CHP'liler Tezgaha Gelmez...

Gölbaşı’nda 5 yıldır Belediye Meclis Üyeliği yapmış olan ve yeniden aday olan CHP’li Yusuf Aksakal, Odabaşı için ‘Gölbaşı’na ihanet etti’ dedi.

CHP'liler Tezgaha Gelmez...
 Gölbaşı’nda 5 yıldır Belediye Meclis Üyeliği yapmış olan ve yeniden aday olan CHP’li Yusuf Aksakal, Odabaşı için ‘Gölbaşı’na ihanet etti’ dedi. 

Son zamanlarda CHP-MHP arasında seçim koalisyonu şeklinde çıkan söylemleri de sert bir dille eleştiren Aksakal, ‘Bu bir ayak oyunudur. Hiçbir CHP’li MHP’ye oy vermez’ diyerek çıkan söylemlerin iftiradan başka bir şey olmadığını vurguladı.

Gölbaşı Net Haber’e konuşan Aksakal 5 yıllık Odabaşı yönetimini de değerlendirerek, ‘Odabaşı Gölbaşılıları hayal kırıklığına uğrattı’ şeklinde konuştu.   

ODABAŞI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

“Gölbaşı Ankara’nın gözbebeği olan bir ilçedir. Coğrafi yapısıyla, kültürel yapısıyla, gölleriyle Gölbaşı’nın incisidir.” diyen Aksakal, “2009 yılında Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi seçilip belediyeye gittiğimde Gölbaşı Belediyesi’nde güzel şeyler yapacağımızı düşündüm. Çünkü Gölbaşı çok güzel bir yer. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı beni hayal kırıklığına uğratmıştır. Partizanlık ve ‘Ben yaptım oldu anlayışıyla belediyeyi kendi çiftliği gibi yönetme yoluna gitmiştir. Bunların örnekleri birçok başlık altında sıralanabilir” dedi. 

ODABAŞI HALKI KANDIRMIŞTIR

Yakup Odabaşı’nın yerli ve yabancı ayrımı yaparak Gölbaşı Belediye Başkanı seçildiğini dile getiren Aksakal, “ Seçimlerden sonra imar müdürünü, kültür müdürünü, icraatçı bütün birim müdürlerini dışarıdan getirerek Gölbaşı’nı hayal kırıklığına uğratmıştır. Yakup Odabaşı bir şeyi iyi yaptı. Halkı iyi kandırdı. ‘Birlikte yöneteceğiz’ dedi, kimseyi işin içine katmadı” dedi. 

‘O’ EKİBİN YURT DIŞINA GİDİŞİNİN MALİYETİNİ AÇIKLASIN 

Odabaşı’nın şeffaf ve dürüst olmadığının altını çizen Aksakal, “Yakup Odabaşı şuandaki eski belediye binasının olduğu yere bir ticaret merkezi yapacağım diye yurt dışına yaklaşık 8 kişilik bir ekip gönderdi. O ekibin yurt dışına gittiği maliyet kaç liradır? Onu açıklasın. İlk mecliste Haşlak zamanında alınan Konya yolu yetkisini Büyükşehir’e devretti. Bugün çıkmış Konya Yolu’nu çözeceğim diye seçim bildirgesinin içine koymuş. Kent Meydanı yapacağım diye yola çıkmış. Yakup Odabaşı’nın yaptıkları ile yapacaklarına baktığın zaman yine bir hayal kırıklığıdır. alkı Halkı kandırmaktadır.

Yakup Odabaşı mecliste yönetim tarzıyla hiçbir zaman şeffaf ve dürüst olmamıştır. Yakup Odabaşı sürekli partizanlığı ön planda tutarak Gölbaşı’na büyük kötülük yapmıştır.  

MÜSLÜMANA YAKIŞMAZ

Odabaşı’nın belediye imkânlarını kullanarak seçim çalışmalarını yürütmesini de eleştiren Aksakal, “ Yakup Odabaşı her hafta bir esnaf grubuna, derneklere, köye yemek veriyorum adı altında Gölbaşı’nda tüyü bitmemiş yetimin hakkını seçim yatırımı, masrafı yaparak kullanmıştır. Bir Müslüman’a yakışıyor mu belediyenin kaynaklarını seçim masraflarına kullanmak? Geçtiğimiz günlerde seçim yasakları ilan edildikten sonra yüzme havuzunda yemek veriliyordu. O yemekle ilgili Belediyeden mesaj çekildi. O yemek halkın parasıdır. Bizde CHP olarak itiraz ettik. Seçim kurulu da uyarıda bulundu ve Odabaşı o yemeğe katılamadı. Yakup Odabaşı sürekli kamunun kaynaklarını istediği gibi kullanan, hiçbir zaman Gölbaşı’nın yararını düşünmeyen bir yönetim tarzı sergilemiştir.” şeklinde konuştu. 

TEK DERDİ OY RANTI

Odabaşı’nın tek derdinin oy rantı olduğuna vurgu yapan Yusuf Aksakal, “ TOKİ’ye Ulaşım ile ilgili dış mahallelerin çok büyük sorunları varken bizim önergelerimiz olmasına rağmen sadece Toki’ye ulaşım verdi. Neden Toki’de oy rantı varda ondan. Zaten Toki’ye de ulaşım CHP’nin önergesi doğrultusunda verilmiştir. Biz sadece TOKİ’yi değil önergemizde ulaşım sıkıntısı yaşayan dış mahalleri de kastetmiştik. Ama hiç oraları göz önünde bulundurmadı. Çünkü tek derdi vardı. Oyu nereden alırım. Ama insanları kandırma konusunda çok başarılı olmuştur” dedi.

 

KİMSE ODABAŞI KADAR PARTİZANLIK YAPMADI 

Yakup Odabaşı’nın 5 yıllık görev süresi boyunca partizanca bir yönetim şekli sergilediğini kaydeden Aksakal, “ Yakup Odabaşı belediyenin kiralık araçlarıyla üzerinde ismi yazılı yardım paketleri dağıttırıyor. Bugüne kadar gelmiş geçmiş hiçbir Belediye Başkanı Yakup Odabaşı kadar partizanlık yapmadı ve kamunun kaynaklarını böyle kullanmadı. Bu haram değil de nedir?

 CHP’LİLER ODABAŞI’NA OY VERMEZ 

Son zamanlarda ortada dolaşan CHP-MHP arasında koalisyon şeklindeki söylemler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Aksakal, “Odabaşı’nın ekibi son zamanlarda özellikle sitelerde 3-5 kişilik ekip kurup, evleri dolaşarak  ‘Biz CHP ile anlaştık, Büyükşehir’de Mansur Yavaş’a Gölbaşı’nda da Yakup Odabaşı’ diye oy isteniyormuş. Bu külliyen yalandır, iftiradır. Hiçbir CHP’li Yakup Odabaşı’na destek vermez oy da vermez.  CHP Gölbaşı’nın en güçlü ve iddialı partisidir. Yakup Odabaşı’nın hiçbir çıkar yolu kalmamıştır. ‘Biz CHP ile anlaştık’ diyerek oy istemek size yakışıyor mu? Bu söylemlere yerli yabancı diyerek çanak tutan birileri de var. Bazı büyükşehir seçim bürolarında, biz burada CHP’li olarak MHP’ye oy vereceğiz, anlaştık gibi tutumlar özellikle yapılan bir şeydir. Bunu şiddetle protesto ediyorum. CHP’liler bu oyuna gelmez. Bu bir tezgâhtır. CHP'liler bu tezgaha gelmez...

Odabaşı’nın dürüst bir imajı yoktur. Ayak oyunlarını iyi biliyor. Geçtiğimiz dönemde yerli yabancı ayrımı yaparak bunu başardı. Bugün de burada AK Parti gelmesin CHP’liler bana oy versin diye çabalıyorlar. CHP seçimin en büyük adayıdır. CHP’liler Ankara’da Mansur Yavaş Gölbaşı’nda da Ercan Şimşek diyor.  Hiçbir CHP’li bu oyuna gelmeyecek ve partisine sahip çıkacaktır. Ama Yakup Odabaşı çıkıp da biz Mevlüt Karakaya’yı destekliyoruz diyemiyor” dedi. 

GÖLBAŞI’NA İHANET ETTİ 

Odabaşı seçildikten sonra partisinin rozetini çıkardığını söylemişti. Odabaşı bu söylemlerine rağmen partisinin rozetini Atatürk Sahil Parkı’nın girişine takan Dünya’da beklide tek belediye başkanadır.  Şahin tepesi Gölbaşı’nın en güzel yeridir. Gölbaşı’nda çocukluğu geçen herkes orayı şahin tepesi olarak bilir. Oraya yakışan isim Şahin Tepesiydi. Ama gitti Alparslan Türkeş ismini verdi. Merhum genel başkana saygım vardır ama bugüne kadar 8 belediye başkanı gelmiş geçmiştir. Gölbaşı’nın hiçbir sokağında parti liderinin ismi yok. Ama Odabaşı bunu yapmıştır. Mevlana parkının devamına Bahçeli parkı ismi verildi.  Yakup Odabaşı bir partizandır. İnsanları kutuplaştıran bir yapısı vardır. Yakup Odabaşı 5 yıllık görev süresince bırakın sınıfta kalmayı Gölbaşı’na ihanet etmiştir. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014, 02:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER