Ankara Kurban Bayramı'na hazır

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı dolayısıyla gerekli önlemleri aldı. Bayram dolayısıyla mezarlıklarda yaşanan yoğunluğa karşı önlemler alındı, belediye birimleri oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşı hazır hale getirildi.

Ankara Kurban Bayramı'na hazır
 Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak için tüm önlemleri aldı.

Ankaralılar her bayramda olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda 4 gün boyunca, 15 Ekim Salı, 16 Ekim Çarşamba, 17 Ekim Perşembe, 18 Ekim Cuma günleri belediye otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanacak.

İlk kez Ankara
 Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı bayramda ücretsiz otobüs uygulaması yıllar içinde bir geleneğe dönüştü.

Bu yıl da Başkentlilerin rahat rahat mezarlık ve akraba ziyaretlerini yapabilmeleri, istedikleri yerlere sorunsuzca ulaşabilmeleri için EGO bünyesindeki otobüsler ücretsiz yolcu taşıyacak. 15 Ekim’de başlayacak Kurban Bayramı’nda 4 gün boyunca Başkentliler EGO otobüslerine bilet basmadan binebilecek.

Ankaralılar “EGO Cepte” uygulaması ile de otobüslerin durağa hangi saatte, hangi dakikada geleceğini internet ortamından veya cep telefonlarından ya da ALO 153’ü arayarak öğrenebilecekler.

 -BELEDİYE BİRİMLERİ GÖREV BAŞINDA

ALO 153 olarak bilinen Mavi Masa bayramda 7/24 çalışarak, bayram boyunca Ankara
lıların dilek, talep ve şikayetlerini almaya devam edecek.

ASKİ Genel Müdürlüğü Kanal Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız olarak görev yaparak, Bayram süresince Başkentlilerin acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlar ASKİ’ye ALO 153 no’lu telefonla  ulaşabilecekler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı kent içi ulaşımında düzenliliği sağlamak ve halkın bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmelerini temin etmek maksadıyla Ulaşım Trafik ekipleri ile durak ve hatlarda gerekli kontrolleri yapacak.

Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarında vatandaşların  müteveffa yakınlarını rahat ve huzur içinde ziyaret edebilmeleri için buralarda trafik düzeni ve denetimi hususlarında gerekli önlemleri alacak. Bayram süresince vatandaşlar karşılaştıkları tüm olumsuzlukları

231 79 84 - 229 66 91 numaralı telefonları arayarak bildirebilecek.

 -MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ise mezarlıklarda bayram ziyareti öncesinde kapsamlı temizlik çalışması yürütüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü personeli ise Sincan, Gölbaşı, Cebeci, Karşıyaka, Bağlum mezarlıklarında her bayramda olduğu gibi bu bayramda da aktif olarak görev yapacak.

Başkent’teki Kabristan ziyaretlerinde “Mezarlık Bilgisayar Sistemi” (MEBİS) de vatandaşlara aradığı mezarı bulmasında kılavuz oluyor. Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, mezarlık girişlerinde yerleştirilen MEBİS’te yer alan Kiosklar sayesinde vatandaşlar, yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu, harita çıktısı da alarak kolaylıkla buluyor. Başkent’teki kabristanlarda yakınları bulunan vatandaşlar, //www.mebis.ankara.bel.tr adresine girerek mezarlığın yeri ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyorlar.

 -İTFAİYE’DEN UYARILAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı da diğer günlerde olduğu gibi Kurban Bayramı süresince 7/24 mesaisini sürdürecek.

Ankara İtfaiyesi yetkilileri Ankara
lıların bayram süresince piknik yerlerine akın edeceğini öngörerek, vatandaşlara “Ateşe dikkat” uyarısı yaptılar. İtfaiye yetkilileri bayram süresince evlerinden ayrılacak olanlara ise evlerindeki, elektrik, su ve doğalgaz vanalarını mutlaka kapatmaları uyarısı yaptılar.

 -İLAÇLAMA BAYRAM SONRASINA KADAR DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı,  oluşturduğu özel ilaçlama ekipleriyle yaklaşan bayram öncesi kurban satış yerlerini sürekli ilaçlıyor. 

26 araç ve 200 personelin görev yaptığı ekip, kurban satış ve kesim alanlarında başlatılan ilaçlama çalışmalarına Kurban Bayramı sonrasına kadar devam edecek. 

Kaynak: www.ankarahaberleri.net

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2013, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER