Mehmet Akif Ersoy anıldı

İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy anıldı
HABER: MERVE ŞAHİN

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği programla İstiklal MArşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı gerçekleştirildi. İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunulması ile başladı. Çelenk sunma töreninin ardından program, TEK Sosyal Tesisleri Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliklerle devam etti.
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma törenine, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Garnizon Komutan Vekili Mehmet Kuşça, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfettin Tuncer, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürü Cihangir Kaya, Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Birim Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın Okunması ile başlayan program, İnönü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un tiyatral olarak sunulması ile devam etti.
Öğrencilerin sergilemiş olduğu gösteri, sahne dekoru ile de göz doldururken, Elif’in Kağnısı, Ay Yıldızlı Bayrak ve Iraz Ana sahneleri de seyircilere duygu dolu anlar yaşattı.
Gösterinin her sahnesi alkış yağmuruna tutulurken, programın son bölümünde İnönü İlköğretim Okulu 1. Sınıf öğrencisi İrem Genç’in İstiklal Marşımızın 10 kıtasını soluksuz okuması ve sonunda Türk Bayrağı’nı açarak seyircileri selamlaması, katılımcılardan tam not aldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2012, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER