Haşlak, başvurusunu yaptı

Gölbaşı Belediye eski başkanı Abdulnasır Haşlak, Ak Parti’den Belediye Başkanlığı Aday adaylığı dosyasını Osman Karaaslan’a sundu.

Haşlak, başvurusunu yaptı

Gölbaşı Belediye eski başkanı Abdulnasır Haşlak, Ak Parti’den Belediye Başkanlığı Aday adaylığı dosyasını Osman Karaaslan’a sundu.

 Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ın yaptığı kısa konuşmanın ardından Abdulnasır Haşlak Belediye Başkanlığı Aday adaylığı dosyasını sunmadan önce konuşmasında şunlara yer verdi: 

KENDİMİ BİLDİM BİLELİ SİYASETTE AKTİF OLARAK YER ALDIM 

Yıllardır teşkilatların içinde olan bir kardeşinizim. Kendimi bildim bileli özellikle 80’den bu tarafa tüm seçimlerde aktif olarak yer aldım. Teşkilat serüvenimiz lise yıllarında imam hatip yıllarında gençlik teşkilatları vardır. Bizim camiamızın gençlik teşkilatında görev aldık, başkan yardımcılığını yaptık. Daha sonra 80’li yıllarda Gölbaşı’na geldik burada ikamet ettik. Bütün ailemiz, mal varlığımız, her şeyimiz burada. Tabi kimse doğduğu yeri, annesini, babasını, memleketini, kaal etme hakkına sahip değil. Allah öyle taktir ediyor. Bizlerde bu çizgi, kader yolunda ilerliyoruz. Bunun için insanlar yaptıkları veya yapamadıklarıyla yargılanmalıdırlar. Yoksa doğdukları yerle, memleketiyle, annesiyle, babasıyla, ırkıyla yargılanmaz, çünkü bu onların takdiri değil. Hatta bende yeni duydum; Lokman Hekim siyah tenli birisiymiş. Vatandaş onu ziyarete gidiyor, tedavi olacak. Karşısında kara bir insan gördüğü gibi tabi hayretle bakmış. Lokman Hekim anlamış. Demiş ki, niye bakıyorsun. Beni mi beğenmedin yoksa boyacıyı mı beğenmedin. Bunun için denilir ki insanlar kendi inisiyatifi ile olmayan şeylerle övünemez. Çünkü bunu kendisi taktir etmemiştir, Allah taktir etmiştir. Ancak kendi ürettiği, yapabildiği şeylerle, o da mütevazi bir şekilde övünebilir. Onun için Gölbaşımız bizim geldiğimiz yıllarda tahminim 10-12 bin nüfuslu bir ilçeydi. Biz görevdeyken 73 bin nüfusu vardı, 5 sene içerisinde şu anda 120 bin civarında. Yaklaşık 40-50 bin nüfus artmış. Bu nüfus nereden geldi dışarıdan geldi. Burada önemli olan bu şehri sahiplenmek, şehri benimsemek, bulunduğunuz yere ne verdiğiniz, ne katkı sağladığınızdır. 

GÖLBAŞI BÜYÜK BİR KENT OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR 

Değerli kardeşlerim, ben her zaman söylüyorum Haymana, Gölbaşı’ndan 120 sene önce ilçedir. Neden hala Haymana 10-15 bin nüfuslu ilçe de Gölbaşı 120 bin nüfuslu. Sebebi burası nüfus alıyor,  göç alıyor ve burası gelişiyor. Ekonomisi, sanayisi, ticareti ve her şeyiyle büyük bir kent olma yolunda hızla ilerliyor. İnşallah önümüzdeki dönemde yapılacak dev projelerle Gölbaşımızın nüfusu 500-600 binleri bulacak. Gölbaşı bir marka, şehri geleceğe taşıyacak projeleri konuşmamız lazım. 

KİMSEYE BİLE BİLE HAKSIZLIK VE YANLIŞLIK YAPMADIK 

Daha önce 7 sene Refah Partisi İlçe Başkanlığı yaptık. Fazilet Partisi yönetim kurulu üyeliği, Fazilet Partisi’nden belediye başkanlığı adaylığı, 2004-2009 Ak Parti’den belediye başkanlığı görevlerinde bulunduk. Ondan önce bir inşaat firmasında genel müdür yardımcılığı yaptık. Ticaret ve siyaset hayatımız böyle. Şimdi geldik günümüze. 2009’daki seçimlere fazla değinmek istemiyorum. Kim partisine ihanet ettiyse Cenabı Hak bunu ondan sorsun. Bu da Gölbaşı’nın 5 senesine maal oldu. Elbette ki bizimde eksikliklerimiz vardır, hatasız kul olmaz. Ama ben 5 senedir buradayım, halkın içindeyim sokakta bir kişi de karşımıza çıkıp sende bize şu yanlışı yaptın, partimizden dolayı, memleketimizden dolayı bize şu zulmü yaptın, şu haksızlığı yaptın demedi. Çünkü bile bile kimseye haksızlık ve yanlış yapmadık.

 HERKESE EŞİT VE ADELETLİ MUAMELE YAPMALIYIZ 

Bu belediye kamunun hakkıdır, bütün Gölbaşı’nın hakkıdır. Herkese eşit ve adaletli muamele yapmak mecburiyetindeyiz. Yönetmeye talipseniz herkese eşit ve adaletli bir şekilde hizmet etmek durumundasınız. Bizler Türk, Kürt, Alevi gibi ayrımcılıklardan zaten bıkmışız. Oralı buralı ayrımcılığı yapılmaması lazım. Biz burada hepimiz kardeşiz. Herkes ürettiğiyle, hizmetiyle, yaptığı çalışmalarla değerlendirilmelidir. Haksızlık yapıyorsa, ayrımcılık yapıyorsa ona hepimiz karşı çıkalım. Bunun için bu tür yanlış davranışlar ne partimize yakışıyor ne camiamıza yakışıyor. Biz 5 sene içerisinde elimizden geldiğince Gölbaşımıza hizmet ettik. Nasip olursa yine aynı projeleri, aynı hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Göreve geldiğimde Gölbaşı Belediyesi’nin bütçesi 9 trilyondu, 11 trilyon borç vardı, 10 tane büyük tesis, 44 tane park, binlerce ton asfalt köylerle birlikte bir marka şehir olma yolunda hızla ilerledi Gölbaşı. 250 trilyona yakın da kaynak bıraktık. Bizim devraldığımız belediye ile bıraktığımız belediye arasında dağlar kadar fark var. 

GÖLBAŞI’NIN GELİŞME ALANLARINI BİZ ŞEKİLLENDİRDİK 

Gölbaşı’nda nüfusun artmasıyla birlikte büyük bir planlama şeklini geleceğe taşımak gereklidir. Gölbaşı, Örencik’e doğru gelişiyor. Örencik’in imarını biz yaptık. Gölbaşı’nın en modern binaları orada yapılıyor. TOKİ’nin imarını biz yaptık. TOKİ’de şimdi 25 bin nüfus var. Bir dev proje yayla bağ projesi oranında imarını biz yaptık. Gölbaşı’nın gelişme alanlarını biz şekillendirdik. Şimdi bu arkadaşlara sorarım, Gölbaşı’nda 5 senede hangi büyük imar planı yaptınız da Gölbaşı nereye doğru gelişiyor? Şimdi bizden gördüler kültür merkezleri açıyorlar. Mevcut olanların hepsi zaten bomboş duruyor. Bu şehrin başka bir sorunu başka bir problemi yok mu? Çözülecek sorunlar ve yeni projeleriniz yok mu? Yok, çünkü belediyecilik ekip işi. Vizyonu, ufku olmayan idareciler olursa, 10-15 bin nüfuslu yerlerden idareciler getirirseniz ufku ancak o kadar olur.

 LİSENİN SALONUNDAN BAŞKA  SALON YOKTU 

Lisenin 2-3 kişilik salonundan başka bir tane salon yoktu Gölbaşı’nda. Mehmet Akif Ersoy Kongre Merkezi, Yunus Emre, Necip Fazıl Kısakürek, Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezi, sağlık ocağı, aş evi, belediye hizmet binası, arkasından üst geçit, mezarlık binası ve imar alanlarını yaptık. Biz geçen dönem dev projeleri yaptık, aslında biz kazandığımız seçimi kaybettik bilenler bilir. Kimin hatası varsa Gölbaşı olarak hakkımızı helal etmiyoruz. 

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyip eğer bu dönem kısmet olursa ses getirecek dev projelerle Gölbaşı’nı marka kent haline getireceğiz.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2013, 23:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER