Ercan Şimşek güven tazeledi

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede, tek liste ile gidilen seçimlerde, mevcut başkan Ercan Şimşek tekrar ilçe başkanı seçilerek güven tazeledi.

HABERİN GALERİSİ
Şimşek, güven  tazeledi

Şimşek, güven tazeledi

HABER : ÇİĞDEM ŞİRİN

AK Parti, MHP ilçe kongrelerinin ardından CHP de İlçe kongresini tamamladı.  
Gölbaşı İlçe Teşkilatı 9. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede, tek liste ile gidilen seçimlerde, mevcut başkan Ercan Şimşek tekrar ilçe başkanı seçilerek güven tazeledi. 
Divan Başkanlığı’nı CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün yaptığı kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Emek, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Ata, Gökhan Günaydın ve Bülent Kuşçuğlu, CHP Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap'ın danışmanı Özgün Ökmen, Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, GÖL-Der Başkanı İsa Ömercan, Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaaslan, CHP il ve ilçe parti teşkilat başkanları, Mahalle temsilcilerinin yanı sıra CHP’li delegeler katıldı.
AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan ve MHP İlçe Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy da kongreye kısa süreliğine katılarak, Başkan Ercan Şimşek’e kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundular.
SARP’TAN BLOK LİSTE ÇIKIŞI
Divan’ın oluşturulmasının ardından Divan Başkanı Levent Göke, seçimin “blok liste” ile yapılması yönünde kendilerine bir önerge geldiğini belirterek bu önergeyi oylatmak istedi. Ancak Gök’ün bu açıklamasına delegelerden Atilla Sarp itiraz ederek divandan söz istedi.
Atilla Sarp gerçekleştirilen tüzük kurultayı sonrasında ilçe, il seçimlerinde seçimlerin çarşaf liste ile yapılmasının tüzüğe getirildiğini belirtti. Bu esnada söz alan divan başkanı Ankara Milletvekili Levent Gök, blok liste olarak seçime gitme önerisinin divana getirilebileceğini ve kabul edilir ise bu yöntem ile oylanmanın yapılabileceğini ifade etti.
Sarp kendisinin daha demokratik olması nedeni ile çarşaf liste yönünde oy kullanacağını belirterek delegelerden de çarşaf liste yapılmasını desteklemelerini ifade etti.
ART NİYET ARAMAYIN
Atilla Sarp’ın arkasından bu kez önergenin lehinde konuşmak üzere kürsüye Yusuf Aksakal geldi. Aksakal ilçede seçim şartlarını kolaylaştırmak için yönetimin iyi niyetle blok liste önerdiğini ve bunun ardında art niyet aramanın manasız olacağını belirtti.
Önerge üzerindeki konuşmaların ardından önerge oylanırken, seçimin blok liste usulüne göre yapılmasını teklif eden önerge “oy çokluğu” ile kabul edildi.
PARTİ İÇİ ÖZ ELEŞTİRİ
Kongrede Milletvekillerinin yanı sıra delegeler de konuşma yaparak, seçimler öncesinde düşüncelerini ve temennilerini dile getirdiler. Kısa süreli tartışmalarında yaşandığı kongrede en dikkat çeken nokta ise konuşmacıların kendi içlerinde ki sorunları ve CHP’nin neden iktidar olamamasının nedenlerini dışarıda değil, kendi içlerinde arayışları oldu. Parti için öz eleştirilerde bulunan konuşmacılar, CHP’nin diğer partilere benzemediğinin de altını çizerek birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
CHP BÜYÜK BİR DİRENİŞ GÖSTERİYOR
CHP Gölbaşı İlçe Teşkilatı’nın 9. Oğlan Kongresi’nde bir konuşma yapan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, AK Parti iktidarının politikalarını eleştirerek, AK Partinin baskıcı bir politika yürüttüğünü ifade etti. Gök, konuşmasında sözlerine şöyle devam etti:
‘Meclisteki sayısal çoğunluğuna güvenerek, demokrasi taahhüt eden bir anlayış koşar adımlarla ilerliyor. Hayatın her alanında bu diktatörlüğü görüyoruz. Türkiye’nin artık ağır ağır kuşatıldığı, Atatürk’ün izinin silinmek istendiği bir dönemi yaşıyoruz. Ben bu gidişatı çok tehlikeli görüyorum. Bu kötü gidişatın önüne geçebilmek için de CHP’li vekiller büyük bir direniş gösteriyorlar ” dedi.
CHP KAVRAMLARLA UĞRAŞIR
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Ata da konuşmasında hükümete yüklenerek, Türkiye’nin baskı altında olduğunu belirtti. Ata, demokrasinin giderek kısıtlandığını vurgulayarak, “Özgürlükler her geçen gün daha da kısıtlanıyor. Böyle bir ortamda Mustafa Kemal Atatürk’ün her iki emanetine sahip çıkmaz bizlerin görevidir. Küçük insanlar kişilerle, orta ölçekli insanlar olaylarla, büyük insanlar da kavramlarla uğraşır. CHP’liler kavramlarla uğraşan kişilerdir. Onun için enerjimizi içeriye değil, dışarıya verelim. Bir, olalım, dirlik olalım ve hep birlikte partimizi iktidara taşıyalım” dedi.
BAŞKAN DEĞİL, LİDER ÇIKARMAK İSTİYORUZ
CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Cemal Kaman da Ercan Şimşek’i destekleyici yönde bir konuşma yaparak, “Biz kongreden ilçe başkanı değil, lider çıkarmak istiyoruz. Sayın İlçe başkanımızın bu konumun, bu kararlı yürüyüşün önünde hepimize liderlik yaparak önümüzde yürümesini istiyorum. Liderler, her zaman her konuda ne yapacağını bilendir. Kendi kadrolarının ideallerinin hedefini koyandır. Kongrede başkan olan arkadaşımızın işi çok zor ve ağır. Ancak sayın ilçe başkanımızın bu kararlıkta olduğuna inanıyorum. Hepimizin umutları ve beklentileri var. Önce 2014 yerel seçimlerinde yerel yönetimleri almayı umut ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı köşkünden Ankara’nın ışıklarını seyretmek istiyorum” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 181 delegeden 133’ünün oy kullandığı kongrede 5 oy gerçersiz sayılırken 128 oy da geçerli sayıldı. Seçimler sonucunda Ercan Şimşek yeniden Gölbaşı İlçe Başkanlığı’na seçildi.
 
 
 
CHP Gölbaşı İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
 
Başkan Ercan Şimşek
İlçe Yönetimi (ASIL)
1-Sezai Akçay
2- Fulya Sevinç Aksakal,
3- Raci Artun
4-Ümit Atak,
5- Yasin Çağlayan
6-Hüseyin Çakmak,
7- Figen Çiftçi
8- Murat Demir,
9- Bülent Elikesik,
10-Meyse Emanet
11-Erdal Gültekin,
12- Mehmet Salih Kara
13-Filiz Korlu
14- Özgür Sarıçiçek,
15- AyşeÜngör
16- Deniz Yıldırım
 
İlçe Yönetimi (YEDEK)
1-Tarık Şaban Özmen
2-Ali Binici
3- Ahmet Onur Özergene
4-Levent İlhan
5-Gülizar Acar
6-Fikret Yüksel
7-Emre Öztürk
8-Birol Kavaz
9-Cemil Ayan
10-Zeynep Selmanpakoğlu
11-Gülser Uygar
12-Gülnur Kavak
13-Deniz Turan
14-Neşat Demirtaş
15-Bülent Karayünlü
16- Murat Çelebi
 
İl TEMSİLCİLERİ (DELEGELERİ)
1-      Yusuf Aksakal,
2-      Hulusi Koçak
3-      Mesut Oral
4-      Özgün Ökmen
5-      Metin Ali Polat
6-      Mustafa Selmanpakoğlu
7-      Ercan Şimşek
 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2012, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER