KENT ORKESTRASI’NDAN MODERN TÜRKÜLER

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası yine bir ilke imza atarak, Ankara Filarmoni Orkestrası, Çağatay Akyol ve Ferhat Erdem’in “ArpAnatolia”sı ile Başkentlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

KENT ORKESTRASI’NDAN MODERN TÜRKÜLER
 Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası yine bir ilke imza atarak, Ankara Filarmoni Orkestrası, Çağatay Akyol ve Ferhat Erdem’in “ArpAnatolia”sı ile Başkentlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Düzenlemelerini Utar Artun, Orkestra Şefliğini Kemal Günüç’ün yaptığı “Modern Türküler” konseri, salonu dolduran Başkentliler tarafından ayakta alkışlandı.

Hitit Uygarlığı’nın arp, kaval ve çiftesiyle, günümüzün sipsi, ney ve modern arpını birleştirdiği ArpAnatolia projesi, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Ankara Filarmoni Orkestrası’nın başarılı performansları ile de birleşince Başkentliler, Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir konser keyfi daha yaşadı. Anadolu’nun ilk kentlerinden Hattuşaş’da 3 bin 700 yıl önce çalınan ve geçirdiği değişimle günümüze modern arp olarak gelmeyi başaran Hitit Liri, Anadolu’nun cura, sipsi, ney gibi diğer sazlarıyla buluştu. Çağatay Akyol’un arpına sipsi, cura, yörük sazı, ney, kavalla eşlik eden Ferhat Erdem, orkestraların muhteşem desteği ile izleyicileri Anadolu’dan fotoğraflar eşliğinde bambaşka dünyalara taşıdı.

Aşık Veysel’in Çiğdem türküsü ile başlayıp, Gesi Bağları, Beyaz Giyme Toz Olur türküsü ile süren konserde, Yunus Emre’nin ilahisi “Gel Gör Beni Aşk Neyledi”yi seslendiren sanatçılar, Gaziantep yöresine ait türkülerle konsere devam ettiler. Kent Orkestrası, Filarmoni Orkestrası ve ArpAnatolia’nın oluşturduğu muhteşem üçlü, konserde izleyenleri farklı yörelerde gezintiyede çıkardı. Yayla havalarından bozkırın tezenesi Neşat Ertaş’a, Karadeniz’den Karahisar Kalesi’ne, Yemen’den Çanakkale’ye farklı duyguları muhteşem bir performansla seslendiren sanatçılar, ayakta alkışlandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2013, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER