DİKMEN AKPINAR’DA GECEKONDU YIKIMI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DİKMEN AKPINAR MAHALLESİ’NDE PARK VE YOL YAPIM PROJESİ KAPSAMINDA 5 KAÇAK GECEKONDUNUN YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRDİ

DİKMEN AKPINAR’DA GECEKONDU YIKIMI
 Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce  Dikmen Akpınar Mahallesi’nde, Ahmet Yesevi Caddesi’ni Gökkuşağı Caddesine bağlaması planlanan yol güzergahında bulunan 5 kaçak gecekondunun yıkım işlemi gerçekleştirildi.  

Dikmen Akpınar Mahallesi’ne yıkım için gelen gelen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’ne bağlı yıkım ekibinin  yanısıra, polis ekibi, itfaiye, ambulans ve sorumlu elektrik şirketi görevlileri de yıkım bölgesinde hazır bulundular.

Gecekondu sahiplerine daha önceden süre verilmesi nedeniyle vatandaşların gecekondulardaki eşyalarının büyük çoğunluğunu tahliye ettikleri görülürken, bazı vatandaşlar kalan son eşyalarını da alarak gecekondularını tamamen boşalttılar.

Daha sonra Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı yıkım ekibi, 
içi boşaltılan, elektrikleri kesilen gecekonduları, herhangi bir olay çıkmadan iş makinaları tamamen yıktılar.

Yıkılan gecekondulardan geriye kalan atıklar ise bazı gecekondu sahipleri ve hurdacılık yapan çocuklar tarafından değerlendirilmek üzere toplandı.

Dikmen Akpınar Mahallesinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazi üzerinde inşa edilen kaçak gecekondular ile ilgili yıkım kararının daha önce mahkeme tarafından verilmiş olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, gecekondularda ikamet eden vatandaşlara yıkım tebligatının ardından ek süre vererek vatandaşların eşyalarını rahatlıkla tahliye etmelerine fırsat tanıdıklarını hatırlattılar.


Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2013, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER