ŞEYH İZZETTİN CAMİ’NİN RESTORASYONUNU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPACAK

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, çeşitli konular gündeme getirildi.

ŞEYH İZZETTİN CAMİ’NİN RESTORASYONUNU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPACAK
 Ankara Hastanesi Acil Servis önünde bulunan caddedeki yol boyu otoparkı, korsan tabir edilen otoparkçılardan duyulan rahatsızlık nedeniyle, ANFA İşletmesi’ne devredildi.

Toplantıda, geçen ay ücretsiz hale getirilen Ankara Hastanesi Acil Servis önündeki caddede bulunan otopark, yeniden işletilmek üzere ANFA  AŞ’ye devredildi. Meclis üyelerinin oyçokluğu ile kabul edilen Başkanlık Yazısı’nda Ankara Hastanesi Acil Servis önünde bulunan caddedeki yol boyu otoparkın, Belediye tarafından kiraya verilmeden önce korsan tabir edilen kişilerce çalıştırıldığı, para vermek istemeyen şahısların darp edildiği ve arabalara zarar verildiği yönünde yoğun şikayet alınması üzerine, yol boyu otoparkının işletme haklarının yeniden ANFA AŞ’ye devredilmesi istendi. Oturumu yöneten Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, talebin Ankara Hastanesi yönetiminden geldiğini ifade etti.

 

- ŞEYH İZZETTİN CAMİ RESTORE ETTİRİLECEK

Belediye Meclisi’nde “Başkent Ankara’yı Geziyorum” adlı kitabın öğrencilerin kültürel gelişimine katkıda bulunmak ve yaşadıkları şehri daha iyi tanımalarını sağlamak üzere 5’li set halinde ilköğretim okullarında dağıtılması da oy birliği ile kabul edildi.

Meclis’te oybirliği ile alınan bir başka karar ile de Altındağ’daki Şeyh İzzettin Cami’nin restorasyonunun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması karara bağlandı.

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yenilenebilir enerji ile ilgili Türkiye’deki çalışmalara paralel olarak Belediye bünyesinde faaliyetleri yürütmek üzere Enerji Şube Müdürlüğü’nün kurulmasına ilişkin Başkanlık yazısı da Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine Kent Konseyi’nden havale edilen görüşlerle ilgili komisyon raporları da geldi. Oy birliği ile kabul edilen Kent Konseyi tavsiye kararlarından bazıları şöyle:

“Ankara’da uygun görülecek yerlere bisiklet yolu yapılması, tabelaların Türkçeleştirilmesi, Çankaya ilçesi Dikmen Çaldağı Rekreasyon alanının uygulamaya geçirilmesi, Augustus Tapınağı’nın korunması, Çocuk Oyun Müzesi ve Çocuk Üniversitesi projelerinin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar yapılması…”

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2013, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER