BAŞKENT’TE FESTİVAL COŞKUSU…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BU YIL ALTINCISI DÜZENLENEN BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ, ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE (ESKİ HİPODROM) KAPILARINI AÇTI

BAŞKENT’TE FESTİVAL COŞKUSU…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Uluslararası Büyük Ankara Festivali, Atatürk Kültür Merkezi (Eski Hipodrom) alanında bir kez daha Başkentlileri bir araya getirdi. Kapıların açıldığı ilk günde erken saatlerden itibaren ziyaretçilerin akınına uğrayan Büyük Ankara Festivali’nin gecesi ise ünlü sanatçılar Kutsi ve Petek Dinçöz tarafından verilen görkemli  konserle start aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, festival alanında vatandaşlarla sohbet edip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konser alanını dolduran binlerce seveni ile buluşan sanatçılar birbirinden güzel şarkıları ile Başkentlilere unutamayacakları bir gece yaşattı.  Sevilen sunucu Vatan Şaşmaz tarafından başlatılan  gecede ilk olarak romantik şarkıların bestecisi ve yorumcusu ünlü sanatçı Kutsi sahne aldı. Kutsi, sevilen  şarkılarını sevenleriyle birlikte hep bir ağızdan okuyarak, konsere katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.   

Kutsi’nin ardından sahne alan Petek Dinçöz ise hayranları için birbirinden güzel sevilen şarkılarını seslendirdi.

  Türkiye’nin en geniş katılımlı festivali olarak 6 yıldır yurt içi ve yurt dışından gelen binlerce vatandaşa kapılarını açan Büyük Ankara Festivali, 7’den 77’e herkesin ilgisini çekecek aktiviteleriyle yine göz dolduruyor.

         Tatilini Ankara’da geçirenlerin yanı sıra tatil için Ankara’ya gelen genç, yaşlı, çocuk, her yaştan insanın ilgisini çeken ve Türkiye’nin en geniş katılımlı festivali haline gelen Büyük Ankara Festivali, vatandaşları Hipodrom Alanı’nda buluşturuyor.

-BAŞKAN GÖKÇEK FESTİVAL ALANI’NDA  

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Festivalin ilk gününde Festival alanına gelerek stantları gezdi. Vatandaşlarla sohbet edip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Halk Ekmek Stantından kendisine ikram edilen ve fuar alanında üretilen ekmeklerden tadan Başkan Gökçek, “Özellikle uzun bir çalışma döneminden çıkan çocuklarımızı , gençlerimizi ve tüm vatandaşlarımızı 7 Temmuz tarihine kadar sürecek Hipodrom alanındaki festivalimize bekliyoruz. Ankaralılar burada hem alışveriş hem de eğlence imkanı bulacaklar” dedi.

Başkentin ortasında, tüm ziyaretçilerin ücretsiz ulaşımla çok kolay erişebileceği festivalde çocuklar, yaşlılar, gençler, öğrenciler, çalışanlar tatilini Ankara’da geçirenler bir yılın yorgunluğunu, her gece birbirinden ünlü sanatçıların vereceği konserler, farklı ülkelerden gelen halk oyunları grupları, sirk, eğlenceler, yarışmalar, adrenali yüksek spor gösterileri gibi etkinliklerle üzerlerinden atıyor.

         -HERKESE KUCAK AÇAN FESTİVAL…

   Her gece ünlü bir sanatçının konserler,  farklı sanatsal etkinlikler, birbirinden ilginç şovlar ve eğlencelerin olacağı festival her yaştan vatandaşa kucak açmaya bu yıl da devam ediyor.  

 2. Shopping Fest’in tüm Ankara’yı saran alışveriş rüzgarını AKM Alanına taşıyacak olan Büyük Ankara Festivali’nde, eğlencenin yanında hesaplı alışveriş için satış sokakları ve büyük çadırlar yer alıyor. Başkentliler özel olarak alanda birbirinden zengin çeşitteki ürünleri kaliteli ve ucuza alma imkanı buluyor. El sanatlarından çantaya, yöresel ürünlerden oyuncağa kadar çeşit çeşit ürün uygun fiyatlarla Başkentlilere sunuluyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2013, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER