Dünya Çevre Günü kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Sahil Parkı’nda ‘Çevre Şenliği’ düzenlendi.

Dünya Çevre Günü kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Sahil Parkı’nda ‘Çevre Şenliği’ düzenlendi. Gölbaşı Kaymakamlığı, Gölbaşı Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği etkinlik açılış töreni ile başladı.

Çevre Şenliği’ne Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Gölbaşı İlçe Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kasım Kayıhan, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Tozluoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut, Birim ve Şube Müdürleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Gündüzalp Ortaokulu öğrencileri bir gösteri sergilerken, açılış konuşmasını ise Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kasım Kayıhan gerçekleştirdi.

DUYARLILIĞA DAVET

Kayıhan konuşmasında, “Çevreye karşı duyarsız sanayileşme çevre sorunlarını gündemimize soktu. Çevreye karşı alınacak tedbirler duyarlılığımızı artıracaktır. Bu tedbirler ise, gereksiz tüketimden kaçınmak, plastik-naylon torba tüketiminden uzak durmak, elektronik faturaya geçmek, evlerin yalıtımını artırmak, aydınlatma seçeneklerini değiştirmek, toplu taşımaya araçlarını kullanmak ve daha bir çoğudur. Duyarlılığın yanı sıra alışkanlıklarımızı da değiştirmenin vakti geldi. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Çevre Günü kutlu olsun” dedi.

“ÇEVRE DEMEK GELECEK DEMEK”

Kayıhan’ın konuşmasının ardından söz alan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise konuşmasında çevreyi korumanın tüm insanlığın ortak görevi olduğunu belirtirken, “Dünya Çevre Günü’nün çevre bilincinin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Unutulmasın ki, çevreyi korumak ve yaşatmak insanlığın ortak görevidir. Çocuklarımıza daha temiz bir çevre hazırlamak için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Gölbaşı Belediyesi olarak bizler de ilçemizin Ankara’nın en güzel çevresine sahip bir yerleşim yeri olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Bu nedenle bir kez daha güzel ve tertemiz bir çevre için Gölbaşılıları el ele vermeye davet ediyorum. Bu sorumluluğu hatırlatmak için yılda 1 kez değil, 365 gün çevre önemi ile çocukları ve toplumu bilinçlendirmek gerekir. Çevre demek, gelecek demektir” şeklinde konuştu.

Odabaşı’nın konuşmasının ardından söz alan İlçe Kaymakamı Raşit Zengin ise konuşmasında, “Çevre her şeyden önemli. Çevre temizlemekle uğraşmamak için en kolayı kirletmemektir. Dünya Çevre Günü’nün ilçemizde kutlanmasına vesile olan Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Gölbaşı Belediyesi’ne teşekkür ederim. Çevre Günü hayırlı olsun, daha iyi bir çevre, daha mutlu yarınlar bizimle olsun” dedi.

Konuşmaların ardından söz alan Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ise çevrenin önemine değinirken, israftan ve kirlilikten kaçınmanın çevreye büyük katkısı olacağının altını çizdi.

Protokol konuşmalarının ardından şenlik, okul öğrencilerinin gösterileri ile devam ederken, ‘Temiz Kentim’ yarışması kapsamında şiir, resim ve kompozisyon dallarında derece alanlara ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Ayşe Özbağı İlkokulu’nun gösterileri büyük ilgi ile izlenirken, Atatürk İlköğretim Okulu öğrenci velilerinin poşetten hazırladıkları gelinlik defilesi ise büyük alkış aldı.

Çevre Şenliği Gündüzalp İlkokulu saz gösterisi ile sona ererken, okulların hazırlamış olduğu stantlar katılımcılar tarafından tek tek ziyaret edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER