Başkan'ın 55 yıl önceki 'Gezi' hatırası

Tam 55 yıl önce çekilmiş fotoğraf. Facebook'ta yayınlanınca ortaya çıktı. Kadir Topbaş kardeşi ve iki kuzeni ile beraber Gezi Parkı'nda.

Başkan'ın 55 yıl önceki 'Gezi' hatırası
 Kadir Topbaş’ın 55 yıl önce Gezi Parkı’nda çektirdiği bir fotoğraf ortaya çıktı. Bir bayram sabahı çekilen fotoğrafta 13 yaşındaki Topbaş takım elbisesiyle dikkat çekiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 55 yıl önce, Gezi Parkı’nda çekilmiş gençlik fotoğrafları ortaya çıktı. Fotoğrafı Topbaş’ın oğlu Mustafa Ömer Topbaş sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan paylaştı.

Siyah beyaz karede takım elbisesi ve yakasındaki mendiliyle dikkat çeken Topbaş o tarihte 13 yaşında. Bir bayram sabahı çekilen fotoğrafta Topbaş, kardeşi Ahmet Topbaş ve iki kuzeniyle birlikte görülüyor.

Topbaş, “Bayramlaşmak üzere kardeşim Ahmet ve kuzenlerim ile birlikte Beyoğlu’ndaki akrabalarımızı ziyarete gitmiştim. O yıllarda, bayram hediyesi olarak ipek mendil verilirdi. Hepimiz beyaz ipek mendillerimizi cebimize koymuştuk. Yengemiz bizi Gezi Parkı’na götürmüştü. Sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdik. Daha sonra da sinemaya gittik. O zamanlar sessiz filmler vardı. Lorel-Hardi, Charli Caplin izlerdik” diye konuştu.

270720132337392073463.jpg

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER