Bu kaçıncı yangın moganın sahipleri nerede?!....

Mogan gölü kıyısında sazlıklarda çıkan yangın korkuttu.

 
Haber: Çiğdem Şirin...

Mogan gölü kıyısında sazlıklarda çıkan yangın korkuttu. Edinilen bilgilere göre bugün öğle saatlerinde Mogan Gölü kıyısında sazlıkların tutuşması sonucunda yangın çıktı. B.S (19) isimli madde bağımlısı bir gencin sebep olduğu iddia edilen yangında Hem Mogan Gölü etrafındaki sazlıklar hem de yürüyüş yolu küle döndü.  rüzgar nedeniyle Mogan Gölü etrafına da yayılan yangın korku dolu dakikalar yaşattı. İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesi ile yangına kısa sürede müdahale edilerek kontrol altına alınırken, ortaya çıkan manzara ise herkesi üzdü.



Belediye tarafından ahşaptan yapılan yürüyüş yolu ve yürüyüş yolu üzerinde bulunan banklar küle dönerken, sazlıklar ise dakikalar içinde yükselen alevlere teslim oldu. Mogan’da yaşamlarını sürdüren kuşlarına da etkileyen yangın sonrasında vatandaşlar ise yeterli önlemlerin alınmamasına isyan etti.

Haberi alır almaz olay yerine gelen GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan ise daha önce de Mogan’da birçok defa yangın meydana geldiğini ve Mogan’dan sorumlu kişilerin buna rağmen önlem almaması sonrasında yine talihsiz bir yangın olayı ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Gölde acil durumlarda müdahale edebilecek bir ekipmanın olmamasından da yakınan Ömercan, ‘Gölbaşı göz ardı edilebilecek kadar değersiz bir yer değildir’ diyerek yetkililere veryansın etti.

Yangın sonrasında Mogan’da ciddi bir alan küle dönerken itfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

Öte yandan madde bağımlısı olduğu anlaşılan genç ise olay yerine gelen ambulansa alınarak ilk müdahale yapıldı. olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER