Karar olumlu, şartlar anlamsız

Belediye meclisinde alınan bu kararın ardından Gölbaşı’nda faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri alınan kararı genel anlamda olumlu karşılarken, getirilen şartlara ise tepki gösterdi. Bazı STK temsilcileri karar için ‘Geç verilmiş bir karar’ yorumunu yaptı.

Karar olumlu, şartlar anlamsız
HABER: ÇİĞDEM ŞİRİN
Gölbaşı Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında Mehmet Akif ve Necip Fazıl Kültür Merkezlerinden sivil toplum kuruluşlarının ücretsiz yararlanması kararı çıktı.
Belediye meclisinde alınan bu kararın ardından Gölbaşı’nda faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri alınan kararı genel anlamda olumlu karşılarken, getirilen şartlara ise tepki gösterdi. Bazı STK temsilcileri karar için ‘Geç verilmiş bir karar’ yorumunu yaptı.
Meclisten çıkan karar için STK temsilcileri neler söyledi. İşte yanıtı:
ŞART KOYMAYA GEREK YOK
GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan, kararı olumlu karşılarken, yılda 3 organizasyon şartının koyulmasına da bir anlam veremediğini ifade etti. Ömercan, “Belediye meclisinin aldığı kararı olumlu buluyorum. Ancak, sınırlama koyulmasını uygun görmüyorum. STK’ların durumları belli. Her ay bir faaliyet yapabilecek STK yok. Üç ayda bir ancak organizasyon yapabiliyoruz. O yüzden de bir sınırlama yapmalarına gerek yok. Geç kalınmış bir karar olsa da yine de bu kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR
GÖL-DEF Başkanı Münür Ballı alınan kararı geç kalınmış bir karar olarak değerlendirdi. Ballı, ‘Geç de olsa doğru bir karar’ diyerek, yılda 3 organizasyon şartına da anlam veremediğini vurguladı. Ballı, STK’ların önünün açılarak daha fazla faaliyet göstermelerini sağlanması gerektiğinin altını çizerek, “Biz daha önce dernek olarak bu sıkıntılarımızı dile getirmiştik. Son olarak Başkanlık görevini devir alan MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy’a yapmış olduğumuz ziyarette de bu sorunu yineledik. Sorunun çözüme kavuşturulmaması durumunda da tepkimizi dile getireceğimizi beyan ettik. Gölbaşı’nda faaliyet gösteren tüm STK’ların ortak sorunuydu. Geç de olsa bu kararın alınması elbette STK’lar adına olumludur. Emeği geçenlere teker teker teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
OLUMLU BİR ADIM
Gölbaşı KAFKAS Derneği Başkanı Tolga Gencer, STK’ların kendi yağları ile kavrulduğunu ve imkansızlıklar ölçüsünde faaliyetlerini yürüttüklerini belirterek, “Belediye Başkanımızın seçildikten sonra STK’ların için ayrı bir bina yapacağına dair sözü vardı. Bu hayata geçemedi. Ancak yine de Kültür Merkezlerinden STK’ların ücretsiz yararlanacak olması da olumlu bir adımdır” dedi.
KAZANAN GÖLBAŞI OLMUŞTUR
Çimşitliler Ernek Başkanı Mustafa Yıldırım da kararın çok önemli olduğunu vurgulayarak, '' Belediye Başkanımızın bu konuda bizlere önceden sözü vardı, sözünü yerine getirmesine çok sevindim, bu kararın bizler için çok önemi var, bazen derneğimiz ve üyelerimiz adına ya da gölbaşının yararına yapmak istediğimiz çalışmaları yapamıyorduk ya da yapsak da zorlanıyorduk ama şimdi planlı ve programlı bir şekilde neler yapmak istediklerimizi rahatça düşünüp sosyal etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz bu karar her ne kadar dernekleri sevindirse de kazanan yine Gölbaşı ve Gölbaşı halkı olmuştur'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2012, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER