Dualar Çanakkale Aslanlarına

Gölbaşılı kadınların devam eden Çanakkale ziyaretlerinde duygu dolu anlar yaşanıyor.

Dualar Çanakkale Aslanlarına
 Gölbaşılı kadınların devam eden Çanakkale ziyaretlerinde duygu dolu anlar yaşanıyor. Binlerce şehidin kanıyla sulanan Çanakkale’yi ziyaret eden kadınlar, dualar ediyor, fatihalar okuyorlar.

Gölbaşı Belediyesi’nin kadınlara yönelik olarak başlattığı Bursa ve Çanakkale Şehitliği gezileri devam ediyor. Kültür gezileri kapsamında Gölbaşılı kadınlar, her pazartesi ve çarşamba günleri, şehit kanlarıyla sulanan topraklara giderken ziyaretlerde duygu dolu anlar yaşanıyor.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen gezilerde Gölbaşılı kadınlar, Bursa’da başta Ulu Cami olmak üzere bazı tarihi camilerle Osman ve Orhan Gazi’nin türbelerini ziyaret edip dualar ettikten sonra Çanakkale’ye geçiyorlar. Bir gece Çanakkale’de konaklayan kadınlar, gezi boyunca düşmana karşı kahramanca savaşarak can veren şehitler için dualar ederken duygu dolu anlar yaşanıyor,

Gezi boyunca Çanakkale Tarihi Milli Parkı’nın yanı sıra göğüs göğse çarpışmaların yaşandığı ve binlerce şehidimizin kanı ile sulanan Kabatepe, Anzak Koyu, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı’nı uzman rehberler eşliğinde dolaşarak bilgi alan Gölbaşılı kadınlar, şehitler için dualar ettiler.

Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı, Seyit Onbaşı Anıtı, Eceabat, Nusret Mayın Gemisi ve Aynalı Çarşı gibi yerleri de ziyaret eden kadınlara rehberler tarafından gezilen yerler hakkında detaylı bilgiler veriliyor.

“SAĞOLASIN BAŞKAN BEY…”

Bugüne kadar görmedikleri Çanakkale kahramanlarının yattığı toprakları ziyaret ederek dualar okumaktan oldukça mutlu olan Gölbaşılı kadınlar, bu gezi hizmeti nedeniyle Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’na teşekkür ediyorlar.

Gölbaşı belediyesi tarafından yapılmakta olan kültür gezileri kapsamında gölbaşılı hanımlara bursa ve Çanakkale gezileri düzenlendi…

2 gün süren gezide Yemyeşil bursanın güzellikleri,tarihi mekanları gölbaşılı hanımları mest etti. Ulu cami,yeşil cami, emir sultan han hazretleri , I. Çelebi Mehmet Han hazretleri türbelerini ziyaret eden hanımlar, Büyüklerimiz ve şehit olan Mehmetlerimiz için dualar ettiler.  Osman gazi han türbesini de ziyaret eden hanımlar,hakim tepeden bursanın yemyeşil manzarasını izlediler…

Bursanın tarihi mekanlarından balibey han da çaylarını yudumlayan hanımlar , meşhur kapalı çarşısında alışveriş yaparak bursa gezisini sonlandırdılar ve Çanakkale için yola çıktılar..

Çanakkele ye akşam saatlarinde varan hanımlar için havuzlu denize nazır pansiyon otel bir gece dinlenerek Çanakkale ye doğru yola çıktılar…

Her karışı şehit kanları ile sulanan Çanakkale de seyyit onbaşını,şahindere şehitliğini, Kahraman 57. Alay şehitliğimizi ve Çanakkale anıtımızın bulunduğu yerleri uzman rehberler eşliğinde dolaşarak yaşananlar hakkında bilgi aldılar,,şehitlerimiz için dua ettiler..

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2013, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER