Ahmet Şık ve Nedim Şener tahliye edildi

Oda TV davasında Ahmet Şık ve Nedim Şener dahil 4 kişi tahliye edildi..

Ahmet Şık ve Nedim Şener tahliye edildi

Oda TV soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Sait Çakır, Ahmet Şık, Nedim Şener ve Coşkun Musluk tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.. Tahliye gerekçesi olarak da suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süre gösterildi.

Ahmet Şık ve Nedim Şener 375 gün cezaevinde tutuklu kaldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 13 sanık hakkında açılan davanın 11. duruşması bugün görüldü.

GEREKÇE: TUTUKLULUK SÜRESİ

Mahkeme heyeti, Şener, Şık, Çakır ve Musluk'un tahliyeleri yönündeki karara gerekçe olarak, "suç vasfının değişme ihtimali" ve "tutuklu kaldıkları süre"yi gösterdi.

VECİDE ŞENER: ÇOK ŞAŞKINIM

Nedim Şener'in eşi Vecide Şener, tahliye kararının ardından, "Çok heyecanlıyım. Uzun bir yolun sonunda geldik buraya. Çok şaşırmış durumdayım. Başından beri tahliye kararını bekliyordum. Bu süreç kolay geçmedi. Bugün o kadar mutluyum ki teşekkür ediyorum... Bu bir özgürlük olayı. Hepsinin tahliye edilmesini istiyorum. Kızımız da çok mutlu" diye konuştu.

BU İDDİANAMEYİ TÜRKİYE'YE YAKIŞTIRAMADIM

Ahmet Şık'ın ağabeyi Bülent Şık ise, "Herkesin tahliyesine yönelik beklentim vardı. Bekliyorduk. Eşi çok mutlu, sevindi. İnsani durumlar hep göz ardı ediliyor bu davalarda. Aileleri göz önünde bulundurulmalı. Bu kadar hukuktan uzak bir iddianameyi zaten Türkiye Cumhuriyeti'ne yakıştıramamıştım" dedi.

DAVA 16. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE GÖRÜLÜYORDU

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Muhammet Sait Çakır, Coşkun Musluk, Müyesser Uğur ile tutuksuz sanık İklim Ayfer Kaleli katıldı. Tutuklu sanıklardan Yalçın Küçük ile tutuksuz sanıklar Şükrü Doğan Yurdakul ve Ahmet Mümtaz İdil ise duruşmaya gelmedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2012, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER