TOKİ'DEN VE BALTA'DAN 4x4'LÜK DESTEK

Yıllardır eşi ve 4 çocuğu ile Van’ın Kırgız Köyü’nde yaşayan ancak iş bulamadığı için geçimini sağlamayan 39 yaşındaki Cuma Bay Ergin’e Gölbaşı sahip çıktı.

TOKİ'DEN VE BALTA'DAN 4x4'LÜK DESTEK
Toki’de ikamet eden Gazeteci Tolga Özlü’nün girişimleri sonucunda zor durumda olan Kırgızistanlı Ergin ailesinin artık sığınacağı bir evi oldu. Tolga Özlü, Van’da işi olmayan ve geçimini sağlayamayan Ergin ailesinin olduğunu öğrenmesi üzerine TOKİ’de kampanya başlatarak yaralarının sarılmasına vesile oldu. Kampanyayı duyan M.E.B Müşaviri Murat Bay Balta durumu öğrenir öğrenmez oturacak bir koltuğu bile bulunmayan Ergin ailesi için harekete geçti. TOKİ’de Apartman görevlisi olarak işe başlatılan Cuma Bay Ergin’e bir ev tahsis edildi. Evinde hiçbir şeyi bulunmayan Cuma Bay Ergin’e yardım elini uzatan Tolga Özlü ve Murat Bey Balta evin eksikliklerini tek tek not ederek alınması gereken eşyaların listesini yaptı.

4X4’LÜK YARDIM

M.E.B müşaviri Murat Bey Balta daha sonra eksikliklerin giderilmesi için bazı hayırsever isimlerle ve esnaflarla görüşerek Ergin ailesinin eksikliklerinin tamamlanmasını sağladı.

A’dan Z’ye Ergin ailesinin tüm eksikliklerinin tamamlanmasına vesile olan Özlü ve Balta’ya Cuma Bay Ergin teşekkür etti.

Salon takımından, çocuk odasına; mutfak eşyalarından yatak odasına kadar tüm eksiklikleri tamamlanan Cuma Bay Ergin’in 4 çocuğu ve eşi eşyalar yerleştirildikten sonra Van’dan Gölbaşı’na gelecek. Sıcak ve dört dörtlük bir eve kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Kırgızistanlı Cuma Bay Ergin, gördüğü ilgiden ve yapılan yardımdan memnun kaldığını belirterek, ‘Benim gibi zor durumda olan ailelere yardım eden hayırseverlerin ellerinden öpüyorum. Yıllardır iş bulamadığım için geçim sıkıntısı çekiyordum. Ama şimdi başımızı sokacak bir evimiz ve ailemi geçindirecek bir işim var. Çok mutluyum. Ne söyleyebilirim ki, çok teşekkür ederim” dedi.

KAYITSIZ KALAMAYIZ

M.E.B Müşaviri Murat Bey Balta, Ergin ailesi ile ilgili haberi aldığında bu duruma kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını dile getirerek, geçimi sağlayamayan ailelere yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu söyledi. Cuma Bay Ergin ailesinin yüzünü güldürmek için üzerilerine düşen görevi yaptıklarını sözlerine ekleyen Balta, Cuma Bay Ergin ailesi için  kapısını çaldığı isimlerin hiç düşünmeden yapmış oldukları yardımlardan dolayı da teşekkür etti. 

Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 14:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
HİLMİ ULUBEY
HİLMİ ULUBEY - 11 yıl Önce

acize,darda olana yardım etmek milletimizin özünde ,inancında ve genlerinde var,sağolun sayın genel müdürüm.

ali  elüman
ali elüman - 11 yıl Önce

gölbaşının değerli bürokratı sayın muratbey baltanın bu işle ilğilenmesinden dolayı gurur duydum bir el verilince neler oluyor işte görülüyor bu yardımların devam etmesi dileğiyle

hayırsever
hayırsever - 11 yıl Önce

sayın müdürüm bir elin verdiğini diğer el görmemeli derdi hep ama oda yakup odabaşı gibi reklama başlamış anlaşılan ayıp ayıp biriniz belediyenin biriniz vatandaşın parasıyla hayır yapıp sonrada reklam yapmayın yakışmıyor size

yalçın kamanlı
yalçın kamanlı - 11 yıl Önce

yani yapa bilene helal olsun bu reklam degil hayır işi kimse reklam yapmıyor sizde yapın sizede helal olsun bu gibi işleri yapanı destekliyoruz vede sonuna kadar destekleyecegiz.

Adem Gulhan
Adem Gulhan - 11 yıl Önce

bir elin verdigini diger el gormez dogrudur lakin goren gozlerde gormeyen vicdanlara gostermek adina haber yapmak zorunda kalmis iste,halis niyet bakmaktansa laf atmak daha kolay gelir insanlara bir olalim iri olalim guclu olalim kardes olalim gonul kapisini daima acik tutalim saygilarimla.

Ayhan kamanlı
Ayhan kamanlı - 11 yıl Önce

i̇nsanlagın ölmediğini gösteren bir tablo sayın murat bey balta her zaman yardıma açık olduğunu birkez daha gösterdi emeği geçen herkeze cani gönülden teşekkürler

SIRADAKİ HABER