Bahçeli: Erdoğan haddinden fazla şımardı

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında iktidarı hedef aldı.

Bahçeli: Erdoğan haddinden fazla şımardı

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a çok sert sözlerle yüklendi. Bahçeli, "Erdoğan'ın başkanlık hayalleri, emelleri, tek adamlık hevesleri yeni gelişme değildir. Bunun evveliyatı öteden beri bellidir. Özellikle Orta Doğu ülkelerine gide gele, krallarla düşüp kalktıkça kendisi de buna özenmiştir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte Bahçeli'nin açıklamasından satır başları:

"Başbakan haddinden fazla şımarmış kendisini dev aynasına görmeye başlamıştır" diyen Bahçeli, 'Sanki Türkiye Cumhuriyeti, Erdoğan'ın deney tüpüdür. Kaldı ki AK Parti'nin demokrasiyi yağma eden zihniyeti sinsiliği bugün üstesinden gelen tehditlerden biri haline gelmiştir' şeklinde konuştu.

YAŞANANLAR FENERBAHÇE KULÜBÜNE MAL EDİLMEMELİ

Hafta sonu yapılan müsabakada Galatasaray şampiyon olmuştur. Buradan herkesi kutluyorum. Fenerbahçe kulübümüzü de tebrik ediyorum.

Yaşananlar asla Fenerbahçe kulübüne mal edilmemelidir. Bunu yapanlar sarı lacivertli kulübe aykırıdır. Taraftarlıktan fanatizme kaymaya başlayan eğilimleri tedavi etmek gerekir.

AKP hükümeti konunun üzerine eğilmeli. TFF problemlere çare aramalıdır. Başbakan'ın tribün mantığından çıkarak kanayan yaraya merhem olması aciliyet arz etmektedir.

Biz bu süreçte elimizden ne geliyorsa yapmaya niyetliyiz.

19 MAYIS 3'E BÖLÜNDÜ

Bu hafta sonunda 19 Mayıs'ı kutlayacağız. AKP hükümetinin 19 Mayıs'a savaş boyaları sürmesi ile bu kutlama 3'e bölünmüştür. Yapılacak törenler üçe ayrılmıştır.

Bilinmelidir ki milli bayramlara yönelik yapılan karalama kampanyası MHP ile son bulacak ve düzeltilecektir.

19 Mayıs 1919 tarihi dayatmalara dur diyecek olan Türk milletinin direnci ve TC'nin Samsun'dan yükselen müjdesidir. 19 Mayıs ruhu Türk milletinin doğuşudur. Bu kazanımların farkında olmayan aymazların bu haritayı okuması mümkün değildir.

Geleceğimiz ancak vatan ve millet taşıyan bir gençliğin yetişmesi ile güvence altına alınacaktır. Gençlerimizin her sorunun üstünden gelecek şekilde bağlı, milli mücadele kahramanları kadar inanç sahibi olarak yetişmesi şarttır.

Ülkemiz AKP iktidarı ile birlikte hayati riski çok olacak derman kaybına uğramıştır. Dengesi kaymış, başı sonu körleşmiş bir siyaset uygulaması ile Türkiye içler acısı hali yaşamaktadır.

BAŞBAKAN HADDİNDEN FAZLA ŞIMARMIŞTIR

Sütünde hamurunda sorun olanlara peşkeş çeken Başbakan Erdoğan'dır. Başbakan haddinden fazla şımarmış kendisini dev aynasında görmeye başlamıştır. Sanki TC Erdoğan'ın deney tüpüdür. Erdoğan gözünü diktiği her kurumu istismarla beslemiş arkasından da görevli tellaları ortalığı velveleye vermiştir. Erdoğan'ın Başkanlık Sistemi de böyle olmuştur.

Erdoğan'ın başkanlık hayalleri, emelleri, tek adamlık hevesleri yeni gelişme değildir. Bunun evveliyatı öteden beri bellidir. Özellikle Orta Doğu ülkelerine gide gele, krallarla düşüp kalktıkça kendisi buna özenmiştir.

HANİ BAŞKANLIK EMPERYALİZMİN OYUNUYDU?

Başkanlık Sistemi istediğini ancak şartların müsait olmadığını söyleyen kendisidir. 'Bir ön yargımız yok, bununla ilgili halk oylamasına gidilir' sözleri Erdoğan'ın ağzından çıkmıştır.

Şu sözler bundan 19 yıl önce Erdoğan'dan işitilmiştir. 'Başkanlık sisteminin ortaya çıkışı bir özentinin sonucu ya da ABD emparyalizminin sonucudur.'

Sen bu oyuna nasıl kapıldın Erdoğan? Aklını başından alan nedir? Biz hangi Erdoğan'a inanacağız. Hangi Erdoğan'ın sözlerini ciddiye alacağız?

Bu sistem siyasi müdahalelere açık ülkede sorun oluşturacaktır.

Ayrıca sistem değişikliği her şeyi baştan sona alt üst edecek bir duruma zemin hazırlayacaktır.

ABD'de sistemdeki tıkanıklardan dolayı aylarca memurlara maaş ödenemediği bilinmektedir. Birçok ülkede bu sistemde kaoslar yaşanmıştır.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2012, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER