Duruay, Gölbaşı'na nefes aldıracak

Gölbaşı’nda seçim çalışmalarını sürdüren Fatih Duruay düzenlenen programlara projelerini anlattı. 54 farklı proje açıklayan Duruay, seçimlere sayılı günler kala adeta rakiplerine gözdağı verdi.

Duruay, Gölbaşı'na nefes aldıracak

Gölbaşı’nda seçim çalışmalarını sürdüren Fatih Duruay düzenlenen programlara projelerini anlattı. 54 farklı proje açıklayan Duruay, seçimlere sayılı günler kala adeta rakiplerine gözdağı verdi.

 

GÖLBAŞI’NA ÜÇÜNCÜ GÖL SÖZÜ

Fatih Duruay, Gölbaşı’ndaki Mogan ve Eymir Gölü’nün birleşim noktasındaki atıl durumdaki sazlık alanı bir üçüncü göle dönüştürerek, sosyal, kültürel donatılar zenginleştireceklerini ifade ederken, Sevgi Gölü’nün Gölbaşı’na değer katacağını söyledi.

GÖL KULE

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Duruay’ın projeleri arasında yer alan Göl Kule ihtişamlı görünümü ile dikkat çekiyor. 99 metre yüksekliğinde yapılacak Göl Kule’nin Gölbaşı’na büyük katma değer sağlaması planlanıyor. 

KENT MEYDANI

Ak Parti Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Fatih Duruay, hazırladıkları Kent Meydanı projesiyle ilçenin merkezinde nefes alınabilecek alan oluşturacaklarını söyledi.

GÖLBAŞI AQUA

Nata Vega Alışveriş Merkezi’nde bulunan Türkiye’nin en uzun büyük tünel akvaryumu olan Aqua Vega’dan daha da fazlası bulunan Gölbaşı Aqua, hayata geçirilirse Gölbaşı’nın adını tüm dünyaya duyuracak.


‘Şehir insanın insanda şehrin aynasıdır’ anlayışı ile hazırlanan 54 dev projenin içerisinden öne çıkanlar ise şu şekilde;

VARAN 1
Gölbaşı’nın simgesi olan ve dünyada sadece Gölbaşı’nda yetişen Sevgi Çiçeği şeklinde projelendirilmiş 20 bin kişilik kapalı spor salonu alan Gölbaşı Arena


VARAN 2

Gölbaşı Arena’nın tam karşısına yine farklı ve dünya çapında bir mimariye sahip olacak olan Gölbaşı Aqua


VARAN 3

Gölbaşı Arena ve Gölbaşı Aqua’nın inşa edileceği alanın hemen önüne oluşturulacak olan yapay göl, Sevgi Gölü
VARAN 4

Cemal Gürsel Caddesini araç trafiğine kapatacak ve caddeyi yayalaştıracak olan proje ve buna ek olan Cemal Gürsel Caddesi’ne yapılacak olacak tranvay

VARAN 5

Ankaralılara nefes aldıran Mogan Gölü’nden daha fazla yararlanılması için hazırlanan Göl Kule. 99 metre yüksekliğinde olan ve tepesinde, göl bahçe, etkinlik alanı ve cam teraslı seyir bölümü ile Gölbaşı’nın siluetini değiştirecek bir proje

Ve devamında birbirini takip eden Gölbaşı’nda yaşayan engelli, yaşlı, bakıma muhtaç vatandaşlara öncelikler veren onlarca proje hayata geçmek için Gölbaşılıların tercihini bekliyor.

Projeler açıklanmadan önce vatandaşların büyük bir çoğunluğunun destek verdiği Duruay, açıkladığı 54 proje ile Gölbaşı’nda değişimin tek ismi olarak alınmaya başladı bile.

Gölbaşı’nı problemleri ile değil güzellikleri ile anılması için çalışacaklarını ve Gölbaşı’nı önümüzdeki yıllarda şantiyeye çevireceklerinin sözünü veren Fatih Duruay, Gölbaşı’nın kayıp yıllarına hep birlikte dur diyeceklerini söyledi.   

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2014, 02:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER