Gökhan Koçak, Yazıcıoğlu'nu unutmadı

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Gökhan Koçak, merhum BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu yayınladığı mesajla andı.

Gökhan Koçak, Yazıcıoğlu'nu unutmadı
 İşte o mesaj:

Yüce yaratıcımızın verdiği ve emanet ettiği canı  "...Ondan geldik ve O'na döneceğiz." şiarı ve imanı ile yaşadı.''Dik duran, doğruları söyleyen ve düz yürüyen'' örnek şahsiyet oldu. Rehberi her zaman Hz. Muhammed Mustafa (sav) olan, sahabe duruşlu ve milletin gönlündeki başkan rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ve diğer şehitlerimizi, şahadetlerinin 5. Yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyorum. 12 Eylül 1980 darbesi sonrası, beş yılı hücrede olmak üzere toplam yedi buçuk yıl kaldığı cezaevinden suçsuz bulunarak tahliye edildi. Onca gördüğü işkence ve sıkıntılara rağmen kendi ifadesiyle'' ne kaderime küstüm, ne de devletime küstüm'' diyecek kadar da, alicenaptı.

Bir sözünde ''Davamız milletimizi tasada ve kıvançta birlik yapmaktır. Kürt-Türkmen, Alevi ve Sünni ayrımı olmadan, zengin-fakir ayrıcalığı görülmeden imtiyazsız, sınıfsız, kaynaşmış bir Türkiye istiyorum.'' diyerek birlik ve beraberliğin önemini vurguluyordu. Abdurrahim Karakoç'un şu mısraları sanki onun duygularına tercüman oluyordu.

 

                               Birleşin ey! Yolları Kur-an'da birleşenler

 

                               Birleşin, itikatta, imanda birleşenler

 

                               Ayrılık yakışmıyor, bölünmek günah size

 

                               Birleşin ey! secde-i Rahman'da birleşenler

 

 

Şahadetinden 6 gün önce 19 Mart Karaman konuşması hayat çizgisini ve Rabbine olan teslimiyetini özetlemişti: ''Şimdi bakın, yoldan geldik, yola gideceğiz. Hiçbirimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da, oturanın da garantisi yok. Ruh bir saniyeliktir. Püf dedim mi gitti. Bunun da nerede geleceği, nasıl geleceği, ne şekilde yakalayacağı belli değil. Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur. Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz! Dik duracağız, doğru gideceğiz! Allah'ın izniyle hayatım boyunca hep böyle gittim. Allah'ın izniyle olursak da milletle, olmasak da milletle olacağız. Yarın ahirette Allah bize niye iktidar olmadınız diye sormayacak. Sorarsa da vermediler deriz'' diyerek sanki şahadeti malum olmuştu. Ruhun şad, komşun peygamber efendimiz olsun. Yokluğun çok zor geliyor bizlere milletin Muhsin başkanı, Muhsin abisi, koca reisi. Yarabbi ! Sen milletimizin Muhsin başkanına, şehit arkadaşlarına, kutsal vatan toprağı ve inandığı değerler uğurda canlarını verenlere rahmetin'le muamele eyle.


AK PARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYI

GÖKHAN KOÇAK

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2014, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER