DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ CUMHURİYET FOTOĞRAFLARININ YER ALDIĞI SERGİ BAŞKENTLİLERİN ZİYARETİNE AÇILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 90. yılını çeşitli etkinliklerle taçlandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, daha önce hiç görülmemiş tarihi fotoğrafların yer aldığı “90. Yılında Cumhuriyet ve Ankara Fotoğrafları Sergisi”, Metro Sanat Galerisi’nde Başkentlilerin ziyaretine açıldı

DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ CUMHURİYET FOTOĞRAFLARININ YER ALDIĞI SERGİ BAŞKENTLİLERİN ZİYARETİNE AÇILDI
 Dericizade Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Küçük’ün koleksiyonundan, 1927’den bu yana Başkent’teki Cumhuriyet tören ve kutlamaları ile 1894-1950 yılları arası Ankara’da çekilmiş tarihi fotoğrafların yer aldığı serginin açılış kurdelesini Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın  ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan ile Faruk Küçük birlikte kesti.

           
Serginin açılışı öncesi bir konuşma yapan Ahmet Recep Tekcan, iki büyük mutluluğu birlikte yaşadıklarını kaydederek, “Bir taraftan Türkiye’nin 150 yıllık rüyası Marmaray ve bir taraftan da genç Cumhuriyet’in 90. yılını tamamlaması Cumhuriyet kuşağı olan bizler için çok büyük bir gurur” dedi.

           
Sergide yer alan fotoğraflara da ilişkin kısa bir bilgi veren Tekcan, daha sonra fotoğraf koleksiyoncusu Faruk Küçük ile birlikte açılış kurdelesini keserek, sergiyi gezdi.

 

8 KASIM’A ZİYARET EDİLEBİLECEK


Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan “Kasabadan Başkent’e, Başkent’ten Metropole” isimli belgeselin de ekranlardan yayınlandığı Metro Sanat Galerisi’nde 8 Kasım’a kadar Başkentlilerin ziyaretine açık bulunacak sergide, 1927’den bu yana Başkent’teki Cumhuriyet tören ve kutlama fotoğraflarının yer aldığı 60 adet eser sergileniyor. Ayrıca sergide 1894-1950 yılları arasında Ankara’nın dört bir tarafında çekilmiş 60 adet fotoğraf da Başkentlileri tarihi bir yolculuğa çıkıyor.






Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2013, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER