BÜYÜKŞEHİR’DEN İLÇELERDE “HALK İFTARLARI”

Büyükşehir Belediyesi’nin “Her İlçede Halk İftarları” programlarının ikincisi Mamak’ta gerçekleşti. İftar yemeğine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 5 bin Mamaklı ile iftar yaptı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN İLÇELERDE “HALK İFTARLARI”

            İftara katılanlara son günlerdeki olayların nedenlerini ve sonuçlarını  detaylı bir şekilde açıklayan Başkan Gökçek, “Ankamall’in yanındaki otoparka bir ‘Vandalizm Müzesi’ kuruyorum. Orada göreceksiniz olaylarda  otobüsleri ne hale getirdiler?” diye konuştu.

Ramazan ayı boyunca sürecek iftar buluşmalarının ikincisi Mamak Eski Pazar Yeri’ne kurulan sofralarda gerçekleşti. İftara, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bürokratlar ve 7’den 70’e her kesimden, her yaştan 5 bin kişi katıldı.

Alana kurulan sahneden Mamaklılara seslenen Başkan Gökçek, Türkiye’de yaşanan son gelişmeler ve Mamak’a yapılan hizmetleri konu alan kısa bir konuşma yaptı.

“Hoş geldiniz, afiyet bal şeker olsun, Ramazanınız mübarek olsun” dilekleriyle konuşmasına başlayan Başkan Gökçek, Türkiye’nin bugünlerde oldukça problemli günler, olaylar yaşadığına dikkat çekerek, “Allah’a hamdolsun Türkiye’mizin büyüklüğü, özellikle Sayın Başbakanımızın dik duruşu, bizi bugünlere kadar rahatlıkla gelebilme imkanına kavuşturdu” dedi.

Türkiye’de 10 yıl önce toplanan 100 liranın 86 lirasının faize gittiğini ifade eden Başkan Gökçek, sözlerini “Devlet bankalara faiz ödüyordu. Şu anda 100 lira toplanıyor,16’sı faize gidiyor. 70 lirası nereye gidiyor? Ya çift yol oluyor, ya hastane oluyor, ya hızlı tren, ya çocuklarımıza bedava kitap ya da tablet oluyor. Yatırım üzerine yatırım yapılıyor. Barajların arkası arkasına yapılması, havalimanlarının arkası arkasına yapılması, Türkiye’nin hızla yukarılara doğru çıkması ise birilerini rahatsız ediyor” şeklinde sürdürdü.

Son zamanlarda özellikle Türkiye’nin IMF’ye borcunu ödeyip hatta üzerine para verecek hale gelmesinin yurtdışına huzursuzluk verdiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

“Bu kadar hizmet yetmedi Sayın Başbakanımız ‘yeni bir boğaz yapıyorum’ dedi. Montrö anlaşmasına göre Boğazdan geçen hangi gemi olursa olsun yabancılar bize para vermiyor. Ama yeni boğaz yapılınca yılda 10 milyar lira Türkiye’nin kasasına girecek. İkinci olarak, dedi ki Başbakanımız, ‘Avrupa’nın en büyük havalimanını İstanbul’a yapacağım’. Şu anda dünyada en büyük havalimanı Frankfurt , ikincisi Londra’dır. İstanbul Havalimanı yapılınca bunların pabucu havaya atılacak. Türkiye’nin cebine girecek para 30 milyar lira. Almanya rahatsız oldu, İngiltere rahatsız oldu.

Yurt dışından sürekli doğalgaz alıyor, elektriğe çeviriyoruz. Başbakan, ‘Nükleer santraller, HES’ler yapacağız’ dedi. Yurtdışına verdiğimiz para azalacak. Her nükleer santralden 6 milyar, üç tane de kasada kalacak para 18 milyar lira. Onu da istemediler.

İstanbul’a yeni bir köprü yapılıyor, ekonomiye katkısı 5 milyar lira. Üst üste koyduğumuzda 60 milyar lirayı geçiyor. Her sene 60 milyar lira Türkiye’ye yatırım olacak.”

Bir zamanlar tek bir sente muhtaç Türkiye’nin geçen sene Afrika ülkelerine 5 milyar yardım yaptığını da anımsatan Başkan Gökçek,bunun üzerine Türkiye’deki huzuru bozmak için yurtdışından tüm güçlerin seferber olduğunu ifade etti. Başkan Gökçek, televizyonlarda bunları defalarca anlattığını söyleyerek, seyircilere “Aranızda izleyenler var mı?” diye sordu. Alandaki ellerin çoğunun havaya kalkması üzerine “Seyretmeyen yok Elhamdülillah” diyen Başkan Gökçek, “Olayların dış güçler tarafından yapıldığını teker teker ispat ettik. Bu milletimiz onlara pas vermedi. Eylemler söndü, söndü bitti. Bundan sonra da muvaffak olamayacaklar” diye konuştu.

 

- VANDALİZM MÜZESİ KURULACAK

Eylemler sırasında Ankara’yı özellikle Kızılay’ı yerle bir ettiklerini belirten Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ankamall’in yanında bir otopark var. Oraya bir ‘Vandalizm Müzesi’ kuruyorum. Göreceksiniz o otobüsleri ne hale getirdiler? Bizim araçlarımızı nasıl yaktılar, gözünüzle göreceksiniz. Otobüs dairesinin önünde, fuar alanı karşısında bir kısmını sizlere teşhir ettik. Şimdi oraya koyacağız ki her zaman görsünler. Görsünler ki bu millet yarın ne belediyesini ne de ülkesini bu vandallara teslim etmesin Allah’ın izniyle.”

 

-       MAMAK’A 132 MİLYON LİRA YATIRIM

Mamak’a yapılan yatırımları da aktaran Başkan Gökçek, 2013’ün ilk 6 ayında ilçeye 132 milyon lira değerinde hizmet götürüldüğünü açıkladı. Belediye Başkanı Mesut Akgül ve belediye meclis üyeleri ile ellerinden gelen bütün gayreti sarf ederek hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Gökçek, şunları ifade etti:

“Asfaltıyla köprüsüyle alt üst yapısıyla… artı biliyorsunuz Yeni Mamak’ta 4 bin 500 konuta başladık. Seçimlerden önce birçoğunu bitireceğiz.  Söz verdik inşallah seçimlere kadar da 5 bin tanesine başlamış olacağız. Bunun müjdesini bir sefer daha vereyim. Karşı tarafta güzel bir park daha yapmaya başlayacağız. 32 dönümlük bir park… İnşallah onu da bu sene içinde bitirip hediye etmiş olacağız. Mamakımız da gün geldikçe gelişiyor. İkinci toplu konut bölgesi olarak; 50. Yıl… aranızda o civarlarda oturanlar da olabilir. Plan projelerini çıkardık. Hak sahipleri kendi arsaları üzerine kendi inşaatlarını yapabilirler. Ruhsatlarını alabilirler. O işi de hallettik. Sizlere hizmet etmek bizler için şeref. Dualarınızı eksik etmeyin evleriniz şen olsun.”

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2013, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER