Ak Gençlik Çanakkale'de

Tarihimizin en şerefli sayfalarını dolduran zaferleri içerisinde barındıran 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma günü nedeni ile AK Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Duruay, yaklaşık 250 tane genci Çanakkale’ye yolcu etti.

Ak Gençlik Çanakkale'de
Tarihimizin en şerefli sayfalarını dolduran zaferleri içerisinde barındıran 18 Mart Çanakkale Zaferi ve
Şehitlerini Anma günü nedeni ile AK Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Duruay, yaklaşık 250 tane genci  Çanakkale’ye yolcu etti.

Gençlik Kolları'nın organize ettiği geziye Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Selim Akceylan'da bizzat katılarak gezide gençlerin mihmanderi oldu.

Bütün imkansızlıklara ve olumsuzluklara rağmen haftalarca günde bir öğün kuru ekmek ile kazanılan zaferin anlamını yeni nesilin daha iyi anlaması için 5 otobüs dolusu genci Çanakkale’ye yolcu eden Duruay, bir asır önce kazanılan zafere gençlerin sahip çıkmasını istedi.

Kurtuluş mücadelesinin en önemli safhasını oluşturan Çanakkale Zaferi ile ilgili olarak gençlere kısa bir konuşma yapan AK Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Duruay, ‘18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi tarihimizde milat olan dönüm noktalarından biridir. Bu milat, bir ülkenin emparyalist güçlere bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmiştir. Kurtuluş Savaşı Mücadelesi içinde 1915 tarihi,bir ülkenin toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına karşı verdiği onurlu direnişin bir öyküsü olmuştur.

Çanakkale Savaşı, Birinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye’nin çarpıştığı 10 cepheden biriydi. Çanakkale Deniz Savaşı ile Türkiye’nin geçilemeyeceği, işgal edilemeyeceği dünyaya gösterilmiş oldu’ dedi.

Duruay, yaptığı konuşmasında yüz yıl önce topu ve tüfeği ile gelen emparyalist güçlerin bugün farklı
yollar ile Türkiye’yi tehdit ettiğine de değindi ve 30 Mart Yerel Seçimlerinin, yüz yıl önce verilen milli
mücadele ile hiçbir farkının olmadığını söyledi.

5 Otobüs dolusu genci Çanakkale’ye yolcu ettikten sonra Fatih Duruay, “Çanakkale Şehitlerini ve
vatanın bütünlüğü için canlarını gözünü kırpmadan veren vatan evlatlarını minnetle anıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER