Yanık'tan bir garip savunma

Ak Partililerin iddialarına Kadir Yanık’tan ‘Biz yolunu açtık! cevabı geldi.

Ak Partililerin iddialarına Kadir Yanık’tan ‘Biz yolunu açtık! cevabı geldi. 

Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı dün düzenledikleri basın toplantısında, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve akrabaları hakkında ilginç ve önemli iddialar ortaya atmıştı. Gölbaşı Tulumtaş Köyü'nde yüksek kat izni çıkan 21 parselin kimlere ait olduğunu AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan düzenlediği basın toplantısında açıkladı ve Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nı yetim hakkı yemekle suçladı.

Karaaslan’ın bu suçlamalarının ardından Gölbaşı Belediyesi’nden cevap gecikmedi. Ak Partililerin Odabaşı ve yönetimi ile ilgili ortaya attığı iddialara MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kadir Yanık’tan ilginç bir cevap geldi. Yanık, yapılan iddialarla ilgili olarak, “Biz yolunu açtık” dedi.

Öte yandan Yanık, sadece 21 parsel için gönderilen raporun ayrıntılarını basın mensupları ile paylaştı.

İDDİALAR MESNETSİZ İDDİALAR

Yanık konuşmasının başında Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ın açıklamalarını mesnetsiz bir açıklama olarak nitelendirdi.

Yanık, bahsi geçen konuyla ilgili olarak “ Biz kulaktan dolma değil belgelerle konuşacağız” dedi. Hazırladıkları belgeleri basın mensuplarına da dağıtan Yanık, son günlerde Gölbaşı’nı meşgul eden Akifer olayının hikâyesini anlatarak, “2009 Kasım ayında Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinde Gölbaşı Tulumtaş Mahallesi 9 Parselin emsalinin 0.15’den, 1.50’e artırılması için gündeme geliyor.  Bunun üzerine Belediye Başkanımız Yakup Odabaşı ve MHP’li Belediye meclis üyeleri kişiye özel çıkar olduğu için bu karara itiraz ediyorlar. Böyle bir yoğunluk hakkı var ise kişiye özel değil, bölgesel bir çalışma yapılsın diyorlar. Sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı söz konusu parselin sahibinin DSİ’den arazisinin Akifer sahası içerisinde olmadığına dair bir yazı getirdiğini diğerlerinin getirdiği takdirde daha geniş bir çalışma yapılabileceğini ifade ediyor. Yani Belediye Başkanımız Yakup Odabaşı, daha önce kişiye özel kazandırılmış bir hakkın tüm bölgeye kazandırılması için mücadele veriyor” diyerek, konuya ilişkin meclis tutanaklarını da basın mensupları ile paylaştı.

NEDEN GÖZ YUMDULAR?

Yanık, konuşması sırasında Ak Partililere de sorular yönelterek, “Çok kıymetli siyasetçi arkadaşlarıma sormak istiyorum. 2009 yılında Gölbaşılı olmayan kişilere aynı imkanlar sağlanırken, kendi siyasi partililerinden oy birliği ile geçen kararlara hiç mi dönüp bakmazlar. Gölbaşı’nın değerlerini hiçbirimizin tanımadığı ama kendi siyasi çizgilerinin yakından bildiği isimlere armağan edilirken neden göz yumdular. Neden kendi ifadeleri ile kapı kapı gezerek, insanları uyarma ihtiyacı hissetmediler” dedi.

HENÜZ ASKIYA BİLE ÇIKMADI

Ak partililerin Gölbaşı Belediyesi’nin DSİ müdürlüğüne yazdığı resmi yazıda Tulumtaş Mahallesinde yer alan 20-25 tane parselin Afiker bölgesinde kalıp kalmadığının raporunu istemesine ve bu 20-25 parselin 18 tanesinin Yakup Odabaşı ve akrabalarına ait parseller olduğunu iddiaları ile ilgili de açıklama yapan Yanık, “DSİ’den Gölbaşı Belediye kanalı ile bilgi isteyen müracaat sayısı 129’dur. Bilgimiz dışında bilgi alanları da bunun içine katarsak bu rakamların 150-200’e ulaştığı tahmin edilmektedir. Bahsi edilen karar henüz askıya bile çıkmamıştır. DSİ’den bilgi alma süresi devam etmektedir. Hala buraya müdahil olabilir vatandaşlarımız. Ayrıca müracaat edilen parsellerin tapu kayıtları incelendiğinde görülecektir ki belediyenin hakkını aradığı kişi sayısı 780’in üzerindedir. Bizzat müracaat edenler de vardır” şeklinde konuştu. Ak Partililerin yanlış bilgiler aktardığına vurgu yapan Yanık, “DSİ’ye müracaat belediye kanalı ile olmak zorunda değildir. Belediyemize uğramadan direk müracaatta bulunanların sayısı da oldukça yüksektir. 

ANLAMAK GÜÇ

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ın ‘Gölbaşı Belediyesi Büyükşehir Belediyesi’ni aldatıyor’ sözlerine de yanıt veren Yanık, “Karaaslan, bunu söylerken kimi kastediyor, anlaması güç. Bir arazinin akifer sahası olup olmadığına karar veren Gölbaşı Belediyesi değildir, DSİ’dir.  O zaman Karaaaslan’ın sözlerinden ben şunu anlıyorum: DSİ, Büyükşehir Belediyesi’ni aldattı.

MATEMATİK DEHASI BAŞKAN

Karaaslan’ın Tulumtaş Mahallesi’nde ki Odabaşı soy isimli tapular ile ilgili yaptığı açıklamalara da yanıt veren Yanık, “Saydığı tapu kayıtları bizleri de hayretler içerisinde bırakmıştır. Matematik dehası başkanın 89 dönümlük, 41 dönümlük tek parsellerin bütün hissedarların dönümünü 41’er olarak sayması akıllara ziyan bir matematik hesabıdır.  AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ın akrabası olan Talat Karaaslan’ın kimseyle bir ortaklığı yoktur, tek tapudur. 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Akifer sahası ile ilgili meclisten geçen ve büyükşehir Belediye meclisine sunulması kararının oy birliği ile kabul edildiğinin de altını çizen Yanık sözlerine şöyle devam etti:  “Ak Parti ilçe başkanı daire hesabı yaptı. Daire hesabı yapılan ve çivi çakılabilecek arsalar kendi partililerin gayreti ile malum kişilere kazandırdıkları arsalardır. Bunun sayısı da üçtür. Yapılan çalışma henüz askı aşamasına bile gelmemiştir. Ak Partinin yaptığı açıklamalar siyasi etiğe sığmayan bir anlayıştır. 2009’da bu artırımların yapılmasına ilişkin kendi partilileri oy çokluğu ile karar alırken sayın ilçe başkanı ve ya yanındakiler neredeydi” dedi.

VATANDAŞA HABER VERİLDİ

‘129 parsel Gölbaşı Belediyesi vasıtasıyla DSİ’den istenen sayı. Bu parseller üzerinde de 780 kişinin hakkı vardır’ diyen Yanık’a basın mensupları ‘Neden ilk Odabaşı soy isimli olan parselleri gönderdiniz’ sorusunu yöneltti. Yanık basın mensuplarının soruna ‘İlk o parseller istenmemiştir’ diyerek, “2009 yılında gönderilen 9 parselle başlamıştır. Hala da devam ediyor. 129 parsellerin hepsi bir seferde gitmemiştir. O bölgede netleşen 3 parsel var. Netleşen parsellerim kime ait olduğunu siz araştırın. Vatandaşlara da konuyla ilgili haber verildi. Gölbaşı Belediyesi burada müdahil değildir. Raporu DSİ verir, onayı Büyükşehir Belediyesi verir. Büyükşehir Belediye Başkanı bu tarzda çalışma gelirse hepsine evet diyeceğini söyledi. Biz işte bu noktada vatandaşa bunu duyurmakla mesulüz. Odabaşı soy isimli değil, o bölgede yaşayan herkesin ismi var orada. Niye önce Odabaşı soy isimli olanları gönderdiniz demek doğru değil. İnsanlara duyurulması gerekiyordu ve bunu da ben duyurdum. Bu parsellerin yazılmasında benim emeğim var. Herkesin de haberi var. O bölgeye denk gelen hiç kimse ayırt edilmeden yapıldı işlemler. Bu mevzu kendi içlerinde yaşadıkları rant kavgasının üstünü kapatmaya yönelik bir girişimdir” dedi.

KİŞİYE ÖZEL MENFAATLERE SEYİRCİ KALDILAR

Karaaslan’ın mesnetsiz ve tutarsız açıklamalarına tepki gösteren Yanık, “Henüz onaylanmamış planları nasıl iptal ettirecek. Binlerce kişiyi ilgilendiren bir planın iptali için hemen harekete geçiyorsunuz da neden kişiye özel imkânlara seyirci kaldınız. Bunların altında yatan ana neden kişiye özel menfaatlerdir. Biz bu işleri bilmeyiz. O işleri en iyi bilenlerin evrakları elimizde” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2012, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER