30 MART YEREL SEÇİM NABZI... ZİYA ÖZKAN YAZIYOR

Ankara’nın en gözde ilçesi olma özelliği taşıyan Gölbaşı, yerel adayların yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi adayları tarafından da büyük önem arz etmekte.

30 MART YEREL SEÇİM NABZI... ZİYA ÖZKAN YAZIYOR
 Ankara’nın en gözde ilçesi olma özelliği taşıyan Gölbaşı,  yerel adayların yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi adayları tarafından da büyük önem arz etmekte. 


Ancak yapılan çalışmalara ve söylemlere baktığımızda Gölbaşı’na sahip çıkan ve Gölbaşı için ortak projeler hazırlayan tek bir parti çıkıyor karşımıza.
AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek ve Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Fatih Duruay Gölbaşı için birlikte çalışacaklarını ve başta imar sorunu olmak üzere Gölbaşı’nın tüm sorunlarını birlikte el ele çözeceklerini meydanlarda büyük bir cesaret ile söylüyorlar.

CHP’ye baktığımız da ise adayları Ercan Şimşek ile Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın el ele sıkışmış resimlerinin kullanıldığı afişlerin dışında pek fazla bir şey görmek veya duymak mümkün olmuyor. ‘Bizim Ercan’ slagonu ile seçimlere giren Ercan Şimşek ile iyi bir çıkış yakalayan CHP’nin büyükşehir belediye adayları ile seçmeni bütünleştirememesi sandıktan çıkacak oyları büyük oranda etkileyeceğe benziyor.

ve gelelim Gölbaşı’nın 5 senedir yönetiminde olan isime…

Yakup Odabaşı 2009 yılında verdiği sözleri yerine getirmedi ve ciddi oy kaybına uğradı. 30 Mart seçimleri için de aynı sözleri yineleyerek bu oy kaybının önüne geçemedi. 5 yıl boyunca eleştirildiği konular hakkında tek bir kelime etmekten kaçındı ve bu tutumunu seçim çalışmalarında da sürdürerek çok zorda kalmadıkça konuşmadı. Hem partisine hem de kendisine yakın isimleri küstüren Yakup Odabaşı, ‘Hanedanlık’ hakkında tek bir kelime bile etmiyor… Bu da Sayın Yakup Odabaşı’nı ciddi anlamda sıkıntıya sokuyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya’nın resmini indirdiler gibi haberlerin basında yer alması ile Odabaşı ile Karakaya arasında anlaşmazlık mı var? Sorusu akıllara takılırken MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya her fırsatta Gölbaşı’na geliyor ve açılışlara katılıyor.


O ADAY KİM?

Gölbaşılı seçmenlerin kapısını çalan ve yerel seçimler için vatandaşlardan ‘Gölbaşı’nda bana,  Ankara Büyükşehir’de ise diğer partinin adayına destek verin’ şeklinde söylemlerde bulunduğu iddia ediliyor. Eğer bu iddia doğru ise o aday hem Gölbaşı’nda hem de parti içerisinde kayıp edecek demektir. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER