Artık durakta beklemeye son

Artık durakta beklemek yok!

Artık durakta beklemeye son
 Ankara Halkı’na kaliteli ve hızlı bir ulaşım sağlamayı amaçlayan EGO Genel Müdürlüğü insanların durakta bekleme sürelerini en aza indirmeyi ve "Ulaşmak istediğim yere nasıl gidebilirim?" sorusuna cevap vererek hayatı kolaylaştırmayı hedeflemektedir. Bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren EGO Genel Müdürlüğü Türkiye’de ilk olan ve“EGO Cep’te” sloganı ile duyurduğu mobil ulaşım uygulamaları büyük ilgi görmektedir.2012 yılının başından itibaren hizmet vermekte olan “EGO Cep’te” Mobil uygulamalarının toplam indirilme sayısı 215.000’i geçmiştir. Her geçen gün de bu sayı artmaktadır.

Tüm otobüslerinde bulunan araç takip sistemi altyapısı kullanılarak hazırlanan “EGO Cep’te” uygulamaları akıllı telefonlarda(iPhone, Android, Windows 8 Phone) ve tablet bilgisayarlarda kullanılabilmektedir. Ayrıca diğer kullanıcıları da düşünen EGO Genel Müdürlüğü masaüstü bilgisayarlarda ve diğer akıllı telefonlarda da kullanılabilecek olan “EGO Cep’te Mobil Web Uygulaması” hazırlamıştır. Böylelikle internet bağlantısı olan tüm cihazlarda platform bağımsız olarak kullanılabilecek nitelikte olan bir uygulama ile tüm Ankara Halkı’na hizmet vermektedir.

Uygulama Android Market ve AppStore ‘da yayınlandıktan kısa süre sonra üst sıralara yükselmiştir. Kullanıcı yorumları baz alındığında ortalama 4,4 puanla ilk sırada yer almaktadır. Son olarak 29.03.2013 tarihinde Windows 8 Phone Store’da yerini alan “EGO Cep’te” uygulaması kısa sürede 1.' lik koltuğuna oturmuştur. Ayrıca; kullanıcıların “EGO Cep’te” ile alakalı ilettiği görüş, öneri, sorun, ve yorumları an be an takip eden EGO Genel Müdürlüğü bu bilgiler ışığında sürekli olarak güncelleştirmeleri de yapmaktadır. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü kaynakları kullanılarak Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan“EGO Cep’te” uygulamalarında bir çok farklı modül bulunmaktadır. Her bir modül vatandaşın kullanımına uygun şekilde dizayn edilmiş olup gelen yorumlar ışığında gerekli değişiklikler yapılmaktadır.Sürekli geliştirilmekte olan “EGO Cep’te” uygulamasında ‘Favorilerim, Otobüs Nerede?, Hat Ara, Adres Ara, Nasıl Giderim?, Neredeyim?, Önemli Yerler, Duyurular, Sorun Bildir’ modülleri bulunmaktadır.

Favorilerim: Sürekli kullanılan hat ve durak aramalarının kaydedilerek kullanıcının vakit kaybetmeden ara yapmasını sağlamaktadır.

Otobüs Nerede?:Otobüs duraklarında bulunan 5 haneli turuncu renkli durak numarasının girilerek bulunduğunuz durağa yaklaşmakta olan otobüslerin listelendiği kısımdır. Her bir otobüs için durağa varış süresi, şu an hangi durakta olduğu, hızı, plakası ve konumunu görülebilmektedir. Ayrıca otobüsleri harita üzerinden de anlık olarak takip edebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2013, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER