Ahmet Hakan AKP'yi Sean Penn'le tiye aldı!

"İşte Sean Penn denilen adamın gerçek yüzü" diyeek topa giren Ahmet Hakan, hükümeti fena tiye aldı...

Ahmet Hakan AKP'yi Sean Penn'le tiye aldı!
 Dünyaca ünlü sanatçı ve aydınların Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetini topa tuttuğu ilanla başlayan polemik sürüyor. Times'ta yayınlanan ilana hükümet cephesinden gelen geleneksel tepkileri tiye alan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan günün en ironik yazısıyla dikkat çekti.


İNTERNETHABER'İN MEDYA HABERLERİ SAYFASINI GÖRDÜNÜZ MÜ?

"İşte Sean Penn denilen adamın gerçek yüzü" başlıklı yazısında imzacılar arasında olan ünlü Hollywood yıldızının politik geçmişi ve muhalif kimliğini anlatan Ahmet Hakan hükümetin tutumuyla dalga geçti. Sean Penn'in tutarlı bir politik bilinci ve eylemsel bir geçmişi olduğunu detaylarıyla ortaya koyan Ahmet Hakan" dedi.

İşte Hakan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Çünkü Sean Penn denilen adam, melanetlerini sadece bizim hükümetimize karşı sergileyen bir adam değildir.
Bizim hükümetimize dil uzatma cüretini gösteren bu şahıs, hiç çekinmeden kendi hükümetine de dil uzatmasıyla meşhurdur.
Hatta bizim mazlum hükümetimize
uzattığı dilin çok daha büyüğünü
ABD hükümetlerine uzatır.
Koskoca Amerikan başkanlarına neler demiştir neler...

*

Bu adamın günahları saymakla bitmez:

11 Eylül üzerine çektiği kısa filmde “11 Eylül saldırısı, solan çiçeklerin açması gibidir... 11 Eylül oldu, çiçekler açtı” yaklaşımını ima edecek kadar radikal bir adamdır. (Fakat her ne hikmetse Bush bile bunu mahkemeye vermedi. Adama “Terörü övüyorsun” diyen çıkmadı. “Çabuk ağzını çalkala, çabuk kameranı kır” demek kimsenin aklının ucundan geçmedi. Amerika’nın Hüseyin Çelik’leri öylece sustular.)

Ülkesiyle ilgili, ülkesinin tarihi ve kültürü ile ilgili ağza alınmayacak laflar etti. Mesela şöyle dedi: “Toprağı talan ettik, Kızılderilileri katlettik... Bu nesilden nesle sirayet etti. Bizim kültürümüz bir suç kültürüdür”. (Fakat ne hikmetse bu sözler üzerine “Sen nasıl benim atalarıma söversin ahlaksız adam” diyen çıkmadı... Amerikan savcıları harekete geçmedi. “Vay vatan haini vay” manşetleri atılmadı. Bu Amerikalılar da bir tuhaf canım.)

Yazının tamamı için buraya tıklayın... 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER