İftiraya uğradık

Gölbaşı Belediye eski Başkanı A.Nasır Haşlak, 2009 yerel seçimlerinde iftiraya uğradıklarını söyledi.

İftiraya uğradık
 Gölbaşı Belediye eski başkanı Abdulnasır Haşlak, basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltıda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2009 yerel seçimlerinde iftiraya uğrayarak seçimi kaybettiklerini belirten Haşlak, aday adaylığı konusunda da 'göreve talibiz' diyerek, 'Partimiz uygun görürse yaparız" dedi.

Toplantıda MHP'li yönetimi adeta topa tutan Haşlak, 'Bunlar beceriksiz"dedi.

GÖLBAŞI'NI SEVİYORUM

Toplantıda yaptığı açıklamasında Gölbaşı'nı çok sevdiğini dile getiren Haşlak, "Bu şehri seviyorum ve kendimi Gölbaşı ile bütünleşmiş hissediyorum. 5 yıldır Gölbaşı’nı MHP’liler yönetiyor. Biz belediyeyi devraldığımızda Gölbaşı adeta bir kasaba görünümündeydi. Temel belediyecilik hizmetlerinden bile yoksun bir belediye devraldık.  Dört başı mağrur bir belediye olarak da devrettik. 45’i aşkın yeşil alan, 10 tane  büyük sosyal alan bıraktık.

KAYNAKLARI İSRAF ETTİLER

MHP yönetiminin kaynakları israf ettiğini söyleyen Haşlak, "Bu arkadaşlarda 5 yıl içinde bir şeyler yaptı ama kaynaklar israf edildi. Çok daha büyük projeler yapılabilirdi. Biz Gölbaşı’nı bulunduğu konumdan daha iyi bir yere getirecektik ama olmadı. Bu yönetim bizim teleferik projemizin maketine bile tahammül edemedi. Gelir gelmez maketini kaldırdılar. Belediye hala personel değiştiriyor. Hala bizim mirasımızı yiyorlar. Bu kaynaklar tükendi. Bunları nerelere harcadılar, açıklasınlar. Bu beceriksizlikti" şeklinde konuştu. 

İFTİRALARA UĞRADIK

 Mevcut yönetimin 2009 yerel seçimlerde belden aşağı vurarak siyaset yaptığına değinen Haşlak, "Kimseye belden aşağı vurmadım. Ama bize yaptılar. İftiralara ve saldırılara uğradık. Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Alnımız açık, başımız dik. Bu beceriksiz arkadaşlardan bu görev alınmalıdır. Ses getirecek projeleri bile yok" dedi. 

MÜDÜRLERİ HAPİSE GİRDİ

Görevde oldukları süre içerisinde ihaleleri şeffaf yaptıklarını ifade eden Haşlak,"5 yıldır görevdeler, Belediye kazanır kazanmaz da gayriresmi müfettiş getirdiler ama bir şey bulamadılar. Çıktım açıklama yaptım. “Varsa bir şey getirin, varsa ve siz bunu çıkarmıyorsanız sizde suça ortak oluyorsunuz”  dedim. Sizin müdürünüz hapise girdi, yolsuzluk suçlamasından. Biz ihalelerimizi şeffaf yaptık. Öyle olmasa bizim kuyumuzu kazarlardı. Sizin müdürleriniz yolsuzluktan yargılanıyor, hapise girdi çıktı. Biz zamanı gelince bu yanlışlıkları takip edeceğiz. Trilyonluk ihaleleri bile iptal ettiler. Burada biz seçimde kaybettirildik. Partimiz bunları iyi biliyor. Ve bunlar değerlendirilecek. Biz Ak Partiliyiz ve partimizin emrindeyiz. Hiçbir kimseyle de problemim yok. Önemli olan birbirimizin yüzüne bakamayacağımız şeyler söylememektir" şeklinde konuştu.

GÖREVE TALİBİZ... ARİFE TARİF GEREKMEZ

Haşlak, aday olup olmayacağı konusunda ki sorulara da açıklık getirerek, "Biz yıllardır burada yaşıyoruz. Ama Yakup Bey nerede oturuyor? Hala Ankara’da oturuyor. Bizler partimizin emrindeyiz ve göreve talibiz. Partimiz uygun görür de görev verirse yaparız. Arife tarif gerekmez. Deneyimimiz hizmetlerimiz ortada. Önemli olan kimse nezaketi elden bırakmadan parti içi yarış olsun.  Bu dönem de bize görev verilirse bizim bu ustalık dönemimiz olur ve hayal ettiğimiz ama yapamadığımız projeleri de Gölbaşı’na yaparız" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2013, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER