Koltuk Ömer Yılmaz'a emanet

Gölbaşı’nda faaliyet gösteren Tüketici Hakları Derneği’nin yeni başkanı Gazeteci Ömer Yılmaz oldu.

Koltuk Ömer Yılmaz'a emanet
 Gölbaşı’nda yıllardır faaliyet gösteren Tüketici Hakları Derneğinin başkanlık görevini Ömer Yılmaz yürütecek.

 Eski Başkan Yurdagül Ateş’in rahatsızlığı nedeniyle boşalan başkanlık koltuğuna seçilen Gazeteci Ömer Yılmaz yaptığı açıklamada derneğin amaçlarından bahsederek, “Amacımız, Ülkemizde, evrensel tüketici haklarının en iyi şekilde uygulanması, geliştirilmesi, tüketici bilincinin oluşturulması, yaygınlaştırılması; güçlü doğru ve etkili bir tüketici hareketinin yaratılmasıdır. Bugün ülkemizde tüketici hakları kavramından söz ediliyorsa ve bu kavram ülkemizde giderek yaygınlaşıyorsa, bu oluşumda Tüketici Hakları Derneği’nin çabası yadsınamaz” şeklinde konuştu.

Üye sayısına değinen Ömer Yılmaz; “Türkiye’de En fazla üyesi olan şubeyiz. Yılbaşına kadar l000 üyeyi geçeriz cevabını verdi.

Ömer Yılmaz kimdir?

Ankara Ticaret lisesinden mezun olduktan sonra, 1972 yılında kamu hizmetine başladım. Kamu hizmetine devam ederken 1974 yılında Ankara Ticari İlimler Akademisine kayıt oldu. 1978 yılında Akademinin Ekonomi-Maliye bölümünü bitirdi. Aynı okulda kooperatifçilik bölümünde yüksek lisans yaptı.  1980 yılında Yedek Subay olarak askere gitti ve l981yılında terhis oldu.

Kamu hizmetim ve Üniversite tahsilim sırasında, Ankara amatör liginde futbol oynadı. Futbolu bıraktıktan sonra,  1986 yılında Kırıkkale Amatör, Konya (C) Profesyonel, l991 yılında (A) lisans denkliği antrenör belgesine sahip oldu. Antrenörlüğü  sırasında Ankara çeşitli amatör küme takımları ve Sincan Sporda profesyonel  sözleşmeli antrenör olarak çalıştı.

Türkiye Futbol antrenörlüğü derneği üyesi olarak, birisi Almanların olmak üzere 6 Seminere katılıp sertifika aldı. Futbolun tarihçesi ve Geçmişten bu güne “FUTBOL SİSTEMLERİ” üzerine ileride kitap olarak yayımlacak yazılı araştırmaları var. Geçmiş yıllarda kamu yararlı derneklerde yönetici ve üye olarak aktif görev aldı. Şimdi ise yine kamu yararlı bir dernek olan “TÜKETİCİ HAKLARI DERNEK BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ”. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2013, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER