İran'dan 6 AB ülkesine petrol misillemesi

Tahran ambargoya karşı 6 AB ülkesine ihracatı durdurdu..

İran'dan 6 AB ülkesine petrol misillemesi

İran'ın nükleer programından geri adım atmaması üzerine AB ülkeleri İran'a ambargo kararı almıştı. AB'nin bu restini gören İran enerji ve petrol kozunu kullanarak 6 AB ülkesine petrol ihracatını kesti.

PETROLÜ KESİLEN ÜLKELERİN ADI AÇIKLANMADI

İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'de yer alan habere göre, 6 Avrupa ülkesine bugün itibariyle petrol ihracatının durdurulduğu belirtildi. Ancak petrol ihracatı durdurulan söz konusu ülkelerin isimleri verilmedi.

Press TV'nin haberinin ardından İran Petrol Bakanlığı yaklaşık bir saat sonra açıklama yaparak '6 Ab ülkesine petrol satışını durdurduğumuz doğru değil' ded.

AB'DEN KADEME KADEME AMBARGO

AB'nin İran'a nükler programıyla ilgili uzlaşmazlığı sebebiyle uygulamaya karar verdiği ağır ve kademeli petrol ambargosu, Avrupa ülkeleri için Tahran ile petrol sektöründe yeni anlaşma yapmalarını yasaklıyor.

MERKEZ BANKASI AKTİFLERİ DE DONDURULACAK

Petrol ambargosunun geçiş aşaması, 1 Temmuz'dan sonra hiçbir yeni anlaşmanın yapılmamasını öngörürken, AB, nükleer programını finanse etmesine engel olmak için İran merkez bankasının Avrupa'daki malvarlıklarını donduracak ve işlemlere kısmi yasaklama getirecek.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2012, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER