Gürsel Akbaş: Gölbaşı Halkı'nın hizmetkarı olmaya adayım

Gölbaşı’nda seçimlerin en iddialı partilerinden olan AK Parti’de aday adaylığını düşünen ilk isim Gölbaşı Net Haber’e konuştu.

Gürsel Akbaş: Gölbaşı Halkı'nın hizmetkarı olmaya adayım
 

Seçimler yaklaşırken Gölbaşı Net Haber olarak gündemin nabzını tuttuk. Yerel seçim atmosferine girildiği şu günlerde partiler arasında Belediye Başkanlığı’nı düşünen isimler aday adaylıklarını yavaş yavaş açıklamaya başladı.

 NET HABER FARKIYLA

Gölbaşı’nda seçimlerin en iddialı partilerinden olan AK Parti’de aday adaylığını düşünen ilk isim Gölbaşı Net Haber’e konuştu.

Siyasi yarışta Gölbaşı’nda kollarını sıvayan Gürsel Akbaş, AK Parti’den Gölbaşı Belediye Başkanlığı için aday adayı olacak. Siyasetçi bir ailenin çocuğu olan Akbaş Gölbaşı’nın geleceği ve gelişmesi için ‘Ben de varım’ diyor.

 Siyasi atmosferin yavaş yavaş hızlandığı şu günlerde İlk röportajımızı Gölbaşı’nın en genç adaylarından Gürsel Akbaş ile yaptık.
O aslında bir Turizmci. Ama siyasete yabancı değil. Gölbaşı doğumlu olan Akbaş’ın, babası Bekir Akbaş ve ağabeyi Göksel Akbaş Gölbaşı’nda geçmiş dönemlerde meclis üyeliği yaparak siyasette yer aldı. Gürsel Akbaş da yerel seçimlerde AK Parti’den Gölbaşı Belediye Başkan aday adaylığı için ilk açıklama yapan isim oldu.

Turizm alanında faaliyet gösteren Gürsel Akbaş’a neden siyaseti seçtiğini sorduk… Bu sorumuza ‘Siyaset bizim hayatımız olmuştur’ diyerek cevap veren Akbaş, şöyle devam ediyor:

 Biz aileden siyasetçiyiz. Babam Bekir Akbaş 1978-1980 ve1984-1989 yıllarında 2 dönem, yine ağabeyim Göksel Akbaş da 2004-2009 yıllarında AK PARTİ’den Gölbaşı Belediye meclis üyeliği yaptılar. Bu yüzdendir ki siyaset bizim hayatımız olmuştur. Çocukluğumdan itibaren Gölbaşı siyasetinin içinde bulunduğumdan dolayı siyaset. Özgürlükler ve demokrasinin yaşam alanı olarak yerel yönetimler, toplam demokrasi kalitesinin oluşumunda en önemli araçlardan biridir bu parola ile Gölbaşı’na yeni bir siyaset ve yönetim anlayışı getirmek adına, insanımızı evinde, mahallesinde, şehrinde mutlu kılmak adına siyaset.

Gölbaşı’nın mutluluğunda, yalnızca şehrin altyapı hizmetleriyle değil, aynı zamanda şehirde yaşayan herkesin, aidiyet duygusunu yüceltici, şehriyle gurur duyan bir atmosferin oluşması adına siyaset.

İnsana saygı ve insan odaklı düşünce, yerel yönetim uygulamalarının ruhunu teşkil eder. Her türlü ayırımcılığı reddeden ve eşit hizmet ilkesini esas alan, ayrı gayrı gözetmeden demokratik bir yönetim vizyonu adına siyaset.

Gölbaşı’nın kendi gelişim yetenekleri ve güçlü yönleriyle farklılaşıp markalaşma vizyonunu tanımlaması adına siyaset.

Bir yandan kendi rekabet avantajlarını koruyup geliştirirken diğer yandan hem komşularındaki hem de dünyadaki denktaşları ile yarış içinde olma imkânına kavuşma adına siyaset.

Kaynakları israf etmeyen hizmet, insana saygı, zamana saygı ve şehrin geleceğine saygı anlayışı adına Siyaset.

Peki neden Gölbaşı?

Aslen Kırşehirli olmamıza rağmen büyüklerimiz 1961 yılından itibaren Gölbaşı'nda yaşamaktalar. Yaşadığımız yere borcumuzdan ve Gölbaşı'na daha iyi hizmet edebilmek adına Gölbaşı.

Gölbaşı'nı ve Gölbaşı’nda yaşayan halkımızın sorunlarını yakından bilmekteyim. Onlara daha iyi hizmet vermek için Gölbaşı.

 Toplumu kucaklayıcı bir ekip oluşturarak  "Yerli- Yabancı" ayrımını bitirmek adına Gölbaşı.

 Nüfusu 100 bini aşmış ve her geçen gün artmaya devam eden Ankara’nın en güzide turizm ilçesi olması adına Gölbaşı.

 Mücavir alan bakımından Ankara'nın en büyük ilçesi olan Gölbaşı'nı modern bir ilçe yapmak adına Gölbaşı.

İki tane doğa harikası Gölü olan turizm kenti dediğimiz fakat turizm ile alakalı fazla bir şey yapılmayan Gölbaşı ve Gölbaşılılar adına Gölbaşı.

 Mümkün olduğunca suç, şiddet ve yasa dışı olaylardan arındırılmış, emin ve güvenli bir Gölbaşı adına Gölbaşı.

 Gölbaşı’ndaki siyaseti nasıl değerlendiriyorsunuz?

 Gölbaşı siyaseti bugüne değin hep belirli yüzler, belirli kısır döngüler ve belirli olaylar etrafında yönlendi veya yönlendirildi. Gölbaşında ki siyasi figürler Gölbaşını kabuğundan çıkaracak kabuğunu kıracak atılımları bir türlü gerçekleştiremedi. Bu yüzden de Gölbaşı daima kısır döngüler ile, aynı yüzlerle ve hep karışık ve çözümü zorlaştırılan olaylar ile boğuştu. Düşünün hepimizin duyduğu bildiği bir olay vardır; Gölbaşından Kızılay’a giden bir Gölbaşılı hemşerimiz ben Kızılay’a gidiyorum demez, aksine Ankara’ya gidiyorum der. İşte bu örnekte olduğu gibi Gölbaşılı Ankara’ya bu kadar yakınken psikolojik olarak kendisini Ankara’dan bu kadar uzakta görmekte.

 Ak Parti’de ismi aday adaylıklarında geçen güçlü isimler var. Bu isimlerle başa çıkabileceğinize inanıyor musunuz?

 Yaşantımda hep zorluklar ile mücadele ettim belki klişe olacak ama zoru severim. Her zaman dediğim gibi bizim için siyaset bir hizmet yarışı, mevkii yarışı değil. Ben tüm bu zorlukları göze alarak bu hizmet yarışı içerisinde olmayı kendim seçtim. Hizmet yarışı içerisinde başa çıkmak rakiplerimin üstesinden gelmek gibi klasik düşünceler yerine ben projelerimiz ile Gölbaşına yapacaklarımız ile öne çıkmak niyetindeyim ve ben buna inanıyorum. William Churchill’in dediği gibi ‘’Uçurtmalar, rüzgâr kuvvetiyle değil, bu kuvvete karşı uçtukları için yükselirler.’’

  Mevcut Belediye yönetimini nasıl buluyorsunuz? Belediye başkanı hakkında ne söylemek istersiniz?

 Mevlana derki ‘’İnsanı güzel yapan yüzdür… Yüzü güzel yapan gözdür… İnsanı insan yapan ağzından çıkan sözdür.’’

Mevcut Belediye Başkanının yaptıkları ve yapamadıkları ile ilgili olarak takdir Gölbaşı halkınındır. Sandıkta Gölbaşılı hemşerilerimiz doğruyu da yanlışı da değerlendirecektir.

Ak Parti ilçe başkanı hakkında ne düşünüyorsunuz…

 Sayın Osman Karaaslan Ak Partimizin misyonunu ve vizyonunu benimsemiş. Uyumlu ve çalışkan kişiliği ile Gölbaşılıların kalbini kazanmış, parti içerisinde birleştirici misyonu ile öne çıkan genç kuşağın önemli Siyasi bir figürüdür. Genç yaşına rağmen doğru hamleleri ve yönetici kimliği ile Gölbaşı için önemli bir siyasi figür olmuştur. Ak Partimiz için önemli bir kazançtır. Kesinlikle Gölbaşı ve ülke siyasetinde uzunca bir süre başarılı çalışmaları ile yer edinecektir. Allah yolunu da bahtını da açık etsin.

 Kimleri karşınızda aday olarak görmek istersiniz?

 Konfüçyusun dediği gibi ‘’ Yüce insan aradığını kendinde bulur, Küçük insanlar ise başkalarında .’’

Hiçbir zaman böyle bir düşüncem olmadı bizim yolumuz hizmet yolu. Biz Gölbaşı’na hizmet etmeye aday adayı olduk.

 Hangi siyasetçileri örnek alıyorsunuz?

 Tek cümle Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan.

Hayattaki en büyük hayaliniz nedir?

 ‘’İnsan alem’de hayal ettiği müddetçe yaşar"

 Bu güne kadar hayallerimin ve ideallerimin peşinden koştum ve daima muvaffak oldum. Bir hayalim kaldı onu da gerçekleştirmek adına yola çıktım. Oda Gölbaşı’na Gölbaşı halkına hizmet etmek. Allahın izniyle bunu da başarabilirsem ne mutlu bana.

 Gölbaşı için neler düşünüyorsunuz? Gölbaşılılara mesajınız nedir?

 Belediyecilik insan yaşamını kolaylaştıran beceri sanatıdır. Bu beceri sanatını en ince ayrıntılarına kadar büyük bir uyum içerisinde göstermek gerekir.

 Belediyelerin en önemli görevleri arasında alt ve üstyapı yatırımları gelmektedir. Tüm belediye başkanları ve belediyeler bunları yapmakla yükümlüdür. Ak Parti belediyeciliğinde ise bunlar ile birlikte vatandaşın gönlüne hitap eden, gönül alma esasına dayalı hizmetler esastır ve vazgeçilmezdir.

 Türk siyasetinde AK Parti belediyeciliği tanımı yerleşmiştir. Bu tanımın karşılığında hizmet siyaseti yatmaktadır. Hizmet siyaseti AK Parti'nin vazgeçilmezidir. Hizmet gerekliliktir, gönül almak yeterliliktir. AK Parti belediyeciliğinde hizmetle gönül almayı birleşmiş durumdadır.

 AK Parti belediyeciliği, Türkiye'de başarının adresi olmuştur. Sayın Genel Başkanımızda yerel yönetimlerden geldiğinden ve  ‘’Demokrasi, hizmet ve kalkınma yerelde başlar ‘’ sözü ile yerel yönetimlerin ne anlama geldiğini açıkça göstermektedir. Ak Parti yerel yönetimlere daha fazla önem vermekte ve yerelde kazanılan başarının geneli de etkileyeceğini çok iyi bilmektedir. AK Parti bir belediyecilik efsanesi üzerine, bir belediyecilik başarısı üzerine kurulmuş siyasi partidir. Başbakanımızın İstanbul'daki mucizevî belediye başkanlığı AK Parti'nin kurulmasına temel oluşturmuştur

Ak Parti belediyeciliğin de "Hizmetin merkezinde insan vardır."

 Vatandaş ve hizmet odaklı, kaliteli, zamanında, etkin ve verimli hizmeti sunma anlayışı AK Parti ile zirve yapmıştır.

 Popülizmden uzak gerçekçi söylemler ve projeler üreterek, Çevreye duyarlı ve çevreci bir belediyecilik anlayışı Ak Parti Belediyeciliğinin ana unsurlarındandır.

 Tüm bu desturlarımızın ve Ak partimizin Misyonu ve Vizyonunun ışığında;

 Yaşanılabilir ve İnsan âlemde hayal ettiği müddetçe yaşar" tetik şehir anlayışı sayesinde; vatandaşların hayata dair her alanda kendilerine bir alan bulabilecekleri mekânlar, görsel ve işitsel olarak daha ferah ve estetik mimari ile işe, okula vs. giderken rahat bir ulaşım;  sosyal donatı alanları, spor tesisleri, yeşili içinde barındıran parklar gibi birçok alanda çok daha fazla hizmet üreten bir belediyecilik anlayışını Gölbaşı’na yerleştirme amacındayız.

 Çağdaş şehircilik ve hizmet siyaseti anlayışının gereği olarak; sosyal bağları güçlü, kültürel hayatı canlı, fiziki yapısı kaliteli, doğal çevreyi koruyan, yerel ekonomiyi destekleyen, her yaş grubunun taleplerini ve ihtiyacını karşılayan, her düşünceye ve fikre aynı mesafede duran,  yönetime halkı da dâhil eden bir belediyecilik anlayışı oluşturacağız.

 Yerinde yönetim birimleri oluşturarak sorunların yerinde tespiti ve çözüm yollarının en hızlı şekilde bulunması ve sorunların giderilmesi konusunda zamanı en iyi şekilde kullanacağız.

 Temelinde huzur olan bir şehircilik anlayışı ile yola çıkıyoruz.

 Gölbaşı’nın mutluluğunda, yalnızca şehrin altyapı hizmetleriyle değil, aynı zamanda şehirde yaşayan herkesin, aidiyet duygusunu yüceltici, şehriyle gurur duyan bir atmosferin oluşması adına hizmet etmeye aday adayıyız.

 İnsana saygı ve insan odaklı düşünce, yerel yönetim uygulamalarının ruhunu teşkil eder. Her türlü ayırımcılığı reddeden ve eşit hizmet ilkesini esas alan, ayrı gayrı gözetmeden demokratik bir yönetim vizyonu adına Gölbaşılı için aday adayıyız.

 Gölbaşı’nın kendi gelişim yetenekleri ve güçlü yönleriyle farklılaşıp markalaşma vizyonunu tanımlaması adına biz varız diyoruz.

 Bir yandan kendi rekabet avantajlarını koruyup geliştirirken diğer yandan hem komşularındaki hem de dünyadaki Denktaşları ile yarış içinde olma imkânına kavuşma adına Marka Kent Marka Gölbaşı diyoruz.

 Gölbaşılılara, Gölbaşı sevdalılarına mesajım gelin bu yolda bir olalım.

 

GÜRSEL AKBAŞ KİMDİR?

 
        15.01.1974 Ankara İli Gölbaşı İlçesi doğumlu olup ilk orta ve lise tahsilimi Gölbaşı’nda tamamladım. Yüksek öğretimime Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksek Okulu İnşaat Teknikerliği bölümünde başladım daha sonra ikinci olarak Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulunu bitirdim. Yüksek Öğrenim döneminde yurdumuzun çeşitli bölgelerinde yaşayarak bu bölgeler ile ilgili birçok bilgi ve bölge insanı tanıdım. Yerel yönetimlerin yaptığı, yapamadığı birçok hizmete tanıklık ettim. Askerlik görevimi yedek subay olarak Diyarbakır’da yerine getirdim. Askerlik görevimden sonra Öğrencilik yıllarında Alanya’da başladığım Turizm hayatıma devam ettim. Sırası ile Antalya, Marmaris, Bodrum ve Didim Bölgelerinde 5 Yıldızlı otellerde en alt kademeden başlayarak çalıştım ve Yöneticilik yaptım. Halen de Turizm sektöründe üst düzey yöneticilik yapmaktayım. 17 Yıllık Turizm Sektörü deneyimimde birçok uluslar arası ve yerel fuara katıldım. Birçok panelde konuşmacı olarak görev yaptım. Turizm Sektörünün ihtiyaçlarını ve yerel yönetimlerin turizm sektörüne bakış açılarını yerinde gördüm. Kitap okumayı, spor yapmayı ve boş zamanlarımda kültür amaçlı geziler yapmayı severim. Evliyim, 2 çocuk sahibiyim.

 

Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2013, 14:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
BİR BİLEN
BİR BİLEN - 11 yıl Önce

allah gönlüne göre versin ama bir şeye değineceğim
lütfen alınma ramazan mubarek gün kimsenin gönlünün
kırılmasını yada incinmesini istemem güzel kardeşim 17
yıl marmaris,bodrum,ve didim bölgelerinde turizim sektöründe hizmet vermişsiniz çok güzel neden
o hizmet verdiğiniz bölgelerde belediye başkanlığına aday olmuyorsunuzda neden gölbaşı
ne hikmettir gölbaşılıyım diye bu son senelerde
meydana çıkan arkadaşlarımızı biz hiç gölbaşında
geçmiş yıllarda hiç görmedik diyelimki arkadaşımız
müşteşaürlık yapmış bizim haberimiz yok o zaman
gölbaşılı deyilmiydiniz diye sormak lazım yoksa gölbaşılı gelip başımı ağrıtmasın diyemi böyle davrandılar veya o zamanlar gölbaşının yüzüne bakan yoktu gölbaşının çok sıkıntıları vardı kimse meydana çıkmadı 20 sene erdal mümtaz erdal mümtaz
başka aday yoktu o zaman bu gölbaşılılar neredeydi
bunu aünlamakta zorlanıyorum lütfen bu sözlerin
hepsi size deyil onlar kimler olduğunu biliyorlar
genede başarılar diliyorum sevgiler saygılar

cem tural
cem tural - 11 yıl Önce

gölbaşı ve gölbaşılılara layık genç dinamik yabancı dil bilen turizmci yanından dolayı avrupanın bir çok yerini tanımış vizyon sahibi bir kişidir gölbaşını marka şehir yapacak tek adaydır şimdidin hayırlı olmasını diliyorum arkanda ve yanındayız

olcay
olcay - 11 yıl Önce

sn. baskan adayinizi didimden taniriz didim halki tarafindan cok sevilen ve deger verilen biridir kendisine didimdende teklif sunuldugu duyumlar arasinda verdigi cvbin hayir sadece siyasete girersem dogup buyudugim babamin abimin hizmet ettigi ilcemde olurum dedigini dyuyoruz. takdire sayan bi davranis biz didimliler olarak kendisini seviyoruz

SIRADAKİ HABER