede geniş yankı uyandırdı.

Kampanya kapsamında Ankara'da düzenlenecek "Minik Eller Üşümesin" bowling turnuvasından elde edilecek gelirle, doğu ve güneydoğu illerinde okuyan 2 bin ilköğretim öğrencisine eşofman takımı alınacak.

Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu BaşkanıAhmet Recep Tekcan, Bilkent Rollhouse'ta düzenlediği basın toplantısında, "Minik Eller Üşümesin" bowling turnuvasına ilişkin bilgi verdi.

Yasin Kocabuga adlı kullanıcının sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden başlattığı sosyal sorumluluk projesinin kısa sürede "Minik Eller Üşümesin" kampanyası ile milyonlara ulaştığını ifade eden Tekcan, turnuvadan elde edilecek gelirle doğu ve güneydoğu illerindeki 15 okulda öğrenim gören yaklaşık 2 bin öğrenciye eşofman takımı alınacağını belirtti.

Tekcan, Ankaralıları Bilkent Rollhouse'da 21 Ocak Pazartesi Günü Saat 20.00'da düzenlenecek turnuvaya davet etti.

"2 BİN ÇOCUĞU GİYDİRECEĞİZ"

Toplumsal sinerjiyle oluşan bir kampanyaya destek verdiklerini dile getiren Tekcan, "Türkiye'nin çeşitli illerinde daha önceden tespit edilen 15 okulda Twitter üzerinden gelişen bir kampanyayla 2 bin çocuğu giydireceğiz" dedi. Minik öğrencilerin ayakkabısından tutun, kıyafetine kadar her şeyinin karşılandığı bir kampanya olduğunu belirten Tekcan, kışlık giyecek, ayakkabı, bot, kırtasiye malzemeleri ve ilköğretim düzeyi kitap gibi yardımların Kızılay İstanbul Şubesi'ne gönderilerek, tasnif edildikten sonra yine Kızılay işbirliğiyle 15 okula ulaştırılacağını söyledi.

Derece elde eden oyuncuların kupalarını, madalyalarını ve katılım belgelerini gösteren Tekcan, bayanlar ve erkekler kategorisinde düzenlenecek turnuva oyuncuları için bir hediye seti de hazırladıklarını dile getirdi. "Hayırlı bir iş" yaptıklarını anlatan Tekcan, "Türk milleti büyük bir millettir, böyle durumlarda çok çabuk bir araya geliyoruz. Bütün Ankaralıları turnuvaya davet ediyorum. Destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"MELİH BEY'İ ŞİMDİ ANLIYORUM"

Tekcan, bowlingcilerin sosyal sorumluluk konusunda çok duyarlı olduklarını belirterek, "Biz bir aileyiz, ayrıca spor branşları arasında birbiriyle kaynaşmış olan bir federasyonu temsil ediyoruz. Bu işi alıp, sahip çıkıp duyurdular. 2 aydır twitter alemindeyim, girer girmez kendimi yardım dünyasının içinde buldum. Çok güzel bir olay, şimdi Melih Bey'i daha iyi anlıyorum" dedi.

"TOPLANAN PARAYI BAĞIŞLAYACAĞIZ"

Rollhouse Spor ve Eğlence Merkezi Genel Müdürü Sinem Aydın Devrim ise, kampanyaya katılacak olan hiç kimsenin daha önce birbirini görmediğini belirtti.

Herkesin tamamen gönüllü olarak kampanyaya destek olduğunu söyleyen Devrim, "Sosyal medya artık sadece fotoğraf paylaşmak değil görüyoruz ki toplumsal duyarlılığı arttıran bir destek kanalı haline de geldi" dedi. Devrim, kampanyaya ev sahipliği yapacaklarını ve toplanan parayı bağış olarak vereceklerini belirtti.

"TWITTER ÜZERİNDEN BİR ÖĞRETMENİN ÇAĞRISI ÇIKIŞ NOKTASI OLDU"

"Minik Eller Üşümesin" sosyal sorumluluk kampanyası gönüllülerinden Pınar Çakır, kampanyanın çıkış noktasının Twitter üzerinden bir öğretmenin dile getirdiği çağrı olduğunu söyledi. Başlangıçta yapılan yardımları yerine ulaştırmak için sponsor kargo şirketi aradıklarını dile getiren Çakır, "Ondan sonra kıyafet ve kırtasiye sponsoru aradık ancak sponsor bulamadığımız için Rollhouse'a 'turnuvadan elde edilen gelirle kırtasiye malzemesi alabilir miyiz' şeklinde bir teklif yapmak aklımıza geldi. Daha sonra Twitter üzerinden çok fazla kırtasiye yardım gelince elde edilen gelirle eşofman takımı almayı düşündük" dedi. Çakır, kampanya destek olan herkese teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2013, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER