Çanakkale’ye uğurlandılar

Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz Çanakkale ve Bursa gezisinin ilk etabında 90 Gölbaşılı kadın, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı tarafından dün gece uğurlandı.

Çanakkale’ye uğurlandılar
Düzenlenen ücretsiz gezide Gölbaşılı kadınlar, Bursa’da çeşitli ziyaretlerde bulunduktan sonra Çanakkale’de konaklayacaklar. Kadınlar gezi boyunca Çanakkale Tarihi Milli Parkı, Kabatepe, Anzak Koyu, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı, Seyit Onbaşı Anıtı, Eceabat, Nusret Mayın Gemisi ve Aynalı Çarşı gibi yerleri ziyaret edecekler.

Gölbaşılı kadınlar, Bursa'da da Ulu Cami, Yeşil Cami, Emir Sultan Camii, Cumalı Kızık Köyü ve Osman ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret edecekler.

BAŞKAN ODABAŞI UĞURLADI

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Çanakkale'ye gidecek kadınlarının ilk bölümünü uğurlayarak iyi yolculuklar diledi. Başkan Odabaşı, Gölbaşılı kadınlar için Türk’ün şanlı tarihinde ayrı bir önemi olan Çanakkale’yi görmeleri için böyle bir gezi programı düzenlediklerini söyledi. Başkan Odabaşı, gezinin aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

Başkan Odabaşı, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Siz değerli kadınlarımıza şanlı bir tarihin nasıl yazıldığını, ecdatlarımızın bu ülkeyi nasıl savaşarak kazandıklarını yakından görmeniz için bu ücretsiz geziyi düzenledik. Gördüğünüz tarihi yerleri hafızalarınıza iyi kazıyınız. Ecdadımıza layık birer kadın olarak geçmişimizden alacağınız daha çok dersler olduğu inancındayım.

Bugün aziz vatanımızda huzur içinde yaşıyorsak; şehit ve gazi olan ecdadımızın sayesindedir. Onlara çok şey borçluyuz. Bizlere düşen, onlara layık evlatlar olarak aldığımız emaneti hakkıyla taşımak ve Türkiye’mizi yeryüzünde şehitlerimize layık bir konuma getirmektir.”

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2013, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER