Sorun varsa hakkınızı aramayı ertelemeyin

Sorun Varsa Hakkınızı Aramayı Ertelemeyin

Sorun varsa hakkınızı aramayı ertelemeyin
 Sorun Varsa Hakkınızı Aramayı Ertelemeyin

MALINIZIN DEĞERİ 1192.52 TL.nin ALTINDA İSE NE YAPACAKSINIZ!

 Ayıplı çıkan malınızla, hizmetinizle ilgili satıcı ile sorun mu yaşıyorsunuz ya da malınızın değeri 1192.52 Tl.nin altında ise nereye nasıl müracaat edeceksiniz! Nasıl bir hakkınız olacak! İşte bu konularla ilgili Tüketici Hakları Derneği Gölbaşı Şube Başkanı Ömer Yılmaz kamu oyuna bazı açıklamalarda bulundu. Açıklama şöyle;

“Ayıplı çıkan malınızla, hizmetinizle ilgili satıcı ile sorun yaşıyorsanız malınızın değeri de 1192.52 TL.nin ALTINDA İSE, TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETLERİNE (İllerde İl ticaret Müdürlükleri, İlçelerde Kaymakamlık bünyesinde bulunur.) başvurmalısınız. Bu heyetin vereceği karar tarafları bağlar. Taraflar bu karara karşı l5 gün içinde tüketici mahkemesine itiraz edebilirler, aksi halde karar kesinleşir. İtiraz, Tüketici sorunları Hakem heyeti kararının icrasını durdurmaz. Müracaatlar, başvuru tarih ve sırasına göre en geç 3 ay içinde karara bağlanır.

ÜSTÜNDE İSE;  Tüketici mahkemelerine başvurmalısınız. Tüketici Sorunları Hakem heyetlerine yapılacak başvurulardan herhangi bir ücret alınmaz. Tüketici mahkemelerinde açılacak davalar ise her türlü resim ve harçtan muaftır.

MESAFELİ SÖZLEŞMELERDE HAKLARINIZ NELERDİR!

 Tüketici koruma yasası ona da şöyle bir açıklık getiriyor.

-Mesafeli Sözleşmeler; yazılı, görsel, telefon ve elektronik ortamda veya diğer iletişim araçları kullanılarak yani tüketicilere karşı karşıya gelinmeksizin yapılır.

-Satıcı/sağlayıcı, tüketicinin siparişi kendisine ulaştığı andan itibaren 30 gün içerisinde edimini yerine getirmek zorundadır.

-Bu süre, tüketiciye daha önceden yazılı olarak bildirilmek koşuluyla en fazla l0 gün uzatılabilir.

-Satıcı sağlayıcı; elektronik ortamda tüketiciye teslim edilen gayri maddi malların veya sunulan hizmetlerin teslimatının ayıpsız olarak yapıldığını ispatla yükümlüdür.

-Tüketici, 7 gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren l0 gün içinde almış olduğu bedeli iade etmek ve 20 gün içerisinde malı geri almakla yükümlüdür.” 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER