Ali İsmail Korkmaz'ın 18 dakikası kayıp!

Ali İsmail Korkmaz'ı kim öldürdü. Kayıp olan 18 dakikada neler oldu? Bu video konuşuluyor.

Ali İsmail Korkmaz'ın 18 dakikası kayıp!
 Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında dövüldüğü için hastanelik olmuş ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Bir süredir Korkmaz'ın dövüldüğü anların görüntüsü aranıyordu. 40 ayrı güvenlik kamerasının incelendiği olayla ilgili genç eylemcinin dövülme anı görüntülerine ulaşılamadı.

Saldırganların eylemcileri dövmeye başladığı dakikaların ortaya çıktığı güvenlik kayıtlarında, yer alması gereken, kritik 18 dakikalık bölümün görüntülerden silinmiş olduğu görüldü.

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesine dair savcılğa sunulan bilirkişi raporunda 'sivil polis olduğu sanılan veya polisin yanında yer alan gaz maskeli, ellerinde cop, beyzbol sopasına benzer sopa bulunan bir grubun kameralara yansıdığı, bir eylemciye sopalarla vurdukları, sokakta topluca eylemci kovaladıkları' yer alırken kritik bir tespitte de bulunuldu.

Bilirkişi raporundaki en kritik tespit 'Dayak görüntüleri başladıktan sonra 18-20 dakikalık bir kaydın bulunamadığı' şeklinde.

DOSYALAR ZARAR GÖRMÜŞ

Bunun üzerine kayıp 18-20 dakikalık görüntünün bulunduğu Beşik Otel'e ait güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın yaptığı incelemede görüntülerin bulunduğu diskteki dosyaların zarar görmüş olmasından dolayı açılamadığı söylenerek kartı şaseye bağlayan vidaların yuvalarında aşınma olduğu söylenmiş ve 'Bu durum elektronik kartın herhangi bir sebepten sökülmüş olma ihtimalini göstermektedir.' sonucu çıkarılmıştır.

KAYITLARIN 11'İNDE ALİ VAR

40 güvenlik kamera kaydını inceleyen Eskişehir Adliyesi Yeminli Bilirkişisi İbrahim Halil Tokur ise 29 kayıtta kötü bir muameleye rastlanmadığını vurgulayarak kayıtlar arasından sadece 11'inde Korkmaz'ın görüntüsüne ulaşıldığını söyledi. Raporda incelenen görüntülerle ilgili; 'Korkmaz’ın Teknosa Market güvenlik kamera kayıtlarında 01.28.17 sıralarında kapüşonlu arkadaşı ile görüntüye girdiği ve yine Kuveyt Türk güvenlik kameralarına saat 01.31.45 sıralarında arkadaşı ile yansıdığı ve kavga olayının olmadığı…' bilgisi de yer aldı.

18 İLE 20 DAKİKA SİLİNMİŞ

Raporda, sekiz ayrı işyerinin kamera kaydında ise, “sivil polis olduğu sanılan veya polisin yanında yer alan gaz maskeli, ellerinde cop, beyzbol sopası ve basketbol sopasına benzer sopa bulunan grubun kameralara yansıdığı” ifade edildi. Fakat kamera kaydında bir bölümün “00.00’da başladığı 00.16.42’de bittiği, sonraki kaydın 00.17.55’te başladığı, arada 18-20 dakikalık bir görüntünün bulunamadığı” vurgulanarak 'Elleri sopalı bir grubun saat 00.15.44 sıralarında sokakta bir grubun eylemciye sopalarla vurdukları, saat 00.15.48 sıralarında elinde sopa olan bir şahsın bir eylemcinin önünü kestiği, sopayla vurduğu, bunu gören diğer arkadaşlarının saat 00.16.08 sıralarında gelerek beraber sopalarla vurdukları, Beşik Otel’in güvenlik kamerasına göre elinde gaz maskesi ve cop bulunan bir şahsın otele girdiği, şahısların sopalar ile gezindikleri, eylemci grubu kovaladıkları…” bilgisi de yer aldı.

GERİYE KALANDA YÜZLER SEÇİLEMİYOR

Raporda ayrıca, yüzü gaz maskeli, eli sopalı ve coplu kişilerin saat 02.00 sularına kadar sekiz ayrı işletmenin kamerasında, gezinirken veya eylemci kovalarken görüldükleri belirtildi. Raporun sonuç bölümünde ise “Ali İsmail Korkmaz’ı vuranların kamera görüntüsünün çözünürlüğünün düşük olması, karanlık ve uzaklık dolayısıyla darp olayını yapanların yüzlerinin tam teşhisi mümkün olmamıştır' denildi. (Kaynak : Radikal)

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2013, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER