Sabotaj ihtimali mi var?

ODTÜ ormanlarında çıkan yangını söndürme işlemi devam ediyor

Sabotaj ihtimali mi var?
 Ahlatlıbel’den başlayıp, Gölbaşı istikametine kadar ulaşan yangının boyutları bugün ortaya çıkmaya başladı. Söndürme çalışmalarının halen devam ettiği ODTÜ ormanında 50 dönümden fazla alanda otların, yüzlerce ağacında yandığı gözlendi.

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı İsa Ömercan İncek Bulvarı kenarında çıkan yangın için bölgeye giderek durum hakkında bilgi aldı.

Anayasa Mahkemesi önündeki ormanlık  tarafından başlayıp, Gölbaşı istikametinde büyüyerek devam yangın dün kontrol altına alınmıştı fakat rüzgarın etkisiyle söndürme işlemi devam ediyor.

Göl-Der Başkanı İsa Ömercan yangının yaklaşık olarak 50 dönümlük bir bölgeye yayıldığını ifade ederek, “Bu bölgede daha öncede yangınlar çıkmıştı. Ormanlar bizim canımız nefes kaynağımız bu konuda duyarlı olmalıyız. Bu yangınların neden çıktığı derinlemesine araştırılmalıdır. Sabotaj ihtimali de vardır. Çünkü 2 ayrı yerde yangın çıkmıştır. Elektrik tellerinden çıkmadığını öğrendik. Burayı cahilliğinden de, hainliğinden de yakan insanlıktan nasibini almamış mahlûktur.’’ dedi.

 Basına bilgi vermekten kaçınan Ankara Orman Genel Müdürlüğü telefon ile görüştümüz yetkilliler söndürme çalışmalarının bitmesi halinde hafta içi açıklamada bulunacaklarını ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER