Mecliste Hizmet Tartışması

Gölbaşı Belediyesi Mayıs ayını ilk meclis toplantısına TOKİ’de ki hizmet kavgası damgasını vurdu.

Mecliste Hizmet Tartışması

Gölbaşı Belediyesi Mayıs ayını ilk meclis toplantısına TOKİ’de ki hizmet kavgası damgasını vurdu.  AK Partinin Gölbaşı Belediyesi tarafından TOKİ’de yapılan çalışmalar hakkında verdiği önergeyle bilgi istemesi üzerine Başkan Odabaşı ‘birileri yaptığımız hizmetlerden rahatsız oluyor” dedi.

 CHP’DEN MOBESE HATIRLATMASI

CHP’li meclis üyeleri meclis toplantısında verdikleri önergeyle Gölbaşı’nda ihtiyaç ve eksikliği duyulan Mobese kameralarını gündeme getirdi. CHP’liler Gölbaşı’nın huzuru ve güvenliği için Mobese karmalarının belli yerlere takılması gerektiğini ifade ederek bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını önerdi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı bu önergeye sözlü cevap vererek, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile görüşmelerin yapıldığını ve kameraların nereye konulması gerektiği ile ilgili fikir alışverişinde bulunulduğunu dile getirdi.

YETKİMİZDE DEĞİL

CHP’liler ayrıca Gölbaşı’nda çok sık kazaların olması nedeniyle kazaya sebebiyet veren cadde ve sokaklara hız kesici engellerin konulması için çalışma yapılmasını önerdi.

Başkan Odabaşı bu önergeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada bu durumun Gölbaşı Belediyesi yetkisinde olmadığını söyleyerek, “Ana caddeler Büyükşehir belediyesi yetkisinde ve yollara kasis konulması için UKOME’nin karar çıkarması gerekiyor” dedi.

ŞİMŞEK SÖZÜNDE DURDU

Daha önce STK’lar ile yaptığı görüşmelerde kendilerine yer tahsisi konusu ile ilgili sorunu meclise taşıyacağını söyleyen CHP’li Ercan Şimşek sözünde durdu. Mayıs ayı meclis toplantısında STK’lara yer tahsis edilmesi konusunda bir çalışma yapılması gerektiğini önergeyle meclise sunan CHP’li Şimşek, bu konunun önemli bir sorun olduğunu vurguladı.

Başkan Yakup Odabaşı bu önergeye de sözlü cevap vererek, bir hafta önce STK’larla bir araya geldiğini kaydederek, STK’lara önem verdiklerini dile getirdi. Odabaşı STK’larla yaptığı görüşmelerde kültür merkezilerinden nasıl faydalanabilecekleri konusunda fikir alış verinde bulunduklarını ifade ederek, “Gölbaşımızda çok dernekler var. Her derneğe yer vermek kolay iş değil. Ama biz kültür merkezlerinden faydalanmaları konusunda görüş alışverişimiz oldu” dedi.

TOKİ’DE HİZMET TARTIŞMASI

Meclis toplantısında AK Partili üyeler Gölbaşı Belediyesi tarafından TOKİ’de yapılan çalışmalar hakkında Odabaşı’ndan bilgi istedi. Odabaşı verilen bu önergeye sözlü cevap vererek, TOKİ girişinde taş yığınlarının ve hafriyat artıklarının olduğunu Belediye olarak bu pislikleri temizlediklerini söyledi. Bu çalışmalar doğrultusunda da orada geniş bir alan çıktı. Ama maalesef bazı insanlar bundan rahatsız olmuştur onu da anlamakta güçlük çekiyorum.” dedi.

AK Partili Hakan Han Özcan ortaya çıkan boş alanla ilgili Belediye olarak ne yapacaklarını sorması üzerine Başkan Odabaşı, TOKİ’li vatandaşların istekleri doğrultusunda değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı.

BİRİLERİ HİZMETTEN RAHSIZ OLUYOR

AK Partili Necip Güler Odabaşı’nın açıklamalarını yeterli bulmayarak, verilen önergeye yazılı cevap verilmesini istedi. Ortaya çıkan alanın Özel mülkiyet mi yoksa Belediyeye ait bir alan mı olduğunu sorgulayan AK Partililere Başkan Odabaşı alanın yeşil alan olduğunu söyledi.

TOKİ alanında Gölbaşı Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden birilerinin rahatsız olduğunu sözlerinde tekrar yineleyen Odabaşı, “Bu bölgeye Gölbaşı Belediyesi giremez diye bir kanun mu var. Eğer varsa biz de bilelim. TOKİ’nin etrafını surlarla çevirsinler bu bölgeye sadece biz hizmet yapabiliriz yazsınlar. Veya Gölbaşı Belediyesi hizmet veremez diye kanun çıkarsınlar biz de TOKİ’ye girmeyelim. Yapılan hizmetlerden rahatsızlık duyulduğunu ben ilk defa görüyorum. Korkmayın! Vatandaşın takdiri kendine aittir. O takdir hakkını değiştiremezsiniz” dedi.

ÖZCAN’IN ELİ YİNE HAVADA KALDI

 Odabaşı’nın bu sözlerine üzerine söz almak isteyen AK Parti Belediye Meclis üyesi Hakan Han Özcan’ın eli yine havada kaldı. Odabaşı bu konuyu kapatarak diğer gündem maddelerinin görüşülmesine geçti. Hakan Han Özcan Odabaşı’nın bu tavrını alkışlayarak protesto etti.

Meclis toplantısında MHP'li Kadir Yanık yeni anayasa hakkında seminer düzenlenmesini talep ederken AK Partili Necip Güler ise ‘Meclisin Anayasa yapma yetkisi yok’ dedi.  

Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2013, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER