İşte size mükemmel bir hayat dersi...

Eğer her şeyden bıktıysanız… İşte size mükemmel bir hayat dersi...

Tetra-amelia adlı bir sorun nedeniyle dünyaya böyle gelen Nick Vujicic, büyük zorluklar yaşadı. Okulda alay konusu oldu. Öyle ki, henüz 8 yaşındayken intiharı denedi. Ama 12 yaşında, dünyayı daha iyi anlamaya başladıkça, aslında herkesin bir sorunu olduğunu kavradı. Dahası üniversite bitirdi ve iyi bir finans planlama uzmanı oldu.
Henüz çocuk yaşta, başkaları için umut olabileceğini anlayan Nick Vujicic, "Hayatın her şeye rağmen yaşanmaya değer" olduğunu etrafındakilere anlatmaya başladı. O kadar başarılı oldu ki, sayesinde pek çok insan hayata yeniden bağlanmayı başardı.
Vujicic;Kolları ve bacakları yok; ancak verdiği hayat dersi tüm dünyanın ilgisini çekiyor. İşte size mükemmel bir hayat dersi!
Eğer her şeyden bıktıysanız…
Kolları ve bacakları yok; ancak verdiği hayat dersi tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Okullarda verdiği seminerlerde gençlere kendi yaşamını anlatırken, hayatından da örnekler veriyor.
İşte o hayat dersi;
Kolları, elleri ve ayakları olmayan adam bir takım komiklikler yapıp, yere düştükten sonra şunları söylüyor:
Her insan hayatta zaman zaman bu derece umutsuz olduğu zannedilen durumlara düşebilir; Hatta tekrar ayağa kalkabilmek için her türlü imkan ve enstrümandan yoksun da kalabilir…
Şimdi sizlere soruyorum diyor:
-Ben 100 kere tekrar ayağa kalkmayı denesem ve100′ünde de başarısızlığa uğrasam, tekrar ayağa kalkabilme konusunda tüm umutlarımı yitirmeye hakkım veya şansım var mı?-
-Yani artık sizce 101. Seferi hiç denemeyi dahi düşünmemeli miyim? Maalesef benim öyle bir şansım yok; yaşamımı devam ettirebilmek için ne yapıp edip tekrar ayağa dikilmek zorundayım !
Ne yapıp edip kendime ayağa kalkmak için bir destek noktası hayal etmek bunu yapmak zorundayım… İşte şimdi yapacağım gibi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER