Büyükşehir'den Ramazan Etkinlikleri

Ramazan’ın ilk gecesinde iftarlarını yaptıktan sonra geleneksel etkinliklere katılmak isteyen Başkentlilerin tercihi Gençlik Parkı oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği iftar çadırları ise yine Başkentlilerin oruçlarını açmak için buluştuğu sofralar oluyor.

Büyükşehir'den Ramazan Etkinlikleri

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan Ayı’nda da iftar için kentin ana merkezlerinde kurduğu 9 ayrı yemek çadırında konuk eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, geleneksel Ramazan akşamları için iftar saatinden sonra da özel bir program hazırladı. Başkentliler, 11 ayın sultanının ilk gecesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda gerçekleştirdiği geleneksel Ramazan etkinliklerinde buluştu.  

 

-İFTAR ÇADIRLARINA BÜYÜK İLGİ

Binlerce Başkentli, 11 ayın sultanı Ramazan ayını, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin 9 farklı noktasında kurulan iftar çadırlarındaki sofralarda karşıladı.

 Hacı Bayram Veli Cami’den Gençlik Parkı’na, Yenimahalle’den Sincan’a Ramazan Ayı’nın ilk gününde 10 binin üzerinde Başkentli Büyükşehir Belediyesi’nin iftar çadırlarında orucunu açtı, hayır duasını etti.

İftar çadırlarında EGO yemekhanesinde hazırlanan dört çeşit yemek ikram edilirken, hijyen de ön planda tutuldu.

 

-GENÇLİK PARKI İLK GÜNDEN İLGİ GÖRDÜ

Gençlik Parkı Kültür Merkezi bahçesine kurulan “Temaşa Sahnesi” geleneksel eğlenceler ve tel cambazı Dr. Özdemir Turan’ın nefes kesen gösterileri ile izleyenlere keyifli zaman geçirtirken, çocuk oyun alanları, alışveriş stantları, konser sahnesi etkinlikleri ziyaretçilere, iftardan sahura güzel anlar yaşattı.

Çocuklarıyla kukla gösterilerini neşeyle izleyen aileler, havuzdaki muhteşem ışık ve su gösterilerinin ardından İlahiyatçı Seyfettin Bulut’un sohbetini dinlediler. Ziyaretçiler, geceyi ünlü tasavvuf sanatçısı Ali Toprak’ın seslendirdiği, huzur veren tasavvuf müziğiyle noktaladılar.

 

-ÇOCUKLAR DA MUTLU BÜYÜKLER DE…

Ramazan ayı boyunca, Başkentlileri Gençlik Parkı’nda ağırlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla çocuklar için “Mahallede Şenlik Var” panayırlarının oyun gruplarını parka taşıdı. Buradaki tüm oyuncaklardan ücretsiz olarak yararlanabilen çocuklar, Çin Akrobasi Grubu’nun gösterilerine büyük ilgi gösterirken, Kültür Merkezi bahçesinde sergilenen kukla performansları ile de neşelerine neşe kattılar.  

Parktaki yürüyüş yolları kenarlarına kurulan stantlarda Ankaralılar alışveriş yapma imkanı da buluyor. Oyuncakçılardan süs eşyalarına, el sanatlarından pamuk şekercilere ve elma şekercilere, kuruyemişçilerden dondurmacılara kadar çocukların ve gençlerin seveceği her türlü standın bulunduğu Gençlik Parkı, her gece bir başka tasavvuf konseriyle büyükleri,  Ramazan ayı boyunca manevi bir yolculuğa çıkartmaya devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2013, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER