BÜYÜKŞEHİR’DEN, HER İLÇEDE “HALK İFTARLARI”

Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sorumluluk alanında bulunan ilçelerde “Halk İftarları” düzenleyecek.

BÜYÜKŞEHİR’DEN, HER İLÇEDE “HALK İFTARLARI”
 Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sorumluluk alanında bulunan ilçelerde “Halk İftarları” düzenleyecek.

İlk olarak 10 Temmuz Çarşamba günü Akyurt’ta kurulacak olan ve on bir ayın sultanı Ramazan ayı boyunca Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde düzenlenecek Büyükşehir Belediyesi’nin iftar sofralarına, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katılacak. 

Eski Ramazanları aratmayacak, büyük küçük herkesi bu ayrıcalıklı ayın manevi atmosferine sürükleyecek olan Büyükşehir Belediyesi etkinlikleri bununla sınırlı kalmayacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca nostalji dolu etkinlikler, bu özel aya uygun alışveriş stantları, gösteriler ve konserlerle 9 Temmuz’dan itibaren Gençlik Parkı’nda Başkentlilere eski Ramazanları yaşatacak olan Büyükşehir Belediyesi, düzenleyeceği halk iftarlarının yanı sıra Başkent’in 9 ayrı noktasındaki çadırlarda oluşturulan iftar sofralında Başkentlileri ağırlayacak.

Oruç Ayı Ramazan’ın, manevi ayrıcalığına ortak olacak ve bunu Başkentlilerle birlikte paylaşacak olan Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da Ramazan ayı ayrıcalığı yaşatarak, geleneksel Ramazan ayı etkinliklerini günümüze taşıyacak.

-GENÇLİK PARKI’NDA SOHBETLER, SÖYLEŞİLER VE TASAVVUF MÜZİĞİ

Başkentlileri, her yıl olduğu gibi bu Ramazan Ayı’nda da her gün iftar saatinde şehrin dört bir tarafındaki 9 ayrı noktadaki iftar çadırlarında misafir edecek olan Büyükşehir Belediyesi, düzenleyeceği etkinliklerle Ramazan mutluluğunu daha da arttıracak.

Eski Ramazan günlerini aratmayacak özel bir program hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarındaki uzun günlerde oruçlarını tutup, ibadetlerini yerine getirecek olan Başkentlileri iftar soflarında ağırlayıp, nostaljik etkinliklerle eğlendirecek.

Her akşam ünlü sanatçıların tasavvuf konseri vereceği etkinlikler, geleneksel gösterilere ve çocuklar için özel programlara ev sahipliği yapacak. Etkinliklerde iftar sonrasında tasavvuf müziği ve Seyfettin Bulut’un doyumsuz sohbeti olacak.

Teravih sonrası ise aralarında Ahmet Özhan, Bedirhan Gökçe, Eşref Ziya Terzi, Ömer Karaoğlu, Bilal Tekcan, Bezmi Safa Müzik Topluluğu, Mustafa Demirci, Aykut Kuşkaya gibi sevilen isimlerin de bulunduğu tasavvuf müziği sanatçıları konserler verecek. Yeşilin, suyla buluştuğu Gençlik Parkı’nda gündüz saatlerinin uzun zamanını geçirebilecek olan Başkentliler, akşam iftar saatinin gelmesiyle birlikte oluşturulan dev çadırda Büyükşehir Belediyesi’nin zengin sofrasında oruçlarını açabilecekler.

-GEÇMİŞ RAMAZANLAR TEMAŞA BAHÇESİ’NDE CANLANACAK

Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı on bir ayın sultanı Ramazan ayı geleneklerinin yaşatılacağı ve Başkentlilerin bu aya özel nostaljik özlemlerinin giderileceği Gençlik Parkı’nda, oruç ayı boyunca Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak vakitlerini geçirebilecek olan büyük küçük her yaştan Başkentli, tıpkı eski Ramazanlarda olduğu gibi bu özel ayın güzelliğine ortak olacak.

Gençlik Parkı alanında kurulacak 90 ayrı stantta el sanatları, hediyelik eşya ve yöresel ürünlerin satışı yapılacak. Ayrıca panayır bahçesi, şişme oyuncaklar, salıncaklar, boyama stantları, animasyonlar ve palyaçolar da Ramazan mutluluğunu günümüz çocuklarına yaşatacaklar.

Yine Park’ta oluşturulacak Temaşa Bahçesi’nde, Hacivat-  Karagöz, kukla, meddah ortaoyunu, Ramazan manileri, jonglör performanslarının yer alacağı gösteriler de büyük-küçük herkese unutulmaz bir iftar sonrası eğlencesi yaşatacak.

Dev havuzda yaz ayları boyunca her akşam Başkentlilerle buluşan suyun, ışık ve müzikle muhteşem dansı da yine Ramazan ayı boyunca Gençlik Parkı’nda muhteşem bir görsel şölen sunacak.

-9 FARKLI NOKTADA İFTAR ÇADIRI

Büyükşehir Belediyesi eski Ramazanları günümüze taşımanın yanı sıra her yıl olduğu gibi bu Ramazan Ayı’nda da her gün binlerce Başkentliye zengin sofralarında iftar yemeği verecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce, kentin 9 ayrı noktasına kurulacak iftar çadırlarında her gün en az 4 çeşit iftar yemeği sunulacak. Binlerce kişinin mübarek ay boyunca her akşam dualarını edip oruçlarını açabileceği iftar çadırlarında Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi’nin en özel misafirleri olacaklar.

-İLÇELERDE HALK İFTARLARI

Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı özel programlarının bir diğeri ise ilçelerde vereceği iftar yemekleriyle yaşanacak. Büyükşehir Belediyesi’nce Ramazan ayı boyunca Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan ilçelerdeki meydanlar ya da ana caddelerde kurulacak iftar sofralarında binlerce kişi ağırlanacak.

 İlki 10 Temmuz Çarşamba günü Akyurt’ta düzenlenecek olan “Halk İftarları”nın bereketli sofralarında buluşacak olan Başkentlilere, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de eşlik edecek. İftar sofralarında oruçların açılmasının ardından ise konuklara bu özel aya uygun tasavvuf müziği dinletisi sunulacak.

 

Ramazan Ayı süresince iftar çadırı kurulacak yerler:

Hacı Bayram Camii önü, Gençlik Parkı içi, Güven Park, Keçiören Gazino Otobüs Hareket Noktası, Sincan Lale Meydanı, OSTİM Metro İstasyonu yanı, Siteler Girişi Üst Geçit Ayağı, Abidinpaşa Makro Market Yanı, AŞTİ.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2013, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER