Sağır Sultan bile duydu

Hayati Çal’ın ofisinde yaşandığı iddia edilen kavganın perde arkasını MHP Meclis Üyesi Mehmet Atak açıkladı. Atak ise, kavganın yaşandığını belirterek, ‘Sağır Sultan Bile Duydu” dedi.

Gölbaşı İncek Mahallesi bulvar üzerindeki bir arsa için Rant kavgası ile ilgili AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hayati Çal’ın ofisinde yaşandığı iddia edilen kavganın perde arkasını MHP Meclis Üyesi Mehmet Atak açıkladı. Kavganın muhataplarından biri olan Belediye Eski Başkanı A.Nasır Haşlak, söylentileri şiddetle yalanlamış ve kavga etmediklerini ifade etmişti.

Atak ise, kavganın yaşandığını belirterek, ‘Sağır Sultan Bile Duydu” dedi. Atak ayrıca kavgaya neden olan imar rantının kime ait olduğunu da açıkladı.

SAĞIR SULTAN DUYDU

Kadir Yanık, Gölbaşı’nın gündeme düşen ve Ak Partililer arasında yumruklaşmaya kadar giden kavganın perde arkasında yatan nedenleri Mehmet Atak ile birlikte açıkladı.

Yanık, Ak Partililer arasında kavgaya kadar giden rant kavgasının Haşlak’ın dünürüne ait olduğu iddia edilen Kızılcaşar Mahallesi sınırlarında 429 Ada 1 ve 430 Ada 1 nolu parsel ve çevresini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği ile ilgili olduğunu söyledi. Bu dosyanın belediye meclisine 2010 yılında geldiğini belirten Yanık, Konuyla ilgili komisyon kararlarının oy birliği ile meclisten geçtiğini belirterek, son olarak bu kararların Büyükşehir Belediye meclisine gittiğini ifade etti. Yanık sözlerine şöyle devam etti:

Gölbaşı Belediye meclisinden Büyükşehir Belediye Meclisine giden kararların yine aynı şekilde Büyükşehir Meclisinden geçeceğinin anlaşılması üzerine, Ak Parti içerisinde bazı sağduyulu arkadaşlarımızın müdahalesi ile durum ortaya çıkartılmış ve bu karar reddedilmiştir. Reddedildikten sonrada AK Parti içerisinde bu hadise ortaya çıkmıştır. Bu kavgayı da sağır sultan duymuş”

BAŞKALARI DA VARDI

Kavganın perde arkasını ve detaylarını ise MHP Meclis Üyesi Mehmet Atak açıkladı. Atak,  “09.02.2012 tarihinde Perşembe günü Haymana yolunda HayatiÇal2ın bürosunda Kızılcaşar ile ilgili arsanın komisyon kararırın Belediye Meclisinde reddinden sonra vatandaşlar bu konuyu Büyükşehir Belediyesi’ne götürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nde de ret edilince Fatih Duruay Haşlak tarafından suçlanıyor. Niye karşı çıkıyorsun diye. Bu yüzden de kavga çıkıyor. Arsa Kazım Andaç’ın. Haşlak’ın dünürü. Tartışmada sadece gazetelerde çıkan isimler yok. Başka isimlerde var. Mehmet Aktay da orada. Diğer arkadaşlar yan büroda. Burada olay A.Nasır Haşlak’ın Ak Partili meclis üyelerine benim yakınım olan birinin işine neden karşı çıktınız diye hesap sorma olayıdır. Bu basına yansıdıktan sonra bu işi kapatmak için alelacele bir basın toplantısıyla kapatmaya çalışmışlardır. Ak Partinin çiçeği burnunda başkanı parti bu durumdan zarar görecek diye diğer arkadaşları bir araya getirerek yalanlama noktasına gidiyor. bunu sağır sultan bile duydu. Hatta orada ne konuştuklarını nelerle suçladıklarını da en ince noktasına kadar biliyoruz. ” dedi.

 

Kadir Yanık ise arsa ile ilgili ne yapılmak istendiği konusuna açıklık getirerek, “Bu parseller Migrosun yanındadır. Ara yola cephe bir yerdir. Burada yapılmak istenen ana yol bulvara cephe istenmektedir. Burada 10-15 milyonluk bir ranttan bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2012, 00:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER