BAŞKAN GÖKÇEK ŞENTEPELİLERLE BULUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şentepe Pazar Yeri’nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

BAŞKAN GÖKÇEK ŞENTEPELİLERLE BULUŞTU

Şentepe Pazar Yeri’nde 5 bin’in üzerinde Şentepelinin katıldığı iftarda Yenimahalle Metro İstasyonu ile Şentepe  arasında yapılacak teleferik ile ilgili bilgi veren Başkan Gökçek, “Şentepe’ye yapacağımız teleferik hattını inşallah seçimlerden önce tamamlayacağız. Yenimahalle Metro İstasyonu’na kadar da teleferiğe ücretsiz olarak binip seyahat edeceksiniz” dedi.

            Şentepe’deki iftarın ardından Türkiye gündemine ilişkin kısa bir konuşma yapan Başkan Gökçek, ülkede Gezi parkı diye başlayan olaylar nedeniyle çok sıkıntılı günler yaşandığını belirterek, “Gittiğim her yerde anlatıyorum burada size de kısaca anlatmak istiyorum. Özellikle Gezi Parkı olayları diye başlayan ve gün geçtikçe gelişen olaylar bunlar. Aslında 8 tane ağacın 8’i ile de hiç alakası olmayan tamamen yurt dışından destekli ve maalesef yurt içindeki uzantılarıyla Türkiye’yi karıştırmak isteyen insanlar büyük sıkıntılar meydana getirdiler” dedi.

           Bu yaşanan süreci günlerdir televizyon ekranlarından belgeleriyle birlikte anlattığını kaydeden Başkan Gökçek, bu güçlerin niyetlerinin Türkiye’nin kalkınmasını engellemek olduğunu söyledi.

Bu olayların devam ettiğini ve devam ettirileceğini vurgulayan Başkan Gökçek, ileriki günlerde meydana gelebilecek olası gelişmeler hakkında da şu öngörülerde bulundu:

 

-BAŞKAN GÖKÇEK: -“ÜNİVERSİTELERİ DE KARIŞTIRACAKLAR”

 

“Bu işler bitmedi. Maalesef devam edecek, bunlar özellikle CHP’li belediyelerin olduğu bazı parklarda forum adı altında toplantılar yapıyorlar. Bu toplantılarda aldıkları kararlar; özellikle önümüzdeki günlerde Türkiye’yi karıştırmak için yeni eylemler yapmak. Deniz kenarlarında kamplar yapıyorlar. Söylüyor her yerde ‘maçlar başlar başlamaz eylemler yapacaklar’, Üniversitelerin açılmasını bekliyorlar. Oraları da karıştıracaklar. Bunlara verilen talimat ’ her işi bahane ederek eylem yapın’şeklindedir.”           

 

“TELEFERİK YAPIMINA ENGEL OLMAK İSTEYENLER YENİMAHALLELİ DEĞİL”

Başkan Gökçek konuşmasında, Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilecek teleferik projesi ve Ankara’daki yeşillendirme çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

“Şentepe’ye Teleferiği yapacağız” diye konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Allah nasip ederse Şentepe’mize teleferik yapacağız. Seçimlerden önce bitecek. Oradan da aşağıda metroya binecek ve bunun için de para vermeyeceksiniz” dedi.

Teleferiğin yapımına başlar başlamaz Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın, zabıtalarını göndererek ‘size burada teleferik yaptırmam’  dediğini kaydeden Başkan Gökçek, “ Biz de dedik ki ‘biz bunu yapacağız’ Arkasından temel atmaya gittik, Tuzluçayır ve Dikmen Vadisi’nden militanlar ile Yenimahalle Belediyesi’nden işçiler getirdiler. Üç sefer eylem yaptılar. Üç sefer de olay çıkardılar” diye konuştu.

 

-“BİZDEN AĞAÇ SORULUR MU? BİR AĞAÇ YERİNE BİN AĞAÇ, ON BİN AĞAÇ DİKERİZ”

 

Duraklardan birisini Yunus Emre Meydanı’nın ortasındaki çamlık olan yere koyacaklarını kaydeden Başkan Gökçek şöyle devam etti:

 “Yarın orası tamamlandıktan sonra oraya yeniden ağaçlar dikeceğiz. Şimdi oradaki ağaçları bahane ediyorlar. Halbuki ben Belediye Başkanı olduğumda Ankara’daki kişi başına düşen yeşil alan miktarı, 2 metrekareydi. Şimdi ise 19 metrekare… Oysa Ankara’ da nüfus 2 kat arttı. Nüfus sabit kalsaydı bu miktar 38 metrekare olacaktı. Yani Cumhuriyet tarihinde dikilen ağaç kadar ağacı her sene diktik. Tam 19 defa bunu tekrar ettik. Bizden ağaç sorulur mu? biz bir ağacı mecburen kesiyorsak onun yerine mübalağa etmiyorum; bin ağaç dikeriz 10 bin ağaç dikeriz”

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Gökçek,  teleferik yapımına engel olmak isteyenlerin Yenimahalleliler olmadığını, Tuzluçayır ve Dikmen’den gelen militanlar olduğunu ifade ederek,  bu kişilerin hiçbirinin bu çalışmaya engel olamayacağını, teleferiği seçimden önce tamamlayarak hizmete açacaklarını kaydetti. Başkan Gökçek’in konuşmasının ardından Şentepeli çocuklara top ve bebek dağıtılarak sevinçlerine ortak olundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER