Erdoğan Kadıköy'de yaşananlara çok sert çıktı

AK Parti grubundaki konuşmasında şampiyonluk maçı ve sonrasını değerlendiren Erdoğan, oldukça sinirliydi..

Erdoğan Kadıköy'de yaşananlara çok sert çıktı

Kadıköy'deki kupa krizini talimatla çözen Başbakan Erdoğan, karşılaşma sonrası yaşanan taraftar-polis çatışmasına da tepkisini parti grubundaki konuşmasında dile getirdi. Sorumlunun sadece taraftarmış gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu da ifade eden Erdoğan, verilen cezalar nedeniyle sadece kadın ve çocukların alındığı maçlarda edilen küfürleri duyduğunda da nevrinin döndüğünü belirtti.

'Soyunma odasında kupa almayı' saçmalık olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe kongre üyesi olduğunu da hatırlattı.

İşte Başbakan'ın o sert çıkışı

İşte Başbakan Erdoğan'ın olaylı şampiyonluk maçı ve ardından yaşananlarla ilgili o değerlendirmeleri:

KADIKÖY'DE YAŞANANLAR

Bu hafta sonu oynanan maçlarda bazı sıkıntılar yaşandı..Ne yazık ki geride kalan sezon, nezaketten ziyade şiddetle kavgayla anılan bir sezon oldu. Sahada tribünlerde hiç arzulamadığımız ve asla tasvip etmediğimiz olaylar yaşandı. Dayanışmanın vesilesi olması gereken futbolun, bu tür terörü andıran manzaralarla anılması, düşündüren, ibret ve tedbir alınması gereken bir durumu ortaya çıkartıyor. Topu sadece taraftarlara atmamız doğru olamaz. Dünyada olduğu gibi bizim içimize de holiganlar sirayet ediyor ve buraları terör alanı haline getiriyor. Şu kulüpte, bu kulüpte var demiyorum ne yazık ki büyük bir kesimde var.

HANIMLARIN KÜFRETTİĞİNİ GÖRÜNCE NEVRİM DÖNDÜ

Ben hanım dediğim zaman farklı bakarım; hanım ve çocuklara açık maçlarda hanımların küfrettiğini görünce şahsen nevrim döndü. Erkeklerin kötü tezahüratları engellensin dedik ama hicap duyduk. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Ülkemin hanımlarına sesleniyorum lütfen bu çirkin alışkanlıklardan arının. Ve ayrımcılığı ve tahammülsüzlüğü dikkate almak zorundayız. Ben Fenerbahçe kongre üyesiyim ama şampiyon olan takımı alkışlayacağız. Sayın Terim'i arayarak tebrik ettim. Albayrak'ı arayarak tebrik ettim. Aynı şekilde Fenerbahçe yöneticisini aradım üzüntülerimi belirttim.

BÖYLE SAÇMALIK MI OLUR

Stat ışıklarının kapatılması diye bir şey olabilir mi? Kupanın soyunma odasında verilmesi diye bir şey olabilir mi? Biz futbolu özüne döndürme çabası içerisindeyiz. Aynı samimi tavrı kulüp, futbolcular ve taraftardan bekliyoruz. Afrika'daki bir savaşta sırf Pele'yi izlemek için 48 saat ateşkes ilan edildi. Dünyadan futbol oynayan her çocuk Pele gibi oynamak istiyor diyor, 'Ben o insanlara nasıl iyi bir futbolcu olduğumu değil nasıl iyi bir insan olduğum konusunda örnek olmalıyım' Fanatizm her alanda büyük felaketler doğurur. Toplumsal dokuları sarsacak eğilimlere prim vermeyin.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2012, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER