Bir tarihi yaşatmak...

Subaşı'nda 5. Pilav Şenliği düzenlendi...

Bir tarihi yaşatmak...
Sundukları gösterilerle adeta organizasyonların olmazsa olmazı konumunu alan ve hiç şüphesiz Şenliklerin en çok konuşulan ismi SU-DER bu yıl 5.’si düzenlenen Subaşı Pilav Şenliği bürokratları ve siyasileri ağırladı.

Gölbaşı Protokolü, Subaşı 5. Pilav Şenliği’ne katıldı. Şenliklerde yöresel oyunlar oynanırken davetlilere yemek ikramında bulunuldu.
SU-DER Başkanı Halil Tıraş, “Amacımız Subaşı Köyü’nün kültürünü tarihi yapısını ve kimliğini Gölbaşı’na ve tüm Ankaralılara tanıtmak. Çeşitli orta oyunlarımız ve deve ekibimiz herkes tarafından büyük ilgi görüyor. Biz tarihimizi yaşatmak ve oyunlarla canlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz” diyerek konuştu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, düzenlenen şenliklerde yaptığı konuşmada, “Bu şenlikler sayesinde gelenek ve göreneklerimizi yaşatma fırsatı buluyoruz. Bu gelenek ve göreneklerimi yeni nesillere unutturmamalıyız” dedi.



Başkan Odabaşı Çimşit Mahallesinde de düzenlenen 7. Futbol Turnuvası ve Şenliğine katıldı. Şenliklerde yöresel oyunlar oynanırken davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

Başkan Odabaşı, Gölbaşı Belediyesi’nin hizmetleriyle ilgili olarak da yaptığı değerlendirmede, “Köy konumundan mahalle konumuna geçen yerleşim yerlerimizi gerçek mahalle kimliğine kavuşturduk. Hizmet götürmediğimiz mahallemiz kalmadı” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2013, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER