Kırmadılar, yakmadılar, yıkmadılar,

İstanbul’da Taksim Gezi Parkı’nın Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında 28 Mayıs gününün ilk saatlerinde başlayan, Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmaya başlaması üzerine yapılan eylemler Gölbaşı’na da sıçradı.

Kırmadılar, yakmadılar, yıkmadılar,
İstanbul’da Taksim Gezi Parkı’nın Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında 28 Mayıs gününün ilk saatlerinde başlayan, Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmaya başlaması üzerine yapılan eylemler Gölbaşı’na da sıçradı.

Türkiye’nin dört bir yanında günlerdir devam eden eylemlerin bir zinciri de Gölbaşı’ndaydı. Dün gece Cemal Gürsel Caddesi’nde tencere ve tavayla eylem yapan bir grup göstericiler eylemlerine bugün de devam etti.

Cemal Gürsel Caddesi’nde toplanan çok sayıda üniversite öğrencisi önce Cemal Gürsel Caddesi’nde oturma eylemi yaptı daha sonra da sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

POLİS ÖNLEMİNİ ALDI

Gençler, “Hükümet İstifa”, “Padişah İstifa”, “Gölbaşı Uyuma Memleketine Sahip Çık” “Tayyip istifa” sloganları eşliğinde sokaklarda yürürken emniyet güçleri de olması muhtemel olayların önüne geçmek için önlem aldı.

POLİS GEÇİŞE İZİN VERMEDİ

Gölbaşı Cemal Gürsel Caddesi eylem nedeniyle bir süre trafiğe kapatılırken, polis Ak Parti İlçe Binası önünde önlem aldı. Protestocuların Cemal Gürsel Caddesi’nde eylem yapmasına izin verilmezken, eylemci öğrenciler Ankara Üniversitesi’ne kadar slogan atarak yürüdü.

HEM DESTEK HEM TEPKİ!

Ankara Üniversitesi’ne kadar slogan atarak yürüyen eylemcilere esnaflardanda hem tepki hem destek vardı. Bazı esnaflar yapılan eyleme karşı çıkarken bazıları da alkış tutarak destek verdi. Cemal Gürsel Caddesi’nde bazı esnaflar ve eylemciler arasında kısa süreli bir tartışma yaşanırken, olayların büyümemesi için Emniyet güçleri iki tarafı da yatıştırdı.

Yürüyüş sırasında balkonlarından olup biteni seyreden vatandaşlardan da tepki gösteren ve destek olanlarda vardı.

KARAASLAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, ülkenin huzurunu bozmak isteyen eylemcilerin olduğunu ancak bu provokasyonlara karşı sağduyulu olduklarını ifade ederek “Ak Parti olarak herkesi sağduyuya davet ediyorum. Bu olaylar provokasyon olayları. Biz bu oyunlardan oldukça uzak kalacağız” dedi.

CHP’DEN EYLEMCİLERE DESTEK

Öte yandan üniversiteli öğrenciler gezi parkı eylemine CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek ve CHP’li meclis üyesi Yusuf Aksakal’da destek verdi.

YIKMADILAR, YAKMADILAR, DÖKMEDİLER

Yaklaşık 1.5 saat süren eylemde Gölbaşı, Türkiye’de yaşanan çirkin görüntülere sahne olmadı. Göstericiler, yürüyüş boyunca hiçbir kamu malına zarar vermedi. Gölbaşı Emniyet ekiplerinin kontrolü altında taşkınlık çıkarmadan yürüyen öğrenciler eylem sonunda polislere teşekkür ederek yürüyüşlerini sonlandırdı.
EYLEMCİLERDEN POLİSE TEŞEKKÜR
yürüyüş sornasında polis güçlerinin ılımlı tavırlarından dolayı eylemcilerin emniyet ekiplerine teşekkür etmeleri de dikkatlerden kaçmadı.
ÖRNEK EYLEM
Türkiye genelinde süren ve çığ gibi büyüren eylemler devam ederken, birçok il ve ilçede yaşanan çirkin görüntüler Gölbaşı'nda yaşanmadıı. Polis orantısız güç kullanmadı, eylemciler de taşkınlık yapmadı. Sağ duyu içerisinde süren eylemde gençlerin kontrollü bir şekilde eylemlerini sürdürmeleri 'Bu eylem Türkiye'ye örnek olsun' dedirtti. 

Videolar BİRAZDAN...

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER